Voetbal

WK 2014

Maradona: 'Pelé en Beckenbauer zijn idioten'

29.06.2014 | Ward Bollen

Belga

Diego Maradona heeft zaterdagavond in zijn televisieshow 'De Zurda' uitgehaald naar voetbaliconen Pelé en Franz Beckenbauer, nadat die de zware schorsing van Uruguay-spits Luis Suarez hadden verdedigd.

"Zij komen alle twee uit het museum om hun mening te geven en zeggen vervolgens domme dingen. Het zijn twee idioten", aldus Pluisje. De Argentijnse voormalige voetbalster, die donderdag in zijn show een T-shirt met opschrift "Luis, we steunen jou" droeg, vindt het een schande dat Pelé en Beckenbauer zich niet tot de Wereldvoetbalbond FIFA richtten om de schorsing aan te kaarten. 

De FIFA schorste Suarez donderdag voor negen interlands, omdat hij dinsdag in de WK-match Uruguay-Italië (1-0) zijn tegenstander Giorgio Chiellini in de schouder had gebeten. Bovendien kreeg hij een verbod van vier maanden opgelegd om aan "voetbalgerelateerde activiteiten" te doen. Pelé verklaarde die sanctie goed en rechtvaardig te vinden, en ook Beckenbauer schreef in een column dat de schorsing "meer dan terecht" was.

Facebook

Twitter

WK 2014 Statistieken

51
Gewonnen matchen
12
Gelijke spelen
37
Clean sheets
171
Doelpunten
10
Rode Kaarten
166
Gele kaarten
603
Spelers met speelminuten
32
Gemiddelde leeftijd
12
Gescoorde strafschoppen
1
Gemiste strafschoppen