Voetbal

Algemeen

'Martínez verlengt contract bij Rode Duivels tot na Qatar 2022'

02.05.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Roberto Martínez en de top van de voetbalbond hebben een ­inhoudelijk en finan­cieel principeakkoord ­bereikt om samen het avontuur verder aan te gaan tot na het WK in Qatar in 2022. Advocaten gieten momenteel een en ander in contracten die ­binnenkort getekend zullen worden. Dat schrijven Het Laatste Nieuws, Le Soir en de kranten van Sudpresse zaterdag.

Roberto Martínez (46) babbelde in recente interviews heel duidelijk in termen die erop wezen dat hij zinnens was om de Rode Duivels niet te verlaten voor het EK dat is opgeschoven naar 2021. Nu blijkt zelfs dat Martínez en de voetbalbond samen doorgaan tot na het WK in Qatar in de winter van 2022. Dat is goed voor de continuïteit van de nationale ploeg en van de KBVB. Een nieuwe bondscoach zoeken in deze tijden, één jaar voor een EK en anderhalf jaar voor een WK, zou gekkenwerk geweest zijn.

Eenmaal de advocaten doorheen het papierwerk zijn gegaan en zij alle punten en komma's op de juiste plaats ­hebben gezet, zal de voetbalbond het nieuws officieel aankondigen.

De KBVB, zaterdagochtend gecontacteerd door Belga, kan nog niets bevestigen. "De onderhandelingen zijn bezig. Maar dat het de goede kant uitgaat, dat spreekt voor zich", verklaarde woordvoerder Stefan Van Loock.

Facebook

Twitter