Sport.be

Wielrennen

Pereiro: 'Men heeft zich in mij vergist'

19.07.2006 | Bennie Luyten

Insiders beweerden dat Oscar Pereiro geen lang leven beschoren was aan de top van het klassement. Ze hebben zich vergist. Pereiro wil de trui houden tot in Parijs.

Pereiro: 'Eindwinst zit er in'
"Ik had nooit verwacht dat ik nog in het geel zou mogen rondrijden. Landis was de grote favoriet, hij was onaantastbaar. Maar een flauwte kan iedereen overkomen. Vandaag bij Floyd, morgen misschien bij mij."

Op de Galibier was ik niet goed, maar op de Glandon (la Croix-de-Fer) ging het veel beter. Ik voelde dat het mijn dag zou kunnen worden en vroeg om mijn ploegmakkers bijeen te zoeken", verklaarde de Spanjaard.

Of Pereiro de Tour wint? "Vandaag heb ik een grote stap vooruit gezet. Is het niet voor de eindzege, dan zeker wel voor het podium. Het is een onvoorspelbare Tour, dus ik moet het van dag tot dag bekijken. Als alles vlot blijft gaan, zit eindwinst er in".

Pereiro is van mening dat de andere teams (Phonak, T-Mobile) een fout begaan hebben om hem een half uur voorsprong te laten pakken in Montélimar. "Ik was naar de Tour vertrokken om Valverde te helpen. Ik was goed vertrokken en in mijn binnenste hoopte ik om even goed te doen dan de voorbije twee jaren (toen werd hij tiende)."

Pereiro: 'Phonak heeft geen fout gemaakt'
"In de Pyreneeën kende ik een slechte dag en zette ik me in de bus. Maar ik zei mijn ploeggenoten dat ik een rit ging proberen te winnen. Ik denk niet dat Phonak een fout gemaakt heeft, omdat ze de steun van een ander team nodig hadden om de koers te controleren. Maar de anderen hebben zich een beetje verkeken op mij en hebben me te veel voorsprong gegeven."

Vorig jaar won ik de Classique des Alpes, een bergetappe uit de Tour. Dit jaar kwam ik twee kilo lichter aan de start, en dat voel je", verklaarde de geletruidrager.

Pereiro vond het jammer dat zijn ex-ploegmaat Floyd Landis zo veel tijd verloor en had troostende woorden voor de ongelukkige Amerikaan: "Ik vind het jammer voor hem. Ik zou nooit als eerste aangevallen hebben, hij is een vriend", aldus Pereiro.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer