Sport.be

Wielrennen

Seeldraeyers: 'Blockhaus duurt eindeloos lang'

27.05.2009 | Erik Duchateau

Kevin Seeldraeyers heeft niet stilgezeten op de 'rustdag' in de Giro. Dinsdag verkende de jonge Belg van Quick Step de klim naar Blockhaus, de aankomstplaats woensdag.

Cataldo en Seeldraeyers op de Blockhaus. (foto Quick Step)
Seeldraeyers, de leider in het jongerenklassement, verkende dinsdagnamiddag het parcours van de woensdagrit tussen Chieti en Blockhaus. Hij deed dat niet met de fiets, maar zat mee in de wagen bij sportdirecteur Luca Guercilena.

Onze landgenoot, leider in het jongerenklassement, wil niets aan het toeval overlaten. "Het is een erg korte rit (83 km) en ik wil me niet laten verrassen. Ik hou van de klim, al lijkt hij zelfs met de auto eindeloos lang te duren."

"Mijn hoofddoel is de witte trui te behouden. Francesco Masciarelli, op 4'13'' mijn naaste belager, woont hier vlakbij en kent de weg als zijn broekzak. Maar mijn ploegmaat Dario Cataldo woont hier ook in de buurt en heeft me goed geholpen om de Blockhaus te ontdekken."

"We zijn er klaar voor. De ploeg is erg gemotiveerd en we gaan ons voor de volle honderd procent geven", klinkt het strijdlustig bij Seeldraeyers.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer