Voetbal

Rode Duivels

Anthuenis haalt herfst

05.09.2005 | Willem Bruyndonx

De Rode Duivels azen op eerherstel tegen het kleine San Marino. Ondertussen is het ook zeker dat bondscoach Anthuenis de WK-kwalificatiecampagne volmaakt.

De bond en de Duivels blijven achter Anthuenis staan. (foto photonews)
"De spelers zijn er zich van bewust dat ze zaterdag geen goede wedstrijd speelden", verklaarde bondscoach Anthuenis na de maandagtraining in Kraainem. "Ze zijn er op gebrand woensdag, voor hun publiek, te tonen dat ze wel degelijk beter kunnen."

De bondscoach was in een optimistische bui. "De uitschakeling is nog geen feit. De kans dat we ons nog plaatsen is miniem, maar het blijft mathematisch mogelijk. Maar als we realistisch zijn, zien we ook wel in dat het heel moeilijk wordt. Dat we San Marino woensdag kloppen, zou maar logisch zijn, maar dat Spanje in eigen huis verliest van Servië-Montenegro is minder waarschijnlijk."

ANTHUENIS DOET WK-CAMPAGNE UIT

Ook tegen Spanje (8 oktober) en in Litouwen (12 oktober) zal Anthuenis het elftal nog leiden. De Koninklijke Belgische Voetbalbond behoudt het vertrouwen in de bondscoach. "Pas in de herfst, als de kwalificaties achter de rug zijn, gaan we een bilan opmaken", meldde Michel Preud'homme, directeur van de Technische Commissie bij de KBVB.

"Als er beslissingen genomen moeten worden, zal het dan zijn. Er rest ons dan nog altijd een jaar voor de aanvang van de kwalificaties voor Euro 2008. Tot dan moeten we in onze kansen blijven geloven. Natuurlijk zal het moeilijk zijn, maar wie had gedacht dat Liverpool in de finale van de Champions League tegen AC Milan een 0-3 achterstand zou ophalen?"

GEEN MBO OP TRAINING

Op de training van maandag ontbrak Mbo Mpenza. Hij kreeg om privé-redenen vrij van de bondscoach, met de belofte dat hij zich maandagavond weer bij de groep zou voegen. Bart Goor was er na een schorsing van vijf wedstrijden wel opnieuw bij. Thomas Buffel trainde niet mee met de groep. Hij is licht geblesseerd en beperkte zich tot rondjes lopen.

Dinsdagochtend trainen de Rode Duivels in het stadion van Germinal Beerschot, waar woensdagavond de wedstrijd plaatsvindt.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer