Sport.be

Wielrennen

Duitsers moeten Gerdemann missen op het WK

14.09.2009 | Bart Peeters

Linus Gerdemann zal niet van de partij zijn op het WK in het Zwitserse Mendrisio. De Duitse kopman van Milram is verzwakt door een virus.

Greipel is één van de kopmannen bij Duitsland. (foto belga)
Dat virus dwong Gerdemann vorige week in de 10de etappe van de Ronde van Spanje al tot een opgave. De winnaar van de Ronde van Duitsland 2008 en gedurende een dag drager van de gele trui in de Tour 2007, bracht er dit seizoen niet veel van terecht.

Daarnaast kan Duitsland evenmin rekenen op Jens Voigt. De 37-jarige renner hervatte net de competitie na een val in de 16de rit van de Tour.

Duitsland rekent in de wegrit vooral op sprinters Gerald Ciolek ent André Greipel. In de tijdrit op 24 september verdedigt uittredend kampioen Berd Grabsch zijn titel naast Tony Martin en Sebastian Lang.

De Duitse selectie
Mannen:
Gerald Ciolek (Milram), Johannes Fröhlinger (Milram), Andre Greipel (Columbia), Bert Grabsch (Columbia), Christian Knees (Milram), Sebastian Lang (Milram), Paul Martens (Skil-Shimano), Tony Martin (Columbia), Grischa Niermann (Rabobank), Marcel Sieberg (Columbia), Fabian Wegmann (Milram)
Invaller: Simon Geschke (Skil-Shimano)

Dames:
Judith Arndt (Columbia), Sarah Düster (Cervélo), Claudia Häusler (Cervélo), Tina Liebig (DSB Bank), Ina-Yoko Teutenberg (Columbia), Trixi Worrack (Nürnberger)
Invalster: Charlotte Becker (Nürnberger)Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer