Voetbal

Algemeen

Geen voetbal meer in alle reeksen lager dan 1A en 1B

27.03.2020 | Erik Duchateau

Belga

Er worden dit seizoen geen wedstrijden meer gespeeld in de Belgische jeugd- en amateurcompetities van het voetbal. Dat maakte de crisiscel van de KBVB vrijdag bekend. Over het verdere verloop in het profvoetbal werd nog geen beslissing genomen.

De crisiscel corona van de KBVB, waarin alle entiteiten van het Belgisch voetbal vertegenwoordigd zijn (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League), kwam vrijdagvoormiddag virtueel samen om het verdere verloop van de competities te bespreken.

"De crisiscel nam in het belang van de volksgezondheid de moeilijke, maar stilaan onvermijdelijke beslissing om alle jeugd- en amateurcompetities, die sinds midden maart stilliggen, definitief stop te zetten", luidt het in een persmedeling. "Dat betekent dat er voor dit seizoen geen wedstrijden meer doorgaan in het jeugd- en amateurvoetbal. Niet voor het competitief voetbal, niet voor het recreatief voetbal, niet voor het Futsal en ook niet voor het Minivoetbal. De Women's Super League en alle andere vrouwencompetities vallen onder dezelfde regeling." De stand van 12 maart bepaalt het sportief eindklassement.

Hoe het verder moet met de competities in het profvoetbal, is nog niet duidelijk. "Een beslissing over het profvoetbal (1A, 1B, finale van de Croky Cup en U21 competities) zal door de bevoegde instanties van de Pro League genomen worden wanneer alle informatie eigen aan het profvoetbal zal verzameld zijn", luidt het.

Facebook

Twitter