Voetbal

WK 2014

Colombia vreest voor veiligheid Zúñiga

08.07.2014 | Gil Thibaut

Belga

Colombia heeft aan de Italiaanse autoriteiten gevraagd om de veiligheid van speler Juan Zúñiga te garanderen. Die werd bedreigd via sociale media, waar ook het privéadres van de Napoli-speler openbaar werd gemaakt.

In de kwartfinale tussen Brazilië en Colombia ging Juan Zúñiga op het einde van de wedstrijd stevig door op de Braziliaanse steraanvaller Neymar die met een gebroken rugwervel van het veld gedragen moest worden. De Colombiaanse regering vreest nu voor de veiligheid van zijn verdediger.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandag de Italiaanse autoriteiten gevraagd een oogje in het zeil te houden zodat er niets zou gebeuren met de speler van Napels en zijn familie. Het ministerie verwees hierbij naar de op sociaalnetwerksites circulerende bedreigingen aan het adres van Zuniga. Op Twitter werd het privéadres van de verdediger te grabbel gegooid.

Thiago Silva kwam maandagavond nog eens terug op het voorval. "Door een laffe actie is het WK voor Neymar jammer genoeg voorbij. Als verdediger kan ik zeggen dat je de bal niet kan veroveren door je knie in de rug van een speler te planten. Dat is geen normale spelsituatie", zei de Braziliaanse kapitein, die zelf geschorst is voor de wedstrijd tegen Duitsland.

De Braziliaanse bondscoach Luiz Felipe Scolari verklaarde dat Brazilië de halve finale tegen Duitsland zal proberen te winnen voor de geblesseerde Neymar. "Toen Neymar ons verliet, liet hij veel van zichzelf achter bij ons en nam hij veel van ons mee met zich", stelde Scolari in Belo Horizonte. "We gaan niet enkel voor onszelf, voor ons land en voor alles dat we hebben gedroomd spelen, maar ook voor Neymar, voor alles wat hij voor ons heeft gedaan."

Facebook

Twitter

WK 2014 Statistieken

51
Gewonnen matchen
12
Gelijke spelen
37
Clean sheets
171
Doelpunten
10
Rode Kaarten
166
Gele kaarten
603
Spelers met speelminuten
32
Gemiddelde leeftijd
12
Gescoorde strafschoppen
1
Gemiste strafschoppen