Voetbal

Rode Duivels

Rode Duivels spreken duizenden fans toe op Paleizenplein

07.07.2014 | Gil Thibaut

Belga

De Rode Duivels zijn weer thuis. Na een vlucht van veertien uur vanuit São Paulo zetten zetten Kompany en co opnieuw voet op Belgische bodem, nadien werden ze ontvangen op het Paleis en spraken ze kort de fans toe. Bekijk de foto's!

De Rode Duivels landden met de speciale SN2014-vlucht van SN Brussels Airlines rond 15u op de luchthaven van Zaventem na een vlucht van zo'n veertien uur vanuit São Paulo. Daar stond voor de Belgische delegatie, met spelers, staf en een deel van de pers een ontvangstcomité klaar.

Eerst werd het vliegtuig van de Duivels "gedoopt" door de brandweer, op het tarmac stonden Premier Di Rupo en een hele delegatie van Brussels Airlines klaar om de Belgische helden te ontvangen. Onder een luid applaus kwam Marc Wilmots als eerste naar buiten, gevolgd door assistent-coach Vital Borkelmans. De Belgen zagen er zichtbaar vermoeid uit en stapten quasi meteen in de bus.

Na een korte opfrisbeurt in het spelershotel, waar de familie van de Duivels hen opwachtte, werden de spelers later op de dag verwacht bij Koning Filip op het Koninklijk Paleis. Daar kwamen spelers en staf om de beurt bij de Koning en Koningin Mathilde voor een kort gesprekje, een ploegfoto en een glas champagne.

Ondanks het feit dat Marc Wimots eerder had aangegeven dat hij geen huldiging wilde en de voetbalbond aandrong bij de fans om niet af te zakken naar de luchthaven, werd in laatste instantie toch beslist om een klein podium op te zetten. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje en rond 17u stroomde het Paleizenplein in Brussel vol met duizenden fans.

Die kregen kort hun helden te zien na de ontvangst op het Paleis. Onder luid gejoel beet de afscheidnemende Daniel Van Buyten de spits af. Hij was vooral trots op het vele volk dat opgedaagd was en bedankte iedereen. Dat deed ook Vincent Kompany. "Dank u iedereen! Het is moeilijk voor ons. We hadden erg graag nog op het WK gestaan", sprak de kapitein zijn volk toe.

Thomas Vermaelen noemde de fans "de beste van de wereld", terwijl Axel Witsel zijn landgenoten graag nog meer plezier had gegund. Het slotwoord was voor Wilmots: "Ik wil vooral mijn staf bedanken, want zij waren ongelooflijk. Bovendien zijn we trots dat we het land hebben kunnen verenigen en jullie plezier hebben bezorgd. Allemaal samen naar de toekomst! Bedankt aan iedereen", aldus de bondscoach.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer