Voetbal

WK 2014

Jordi Alba bedreigt Spaanse journalist

24.06.2014 | Gil Thibaut

Belga

De Spaanse selectie is terug thuis na een ontgoochelend WK. De Spanjaarden kregen kritiek langs alle kanten en dan durven ook bij de spelers de potjes al eens overkoken.

Spanje sloot zijn WK af met een zege tegen Australië, maar na een pandoering van Nederland en kansloos verlies tegen Chili was het Spaanse kalf al verdronken. De Spanjaarden landden vandaag opnieuw in Madrid, maar spraken bij aankomst niet met de pers. Dat er een serieuze haar in de boter zit tussen de journalisten en de spelers, bewees ook Jordi Alba. De linksachter van Barcelona kreeg het aan de stok met een Spaanse journalist en beet hem allesbehalve lieve woordjes toe.

Javier Gomez Matallana van de Spaanse krant AS was na de wedstrijd tussen Spanje en Australië bezig met interviews in de gemengde zone toen Jordi Alba hem toeriep: "Volgende keer ruk ik je kop eraf. Ik waarschuw je!". Matallana, die niet wist wat hem overkwam, kreeg later ook de volle laag bij het inschepen voor de vlucht huiswaarts. De linksachter van Spanje verweet de journalist blijkbaar "een klikspaan" te zijn.

Misschien zou het niet eens zo erg zijn als Matallana wist waarom Alba zoveel haat tegen hem koesterde. De reporter vertelde echter aan een Spaanse radiostation dat hij nog steeds geen idee heeft wat Alba bezielde. "Ik heb echt geen flauw idee waarom. Ik heb nooit iets slecht over hem gezegd. Ik kan me zelfs niet herinneren dat ik ook maar iets over hem geschreven heb", aldus Matallana. De uitschakeling van La Roja op het WK zit duidelijk diep bij de troepen van bondscoach Vicente Del Bosque.

Facebook

Twitter

WK 2014 Statistieken

51
Gewonnen matchen
12
Gelijke spelen
37
Clean sheets
171
Doelpunten
10
Rode Kaarten
166
Gele kaarten
603
Spelers met speelminuten
32
Gemiddelde leeftijd
12
Gescoorde strafschoppen
1
Gemiste strafschoppen