Voetbal

WK 2014

Brazuca & Fuleco

Brazuca

De Brazuca is de officië wedstrijdbal van het WK 2014 en is ontworpen door de Duitse sportartikelenfabrikant Adidas. De kleuren van de bal stellen de Braziliaanse vlag en het officiële WK-logo voor. Het ontwerp verwijst naar de populaire 'Bahia-bandjes', symbool voor geloof en geluk.

De naam Brazuca werd gekozen in een poll door een miljoen Braziliaanse voetbalfans. Het is een verwijzing naar de informele benaming voor een Braziliaan en haalde het voor Bossa Nova en Carnavalesca.

Bekijk hier nog meer foto's van de Brazuca

Fuleco

De mascotte van het WK 2014 is een gordeldier, een bedreigde diersoort in Brazilië, en luistert naar de naam Fuleco. De naam van de mascotte werd gekozen door het Braziliaanse publiek. Bijna 48 procent van de 1,7 miljoen stemmen ging naar Fuleco, een samentrekking van 'futebol' en 'ecologia'. Zuzeco (31%) en Amijubi (21%) haalden het niet.

Fuleco is een zelfverzekerd en trots Braziliaans gordeldier. Hij is erg nieuwsgierig, extravert en avontuurlijk en gaat graag op ontdekkingstocht. Zoals alle Brazilianen heeft hij een groot hart en is hij erg gastvrij en sociaal. Fuleco is gek op muziek - vooral Braziliaanse - en houdt van dansen... en uiteraard ook van voetballen.

Facebook

Twitter

WK 2014 Statistieken

51
Gewonnen matchen
12
Gelijke spelen
37
Clean sheets
171
Doelpunten
10
Rode Kaarten
166
Gele kaarten
603
Spelers met speelminuten
32
Gemiddelde leeftijd
12
Gescoorde strafschoppen
1
Gemiste strafschoppen