Sport.be

Wielrennen

Cavendish snelt naar tweede zege

23.05.2008 | Kevin Schauwaers/Bart Peeters

Mark Cavendish heeft zijn tweede rit in deze Ronde van Italië gewonnen. De Brit van High Road was de snelste in een massassprint. Giovanni Visconti blijft leider.

Voor de tweede keer in deze Giro kreeg Cavendish kussen. (foto belga)
Net als donderdag kregen de renners een volledig vlakke etappe voor de wielen geschoven tussen Modena en Citadella. Opnieuw een uitgelezen kans voor de sprinters en voorlopig ook de laatste.

Twee vluchters gaven de etappe kleur. De Fransman Buffaz van Cofidis en de Spanjaard Agirre  van Euskaltel trokken al vroeg in de aanval. Het peloton liet aanvankelijk begaan en de twee konden een maximale voorsprong van 8 minuten bij elkaar fietsen. 


Halfweg koers achtte het peloton het welletjes en werd het gashendeltje open gedraaid. Het achtervolgingswerk werd netjes verdeeld onder de sprintersploegen en op iets meer dan 10 kilometer van de streep waren de vluchters eraan voor de moeite. 

Op iets meer dan een kilometer lag er nog een smalle en gevaarlijke bocht. Door het hoge tempo dat Milram, High Road en Liquigas oplegden, raakte iedereen er echter zonder kleerscheuren door. In de sprint bleek Cavendish dit keer sneller dan Bennati. De Brit mocht voor de tweede keer de armen in de lucht steken.

De roze trui van Visconti kwam nooit in gevaar. De Italiaanse kampioen duikt zaterdag de Dolomieten in als leider.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer