Voetbal

Algemeen

Filter op sport en datum

  • 26 mrt

  Hoeness verwacht verandering in voetbalwereld: 'Geen enorme transferbedragen meer'

  Uli Hoeness, de erevoorzitter van Bayern München, verwacht dat het coronavirus de komende jaren grote gevolgen zal hebben voor de voetbalwereld. "Ik kan mij niet voorstellen dat er de komende twee à drie jaren transfers van meer dan honderd miljoen euro zullen plaatsvinden", liet hij optekenen.

 • 07 apr
  • 07 apr

  Ook in China ligt loonsvermindering voor spelers op tafel

  Clubs uit de Chinese Super League bespreken momenteel de mogelijkheid om een salarisvermindering voor spelers door te voeren, zo bekende een anonieme clubbestuurder dinsdag aan nieuwsagentschap Xinhua.

  • 07 apr

  Nederlandse bond wil Eredivisie in zomer afronden

  De Eredivisie en eerste divisie worden deze zomer, als de omstandigheden dat toelaten, alsnog hervat en afgerond. De Nederlandse voetbalbond KNVB en de Eredivisie CV hebben dat de clubs uit het betaalde voetbal woensdag in een videoconferentie laten weten. De intentie is om de competities halverwege juni te hervatten.

  • 07 apr

  FIFA gaat samenwerken met Amerikaans gerecht

  De Wereldvoetbalbond FIFA gaat de beschuldigingen over corruptie bij de toewijzingen van de WK's 2018 en 2022 onderzoeken. Het gaat daarvoor samenwerken met het Amerikaanse gerecht. "Na deze laatste beschuldigingen zal de FIFA aan het Department of Justice meer informatie opvragen over deze zaak", luidt het. "Er zullen sancties worden genomen als er overtredingen worden vastgesteld door voetbalofficials."

  • 07 apr

  Standard moet 8.000 euro boete betalen voor pyro en knalbom

  De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag twee keer een boete van 4.000 euro opgelegd aan Standard wegens wangedrag van Luikse supporters op Sclessin tegen Antwerp. Die gooiden op de Bosuil onder meer een aansteker naar Didier Lamkel Zé en staken pyrotechnisch materiaal af.

  • 07 apr

  Topclubs lopen niet warm voor voorstel van Anderlecht om solidariteit

  RSC Anderlecht pleitte maandag in een uitgebreid gesprek op zijn website tussen CEO Karel Van Eetvelt en bezieler Vincent Kompany voor solidariteit tussen de teams die volgend seizoen Europees voetbal zullen spelen en zij die, mede door de vroegtijdige stopzetting van de competitie, buiten de boot vallen. Het voorstel van de Brusselaars valt bij de andere topclubs op een koude steen.

  • 07 apr

  'Spaanse competitie hervat niet voor 28 mei', zegt La Liga-voorzitter

  Een herstart van de Spaanse voetbalcompetitie zal niet eerder dan 28 mei plaatsvinden. Dat zei Javier Tebas, voorzitter van La Liga, in een telefonisch onderhoud met internationale media. Geen Spaanse club kwam nog in actie sinds Atlético Madrid op 11 maart Liverpool uitschakelde in de Champions League. Volgens Tebas kan er pas vanaf 26 april weer getraind worden, mits de Spaanse regering de maatregelen tegen het coronavirus versoepelt. Er moeten in La Liga nog elf speeldagen worden afgewerkt.

  • 07 apr

  Kremlin ontkent corruptie bij toewijzing WK 2018

  Rusland ontkent beschuldigingen over corruptie bij de toewijzing van het WK voetbal van 2018 aan het land. Volgens Amerikaanse aanklagers werden er steekpenningen betaald, maar dat ontkende de woordvoerder van de Russische president dinsdag categoriek."We hebben de berichten in de media gezien en wij begrijpen niet waarover het gaat", verklaarde Dmitri Peskov op berichten dat enkele voormalige FIFA-toplui steekpenningen hebben ontvangen om begin december 2010 bij de toewijzing van de WK's 2018 en 2022 aan respectievelijk Rusland en Qatar op die landen te stemmen.

  • 07 apr

  Union haalt topschutter uit Duitse derde klasse

  1B-club Union heeft de Duitse aanvaller Deniz Undav (23) aangetrokken. Hij komt transfervrij over van SV Meppen, waarvoor hij dit seizoen veertien competitiedoelpunten maakte en zo topschutter werd in de (door de coronacrisis stilgelegde) derde Bundesliga. Undav verbond zijn lot aan Union voor drie seizoenen, met een seizoen extra in optie. Voor de Brusselaars is de aanvaller de eerste aanwinst met het oog op volgend seizoen

  • 07 apr

  Müller verlengt tot 2023 bij Bayern

  Thomas Müller heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract tot 2023 bij Bayern München. De 30-jarige aanvaller is een jeugdproduct van de Duitse recordkampioen. "Lieve fans, ik blijf tot 2023 bij Bayern", zegt Müller, die in 2014 met Duitsland wereldkampioen werd, in een videoboodschap op Twitter. "Het zijn zware tijden, maar de club en ik blijven samen. Ik ben heel blij en hopelijk kunnen we snel weer voetballen."

  • 07 apr

  'Bundesliga kan hervatten met maximaal 239 mensen in het stadion'

  De Bundesliga hoopt de competitie volgende maand achter gesloten deuren te hervatten. Volgens de Duitse krant Bild ligt een plan op tafel om per wedstrijd maximaal 239 mensen in het stadion toe te laten. De Duitse voetbalcompetitie ligt vanwege de coronacrisis stil sinds half maart. Net voor de pauzeknop werd ingeduwd, vond met Borussia Mönchengladbach-Keulen één match zonder publiek plaats. Voor die partij werden 600 mensen in het stadion toegelaten: spelers, trainers en staf, journalisten, ordehandhavers en opruimdiensten.

  • 07 apr

  Amerikaanse aanklagers leggen fraude bij toewijzing WK's 2018 en 2022 bloot

  Amerikaanse aanklagers hebben maandag in Brooklyn na grootschalig onderzoek bekendgemaakt dat enkele toenmalige leden van het Uitvoerend Comité van de Wereldvoetbalbond FIFA steekpenningen hebben ontvangen om begin december 2010 bij de toewijzing van de WK's 2018 en 2022 aan respectievelijk Rusland en Qatar op die landen te stemmen.

  • 07 apr

  Bondscoach Mancini ziet voordeel voor Italië in uitstel EK

  De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini is van mening dat het uitstel van het EK van 2020 in het voordeel van zijn team kan uitpakken. Toch voorziet hij ook moeilijkheden omdat hij zijn spelers straks in september, bij de volgende interlands, bijna tien maanden niet bijeen heeft gehad. "Als we in juni het EK hadden gespeeld, hadden we een goede kans gehad. Maar misschien hadden we te maken gekregen met teams die beter voorbereid waren omdat ze de ploeg eerder hebben verjongd of een bestaande sterke formatie zoals Frankrijk", zei Mancini. "Maar wij kunnen meedoen om de prijzen. Ik hoop coach te zijn van het Italiaanse team dat voor het eerst sinds 1968 het EK wint."

  • 07 apr

  Italiaanse clubs akkoord omtrent salarisvermindering, spelersvakbond ontevreden

  De Lega Serie A, organisator van de Italiaanse hoogste voetbalklasse, heeft salarisverminderingen voor spelers goedgekeurd, zo werd maandag bekendgemaakt, al ligt de spelersvakbond momenteel wel nog dwars. De Serie A ligt al sinds 9 maart stil vanwege de uitbraak van het coronavirus.Het akkoord voorziet een vermindering met een derde van het jaarlijkse brutosalaris in geval van een definitieve stopzetting van het seizoen. Als de competitie toch nog hervat kan worden, gaat het om een zesde van het jaarlijkse brutosalaris. Er zijn nog geen individuele akkoorden tussen clubs en spelers, die twee à vier maanden van hun jaarsalaris zouden laten vallen.

  • 07 apr

  Mediamannen aangeklaagd in onderzoek naar corruptie FIFA

  Amerikaanse aanklagers hebben na een langdurig onderzoek naar corruptie bij Wereldvoetbalbond FIFA twee voormalig topmannen van het mediabedrijf 21st Century Fox Inc aangeklaagd. Hernan Lopez en Carlos Martinez worden verdacht van fraude en witwassen, zo werd maandag bekendgemaakt.

  • 07 apr

  UEFA-voorzitter: 'Geen enkel scenario waarin Liverpool niet kampioen zou zijn'

  De Engelse landstitel kan Liverpool niet meer ontglippen, zo bekende UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin maandag in de Sloveense krant Ekipa. "Als de competitie nog hervat wordt, pakken ze bijna zeker de titel. En als de competitie toch definitief stopgezet moet worden, moeten we criteria vinden waarmee we de kampioenen kunnen aanduiden. En ook dan is Liverpool kampioen. Ik zie geen enkel scenario waarin Liverpool niet de Engelse kampioen zou zijn."

  • 07 apr

  Servische voormalige coach Radomir Antic overleden na slepende ziekte

  De Servische oud-coach Radomir Antic is na een lange en slepende ziekte op 71-jarige leeftijd overleden, zo maakte zijn ex-club Atlético Madrid maandag bekend. Naast Atlético was Antic ook bij stadsgenoot Real Madrid en aartsrivaal FC Barcelona aan de slag, waardoor hij de enige coach is die ooit gewerkt heeft bij de drie Spaanse topclubs. Volgens de toonaangevende sportkrant Marca sukkelde Antic al jaren met een ziekte. In het seizoen 1995-1996 behaalde hij met de dubbel voor Atlético zijn grootste succes.

  • 07 apr

  Liverpool ziet na forse kritiek af van technische werkloosheid voor personeel

  Na de forse kritiek van de voorbije dagen heeft de Engelse competitieleider Liverpool beslist zijn personeel niet op gedeeltelijke technische werkloosheid te zetten, zo maakte clubvoorzitter Peter Moore maandag bekend in een clubmededeling. Zaterdag hadden The Reds aangekondigd een deel van het niet-voetballende personeel op technische werkloosheid te zetten, waardoor zij betaald zouden worden door de staat. "Dat was een verkeerde beslissing en we willen ons daarvoor verontschuldigen", klinkt het bij Moore in een brief aan de fans.

 • 06 apr
  • 06 apr

  Spelers KV Mechelen leveren deel van loon van april en mei in

  Bij eersteklasser KV Mechelen is er een akkoord met de spelersgroep om een deel van hun lonen in de maanden april en mei af te staan, "om de werking van de club te garanderen en mee bij te dragen aan de steun van 100.025 euro die KVM voorziet voor de zorgsector", zo klinkt het maandag in een clubmededeling.

  • 06 apr

  Hertha Berlijn, Fortuna Düsseldorf en Hoffenheim hervatten trainingen

  Na meer dan drie weken gedwongen pauze omwille van de coronacrisis hebben in Duitsland de meeste teams maandag de trainingen hervat in kleine groepjes en achter gesloten deuren. Dat gold ook voor Hoffenheim, Fortuna Düsseldorf en het Hertha Berlijn van landgenoten Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio. De Bundesliga ligt voorlopig stil tot 30 april. Nadien hopen de teams snel te hervatten.

  • 06 apr

  Turks recordinternational Reçber mag ziekenhuis verlaten

  De Turkse recordinternational Rüstü Reçber is terug thuis nadat hij elf dagen in een ziekenhuis in Istanboel verzorgd werd na zijn besmetting met het coronavirus, zo maakte zijn echtgenote maandag bekend."Wat een mooie dag", schreef Isil Reçber op Instagram. "Na een beproeving van elf dagen heeft mijn man het ziekenhuis mogen verlaten."De intussen 46-jarige Rüstü speelde voor de Turkse topclubs Fenerbahçe en Besiktas en stond ook kortstondig onder contract bij FC Barcelona.

  • 06 apr

  Drazen Brncic verlengt contract bij FC Luik

  Drazen Brncic heeft zijn contract bij traditieclub FC Luik uit de eerste amateurklasse voor onbepaalde duur verlengd, zo maakte de club maandag bekend.De 48-jarige Belgische Kroaat streek eind vorig jaar neer op Rocourt om er de ontslagen Marc Grosjean op te volgen. Zijn overeenkomst zou er over enkele maanden aflopen.

  • 06 apr

  Italiaanse clubs akkoord omtrent salarisvermindering spelers

  De Lega Serie A, organisator van de Italiaanse hoogste voetbalklasse, heeft salarisverminderingen voor spelers goedgekeurd, zo werd maandag bekendgemaakt. De Serie A ligt al sinds 9 maart stil vanwege de uitbraak van het coronavirus.

  • 06 apr

  Zweedse bondscoach Andersson gedeeltelijk technisch werkloos

  De Zweedse voetbalbond heeft tot eind mei voor negentig werknemers het statuut van gedeeltelijke technische werkloosheid aangevraagd. Onder hen zijn ook bondscoach Janne Andersson en Peter Gerhardsson, bondscoach van het olympische elftal, zo maakte de Zweedse voetbalfederatie SVFF maandag bekend.

  • 06 apr

  Anderlecht vraagt solidariteit: 'Teams die Europees spelen moeten inkomsten verdelen'

  RSC Anderlecht heeft maandag in een uitgebreid gesprek op haar website tussen CEO Karel Van Eetvelt en bezieler Vincent Kompany gepleit voor solidariteit tussen de teams die volgend seizoen Europees voetbal zullen spelen en tussen zij die - mede door de vroegtijdige stopzetting van de competitie - buiten de boot vallen. Anderlecht gaat ook akkoord met een eerste klasse van achttien teams volgend seizoen.

  • 06 apr

  Moeder van City-coach Guardiola overleden aan coronavirus

  De moeder van Manchester City-coach Pep Guardiola, Dolors Sala Carrió, is in Manresa, in de buurt van Barcelona, op 82-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus, zo maakte de club van Rode Duivel Kevin De Bruyne maandag bekend in een mededeling. "Iedereen bij de club betuigt in deze barre tijden zijn medeleven aan Pep, familie en vrienden", zo klinkt het op de website van de club

  • 06 apr

  Ook Werder Bremen mag dan toch in kleine groepen trainen

  Werder Bremen mag dan toch ook - onder strikte voorwaarden - de trainingen hervatten. Dat deelde de stad Bremen maandag mee aan de club. In plaats van de door Werder aangevraagde tien spelers per training, werd besloten slechts kleine groepen, per vier, op een trainingsveld toe te laten. Spelers moeten achteraf thuis gaan douchen. Vooraf moeten ze zich voor elke sessie laten controleren door een arts. De maatregelen gelden enkel voor het eerste team. Werder vroeg dat ook de teams U23 en U19 zouden mogen trainen, maar dat verzoek werd afgewezen.

  • 06 apr

  Engelse bondscoach Southgate levert 30 procent loon in

  De Engelse bondscoach Gareth Southgate gaat vanwege de coronacrisis 30 procent van zijn salaris inleveren. Dat maakte de Engelse voetbalbond (FA) maandag bekend.Southgate verdient jaarlijks drie miljoen pond (3,45 miljoen euro). Werknemers van de FA die 50.000 pond (57.000 euro) of meer opstrijken, moeten een tijdelijke loonsverlaging van 7,5 procent slikken. De directie ziet 15 procent van zijn loon wegvallen. Volgens FA-directeur Mark Bullingham zijn het "moeilijke tijden" en moeten dergelijke beslissingen "niet licht worden genomen".

  • 06 apr

  Sporta veroordeelt actie van Standard

  Spelersvakbond Sporta heeft de actie van Standard om enkele spelers, die een salarisverlaging weigerden, in het stelsel van technische werkloosheid te plaatsen maandag "onbegrijpelijk en onjuist" genoemd. Standard kondigde op 24 maart aan dat "een grote meerderheid van haar spelers een salarisverlaging spontaan accepteerde zolang de competitie stilligt". Het voorstel van de Rouches was om het loon van elke speler te beperken tot 3.250 euro, waarbij datzelfde bedrag, per speler, ook nog eens door de club werd doorgestort aan de Fondation Standard de Liège om Luikse ziekenhuizen te helpen bij de aankoop van noodzakelijk materiaal. Indien de spelers niet akkoord gingen met dit voorstel, werden ze zonder pardon in het stelsel van technische werkloosheid geplaatst.

  • 06 apr

  Del Bosque vindt niet dat Barcelona Neymar moet terughalen

  Vicente del Bosque vindt het geen goed idee als Barcelona zou proberen Neymar terug naar Catalonië te halen, een gerucht dat wel vaker opduikt. Dat vertelde de gerespecteerde ex-trainer van onder meer Real Madrid en de Spaanse nationale ploeg. "Hij is een beetje een moeilijk geval. Ik denk niet dat hij een goed voorbeeld is. Maar ik vind hem voor alle duidelijkheid wel een heel goede speler", zegt de 69-jarige Del Bosque. "Als je mij vraagt wie de beste vijf spelers in de wereld zijn, dan zou hij zeker in de lijst staan. Maar op het veld probeert hij vals te spelen, speelt hij veel toneel. En er is ook nog de manier waarop hij Barcelona verliet..."

  • 06 apr

  Meerderheid van Nederlandse voetbalfans wil geen hervatting zonder publiek

  Een meerderheid van de voetbalsupporters is van mening dat de Nederlandse voetbalcompetities dit seizoen niet meer uitgespeeld moeten worden als er geen publiek welkom is in de stadions. Dat concludeert het Supporterscollectief Nederland op basis van een enquête. Voor zo'n 60 procent van de ruim 12.600 respondenten is het uitspelen van de competitie zonder publiek geen optie, 40 procent vindt dat dit alleen kan als er echt geen andere optie meer is en als alle wedstrijden dan op een open tv-kanaal worden uitgezonden.

  • 06 apr

  FIFA-werkgroep stuurt aan op collectieve overeenkomsten voor spelers en clubs

  De werkgroep van de Wereldvoetbalbond FIFA die oplossingen moet zoeken voor de problematische gevolgen van de coronacrisis op het voetbal, heeft richtlijnen klaar met betrekking tot salarisvermindering voor spelers en coaches, die momenteel werkloos aan de kant staan, zo blijkt uit een vertrouwelijk rapport van de werkgroep dat persagentschap Belga kon inkijken.

  • 06 apr

  Weyts is niet te spreken over technische werkloosheid bij Standard

  Vlaams Minister van Sport, Ben Weyts, is absoluut niet te spreken over de huidige toestand van technische werkloosheid bij Standard. De Luikenaars verplichtten in het licht van de coronacrisis haar spelers een groot deel van hun loon in te leveren. Een meerderheid van de spelers ging op de vraag van de Luikse club in, maar de zeven spelers die geen positief antwoord leverden, werden meteen in technische werkloosheid geplaatst. "Ethisch en moreel is dit natuurlijk een kwalijke zaak", bevestigde woordvoerder Michaël Devoldere. "Ze profiteren van het systeem, en dan nog op een manier zoals het hen best uitkomt."

  • 06 apr

  Neuer na hervatten van trainingen: 'Ongewoon gevoel'

  Bayern München heeft maandag na drie weken pauze vanwege de coronacrisis de groepstrainingen hervat. "Het was een heel ongewoon gevoel, vandaag in zo'n kleine groepjes te trainen", reageerde Manuel Neuer, sluitstuk van de Duitse recordkampioen en de nationale ploeg. "Maar het was ook prettig de jongens nog eens in het echt te zien."

  • 06 apr

  Sporta zoekt een collectieve oplossing voor problematiek rond spelerslonen

  De Belgische spelersvakbond Sporta is momenteel druk bezig met het zoeken naar een collectieve oplossing voor de lonen van voetballers nu de competities in België zijn opgeschort als gevolg van de coronacrisis. "We hopen binnen vier à vijf dagen een concreet plan te kunnen voorstellen", legde manager Sébastien Stassin uit.

  • 06 apr

  Steunpakket van 11 miljoen euro voor Nederlands voetbal

  De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft samen met sponsor ING en de Nederlandse A-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.

  • 06 apr

  Van Bronckhorst heeft bewondering voor strenge aanpak China

  De Nederlandse ex-international Giovanni van Bronckhorst is vandaag coach bij het Chinese Guangzhou R&F. Hij heeft er onder meer ex-Rode Duivel Mousa Dembélé onder zijn hoede. Maandag hervatte de club de trainingen na een periode van quarantaine waarin zeer streng werd gecontroleerd door de Chinese overheid. "Er was voortdurend controle. Stonden er mannen met pakken voor je deur, werd je verplicht een app op je telefoon te installeren en diende je daarmee elke dag je temperatuur door te geven", vertelt hij vanuit Guangzhou aan het Nederlandse dagblad De Telegraaf.

  • 06 apr

  Jovanic na vijf maanden aan de deur gezet in Verenigde Arabische Emiraten

  De Serviër Ivan Jovanovic is na slechts vijf maanden aan de deur gezet door de voetbalbond van de Verenigde Arabische Emiraten. Die maakte het nieuws maandag bekend.Jovanovic werd in december aangesteld als opvolger van de Nederlander Bert van Marwijk. De 57-jarige Serviër, ex-trainer van onder meer het Cypriotische APOEL, moest de Verenigde Arabische Emiraten naar het WK van 2022 in Qatar en de Azië Cup in 2023 loodsen. Maar vanwege de uitbraak van het coronavirus werden alle kwalificatiewedstrijden in maart en juni uitgesteld.

  • 06 apr

  Hainer gelooft dat transferbedragen zullen dalen

  Herbert Hainer, de voorzitter van de Duitse topclub Bayern München, voorspelt dat de transferbedragen door de coronacrisis zullen dalen. "Als er minder inkomsten zijn, is er minder geld voorhanden om uit te geven", zegt hij in het ledenblad van de Rekordmeister. "Hoewel het moeilijk is voorspellingen te doen, ligt het voor de hand dat er veranderingen op komst zijn. Ik geef Uli Hoeness (zijn voorganger, red) gelijk als hij zegt dat de transfersommen zullen dalen. De ongehoorde miljoenenbedragen zijn vandaag gezien de economische gevolgen van de coronacrisis op het dagelijkse leven van de mensen nog minder te rechtvaardigen dan vroeger. Ik hoop dat het gezond verstand terugkeert."

  • 06 apr

  Italiaanse bondsvoorzitter houdt opties open: 'Competitie kan doorlopen tot oktober'

  Het uitspelen van het complete seizoen in de Serie A is dit jaar de enige manier om de noodtoestand in het Italiaanse voetbal vanwege de coronacrisis op te lossen. Dat is de stellige overtuiging van Gabriele Gravina, de voorzitter van de Italiaanse voetbalfederatie (FIGC). "Het kan, hypothetisch gezien, betekenen dat we in september of oktober nog bezig zijn met het seizoen 2019-2020. Daarmee brengen we echter het huidige seizoen niet in gevaar en kunnen we daarna ook gewoon beginnen aan het nieuwe seizoen", legde hij uit bij de Italiaanse openbare omroep RAI.

  • 06 apr

  Vakbond Première Ligue in Frankrijk ziet salarisplafond als oplossing

  Bernard Caïazzo, de voorzitter van de vakbond Première Ligue in Frankrijk, heeft zondag in de Franse sportkrant L'Equipe geopperd dat het installeren van een salarisplafond een oplossing kan bieden voor de financiële gevolgen die de coronacrisis met zich meebracht. Enkele Franse eersteklassers zouden in financieel zwaar vaarwater zitten. "We worden geconfronteerd met een vorm van extreem kapitalisme in het voetbal", legde Caïazzo, die ook voorzitter van traditieclub AS Saint-Etienne is, uit. "Misschien moeten we een salarisplafond instellen, met slechts drie of vier spelers die daarboven mogen gaan."

  • 06 apr

  Bayern hervat trainingen in kleine groepjes

  Bayern München heeft zondag de berichtgeving in voetbalmagazine Kicker van zaterdag bevestigd. De Duitse topclub hervat maandag de trainingen achter gesloten deuren en in kleine groepjes van maximum vier à vijf spelers. De 'Rekordmeister' volgt daarmee het voorbeeld van de meeste andere Duitse eersteklassers. De schorsing van de trainingen van de Duitse clubs liep ook tot slechts vandaag/zondag. Toch kreeg bijvoorbeeld Werder Bremen van haar lokale autoriteiten nog niet de toestemming de trainingen te hervatten.

  • 06 apr

  Clubdokter Reims pleegt zelfmoord

  De clubarts van Ligue 1-club Stade Reims, Bernard Gonzalez, is op zestigjarige leeftijd overleden. Dat maakte de club van onze landgenoot Thomas Foket zondagavond bekend. Gonzalez pleegde zelfmoord. Hij testte veertien dagen geleden positief op het coronavirus. Bjorn Engels, die vorig seizoen bij Stade Reims speelde, schreef op sociale media mooie woorden over Gonzalez. "Triestig nieuws. Woorden ontbreken. Bedankt voor alles wat je voor mij en mijn familie hebt gedaan. RIP Doc." Engels verruilde vorige zomer Stade Reims voor Aston Villa.

 • 05 apr
  • 05 apr

  Smolov ontvlucht bij Celta Vigo thuisisolatie in Spanje

  De Russische international Fedor Smolov van de Spaanse club Celta Vigo is de verplichte thuisisolatie ontvlucht en terug naar zijn vaderland gereisd. De 30-jarige middenvelder had om privéredenen nog wel toestemming gevraagd om naar huis te gaan. De club mocht echter onder de strikte regels van de noodtoestand in Spanje geen goedkeuring verlenen aan de reis. Toch besloot Smolov te vertrekken, met de belofte aan zijn club dat hij zal terugkeren zodra zijn persoonlijke kwesties in Rusland zijn opgelost.

  • 05 apr

  Spaanse voetballers verzetten zich tegen technische werkloosheid

  De Spaanse profvoetballers uit de eerste en tweede klasse zijn niet akkoord met de beslissing van LaLiga om de clubs aan te raden om gebruik te maken van het systeem van gedeeltelijke technische werkloosheid.

  • 05 apr

  Schalke traint vanaf maandag per zeven

  Schalke 04, het team van Benito Raman, gaat vanaf maandag trainen in groepjes van zeven spelers. Dat bracht voetbalmagazine Kicker zondag naar buiten. De Bundesliga-club liet weten zich aan de verruimde trainingsvoorschriften te zullen houden. De spelers zullen nog steeds de nodige afstand houden.

  • 05 apr

  Kyle Walker komt met excuses na seksrel

  Kyle Walker heeft zich verontschuldigd nadat eerder op de dag naar buiten kwam dat hij samen met een vriend vorige week twee escortdames naar zijn appartement liet komen, een duidelijke inbreuk op de lockdownmaatregelen die Groot-Brittannië sinds 24 maart installeerde. Ironisch genoeg riep Walker later die dag zijn volgers op Instagram nog op de maatregelen van de regering correct op te volgen. De 29-jarige verdediger van Manchester City werd hiervoor zwaar op de korrel genomen op sociale media en zag zich verplicht met excuses te komen.

  • 05 apr

  Manchester City doet geen beroep op technische werkloosheid

  Het bestuur van Manchester City heeft al het personeel van de club in een e-mail gerustgesteld: er komen geen speciale maatregelen vanwege de ingrijpende coronacrisis. Dat betekent onder meer dat de regerende landskampioen en werkgever van Rode Duivel Kevin De Bruyne geen medewerkers verplicht met verlof stuurt. De Engelse topclub zal daardoor ook geen beroep doen op het noodfonds van de Britse overheid, dat onder meer voor doorbetaling van het salaris tot 80 procent zorgt voor werknemers die na de uitbraak van het coronavirus door hun baas naar huis zijn gezonden.

  • 05 apr

  Burundese voetbalbond geeft zegen om te blijven voetballen

  De Burundese voetbalbond (FFB) heeft na een buitengewone Raad van Bestuur besloten de competities in de plaatselijke eerste en tweede klasse te blijven laten doorgaan. De buitengewone samenkomst kwam er nadat de eerste gevallen van het coronavirus in het land ontdekt werden.

  • 05 apr

  Drie spelers van Fiorentina zijn genezen

  De drie spelers van Fiorentina die midden maart positief hadden getest op het nieuwe coronavirus zijn hersteld. De Italiaanse eersteklasser laat zondag weten dat Patrick Cutrone, German Pezzella en Dusan Vlahovic "niet langer positief zijn op covid-19". "Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken om de dokters, verplegers en ziekenhuizen te bedanken die mee zorgen voor iedereen die hulp nodig heeft in deze moeilijke periode in het land en de wereld", stelt de club.

  • 05 apr

  Rooney: 'Voetballers zijn makkelijke doelwitten'

  Wayne Rooney vindt dat voetballers in Engeland worden geviseerd in deze coronacrisis. Volgens de gewezen topspits van Manchester United zijn hij en zijn collega's "makkelijke doelwitten" voor critici die vinden dat de spelers te weinig solidair zijn. "Als de regering mij zou vragen de gezondheidswerkers financieel te steunen of ademhalingstoestellen te kopen, dan zou ik fier zijn dat te doen, zolang ik weet waarvoor het geld bestemd is", schrijft hij in zijn column van de Sunday Times.

  • 05 apr

  Prijovic krijgt drie maanden huisarrest

  De Servische international Aleksandar Prijovic krijgt drie maanden huisarrest omdat hij de quarantainemaatregelen in zijn land heeft overtreden. Dat melden lokale media zondag. De 29-jarige aanvaller van het Saudische Al Ittihad werd vrijdag in Belgrado opgepakt door de politie omdat hij het samenscholingsverbod had genegeerd. Hij bevond zich in het gezelschap van 19 andere mensen in een hotel.

  • 05 apr

  Enquête onder supporters over vervolg Nederlandse voetbalcompetities

  Het Supporterscollectief Nederland houdt een enquête onder voetbalfans, om hun mening te peilen over de voortgang van de Eredivisie en eerste divisie. Het betaalde voetbal in Nederland ligt als gevolg van de coronacrisis stil. In de Eredivisie wil een aantal clubs dat het seizoen met onmiddellijke ingang wordt beëindigd.

  • 05 apr

  UEFA-voorzitter Ceferin bekritiseert FIFA om noodfonds

  Aleksander Ceferin, de voorzitter van de UEFA, vindt dat de FIFA duidelijk moet maken hoe het geld uit het noodfonds verdeeld gaat worden. De FIFA kondigde vorige maand aan geld vrij te maken voor iedereen uit de voetbalwereld die lijdt onder het coronavirus. Het is vooralsnog onduidelijk om hoeveel geld het gaat, wie daar aanspraak op maakt en welke voorwaarden daaraan zijn verbonden.

  • 05 apr

  Bayern München start maandag met training in kleine groepjes

  Bayern München begint maandag opnieuw met trainen in kleine groepjes van maximum vier tot vijf spelers. Dat bericht het Duitse voetbalmagazine Kicker zaterdagavond. De 'Rekordmeister' volgt daarmee het voorbeeld van verschillende andere Duitse eersteklassers. De Bundesliga ligt momenteel tot 30 april stil. Bayern is koploper met 4 punten voorsprong op eerste achtervolger Dortmund.

  • 05 apr

  Engelse spelersvakbond: 'Spelers willen wel degelijk inleveren'

  De Engelse spelersvakbond (PFA) heeft zaterdagavond in een persbericht gereageerd op alle kritiek die de spelers in Engeland de voorbije dagen over zich heen kregen, omdat er nog geen akkoord kwam over een salarisverlaging. De spelers benadrukten dat de onderhandelingen nog volop lopen, maar gaven ook mee dat een salarisverlaging negatieve effecten kan hebben voor de Britse gezondheidsdiensten.

  • 05 apr

  Spelers Rode Ster Belgrado leveren helft salaris in

  De spelers van Rode Ster Belgrado leveren de komende drie maanden de helft van hun salaris in. Ze willen de kampioen van Servië op die manier tegemoet komen in de coronacrisis.

  • 05 apr

  Olympique Marseille stelt Stade Vélodrome ter beschikking

  De Franse topclub Olympique Marseille heeft zaterdag bekendgemaakt haar Stade Vélodrome en haar trainingscentrum La Commanderie ter beschikking te stellen in de strijd tegen het coronavirus. Marseille legt in een persbericht uit dat "haar installaties gebruikt kunnen worden om zorgend personeel, materiaal of voedsel te herbergen". De Zuid-Franse club sluit ook niet uit dat zieke mensen verzorgd kunnen worden in haar stadion.

 • 04 apr
  • 04 apr

  Xavi schenkt miljoen euro aan ziekenhuis in Barcelona

  Xavi Hernandez en zijn echtgenote Nuria Cunillera hebben een miljoen euro overgemaakt aan het Hospital Clinic de Barcelona. Ze gingen daarmee in op een oproep van de instelling om donaties in de strijd tegen het nieuwe coronavirus.

  • 04 apr

  Liverpool stuurt groot deel van haar personeel op betaald verlof

  Champions League-winnaar Liverpool heeft een groot deel van haar personeel vakantie gegeven. De medewerkers krijgen wel hun volledige salaris doorbetaald, zo benadrukte de koploper in de Premier League zaterdag.

  • 04 apr

  Voetbalseizoen in Tadzjikistan start gewoon

  Ondanks het wijdverspreide coronavirus is zaterdag het nieuwe voetbalseizoen begonnen in Tadzjikistan. Uittredend kampioen FC Istiklol won de Supercup tegen FK Khujand met 2-1. De wedstrijd in het nationaal stadion in de hoofdstad vond wel achter gesloten deuren plaats. Zondag begint de competitie in Tadzjikistan. Het land heeft voorlopig, officieel, geen enkele besmetting van het coronavirus.

  • 04 apr

  FIFA wil leeftijdslimiet voor olympisch voetbaltornooi optrekken

  De Wereldvoetbalbond FIFA overweegt de leeftijdslimiet voor deelname aan het olympisch voetbaltoernooi voor mannen in Tokio op te trekken. Het is een van de aanbevelingen van de werkgroep die zich binnen de organisatie buigt over de gevolgen van de coronacrisis.

 • 03 apr
  • 03 apr

  Werkgroep binnen FIFA vraagt alle internationale wedstrijden in juni uit te stellen

  De werkgroep binnen de FIFA die zich buigt over de gevolgen van de coronacrisis heeft vrijdag aanbevolen alle internationale wedstrijden in de maand juni uit te stellen. De werkgroep werd twee weken geleden opgericht. Vrijdag bracht het via een telefonische conferentie een reeks maatregelen naar buiten.

  • 03 apr

  Serie A denkt nog lang niet aan heropstart

  Net als de Premier League eerder op de dag heeft ook de Serie A vrijdag besloten omwille van de coronacrisis tot nader order geen wedstrijden te organiseren. "Er zal pas overwogen de wedstrijden te hervatten wanneer de gezondheidstoestand dit toelaat", liet de Italiaanse profliga na een videoconferentie met alle betrokken partijen in een persbericht optekenen.

  • 03 apr

  Deschacht jaar langer bij Zulte Waregem

  Zulte Waregem heeft bekendgemaakt het aflopende contract van Olivier Deschacht met één seizoen te verlengen. De 39-jarige verdediger kwam vorige zomer over van Sporting Lokeren. Voordien speelde hij liefst 601 wedstrijden in de hoofdmacht van Anderlecht.

  • 03 apr

  Faillissement dreigt voor 13 Duitse voetbalclubs

  Maar liefst 13 van de 36 voetbalclubs uit de Bundesliga en Tweede Bundesliga dreigen failliet te gaan vanwege de coronacrisis. Dat meldt Kicker op basis van cijfers die tijdens een videoconferentie tussen alle Duitse profclubs bekend zouden zijn gemaakt.

  • 03 apr

  Evocatieverzoek tegen nietigverklaring Virton-Beerschot ongegrond

  Excelsior Virton heeft bij de Evocatiecommissie van de KBVB bot gevangen in de procedure tegen de nietigverklaring van de thuismatch tegen Beerschot. "Het evocatieverzoek is ongegrond verklaard", bevestigde de KBVB vrijdag aan Belga.

  • 03 apr

  BAS behandelt klacht van Virton op 23 april

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zal zich op donderdag 23 april buigen over de klacht van Excelsior Virton tegen "het discriminerende karakter" van bepaalde licentievoorwaarden in het bondsreglement. Dat bevestigde de 1B-club vrijdag.

  • 03 apr

  Bayern gaat langer door met coach Flick

  Hansi Flick blijft ook na dit seizoen hoofdcoach bij Bayern München. De 55-jarige Duitser heeft een contract tot juni 2023 ondertekend. Dat heeft de Duitse topclub vrijdag gemeld. Flick nam begin november over bij de Beierse grootmacht na het ontslag van de Kroaat Niko Kovac. Enkele weken later maakte bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge al duidelijk dat Flick zeker tot eind deze jaargang hoofdcoach zal blijven. Nu werd de overeenkomst verlengd tot juni 2023.

  • 03 apr

  La Liga vraagt clubs gebruik te maken van technische werkloosheid

  De Spaanse profliga heeft haar clubs vrijdag aangemoedigd gebruik te maken van het statuut van technische werkloosheid om financieel niet (verder) in de problemen te komen in de in Spanje erg hevig woekerende coronacrisis. "Op die manier kan herstel na de crisis gegarandeerd worden", liet La Liga in een persbericht noteren.

  • 03 apr

  Werder Bremen mag trainingen in kleine groepjes niet hervatten

  Werder Bremen mag van de lokale autoriteiten de trainingen niet hervatten, ook niet in kleine groepjes. De oefensessies liggen momenteel stil wegens de coronacrisis.

  • 03 apr

  Premier League herneemt pas 'als medische toestand het toelaat'

  De Premier League heeft vrijdag aangekondigd dat het haar competitie begin mei enkel zal starten "met de volledige steun van de Britse regering en wanneer de medische toestand dat toelaat". De Premier League hoopt ook dat de spelers ermee akkoord gaan dertig procent van hun jaarlijks salaris af te staan om zo de financiële gevolgen van het coronavirus te helpen dragen.

  • 03 apr

  Hoffenheim begint volgende week opnieuw met trainingen

  Bundesliga-club Hoffenheim begint volgende week weer voorzichtig met trainen. Het team heeft toestemming gekregen om met kleine groepjes tegelijk weer aan de slag te gaan op het trainingscomplex in Zuzenhausen.

  • 03 apr

  UEFA-voorzitter herhaalt dreigement: 'België riskeert Europese tickets te verliezen'

  UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft vrijdag in gesprek met de Duitse openbare omroep ZDF herhaald dat de Europese tickets van ons land op het spel staan, indien we voortijdig onze hoogste klasse stopzetten. De UEFA verspreidde haar standpunt donderdagavond al een eerste keer in een omzendbrief aan haar leden.

  • 03 apr

  Jonckheere ruilt KVO voor KVK

  Michiel Jonckheere verlaat KV Oostende en speelt de komende twee seizoenen voor KV Kortrijk. Beide West-Vlaamse teams maakten de transfer van de middenvelder vrijdagnamiddag bekend.

  • 03 apr

  Dortmund stelt stadion open om zieken te behandelen

  Borussia Dortmund stelt vanaf zaterdag een deel van zijn stadion ter beschikking in de strijd tegen de coronapandemie. De Noordtribune van het Signal Iduna Park, de thuishaven van Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard, zal dagelijks tussen 12 en 16 uur worden gebruikt als behandelingscentrum voor mensen die mogelijk besmet zijn met covid-19.

Archief

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer