Voetbal

Algemeen

Hazard viert na 82 dagen rentree bij Real Madrid

17.02.2020 | Erik Duchateau

Belga

Real Madrid en Celta de Vigo hebben zondag de 24ste speeldag van La Liga met een 2-2 gelijkspel afgesloten. Eden Hazard mocht na 82 dagen blessureleed zijn rentree vieren in Bernabeu.

Thibaut Courtois werd al na enkele minuten verslagen door Smolov (7.). Real zette zich wel door met enkele aanvallende impulsen van een gretige Hazard. Toch was de grootste kans nog voor de bezoekers. Met een snoekduik hield Courtois net voor rust een kopbal van Aidoo uit doel.

In de tweede helft schakelde Real Madrid een versnelling hoger, met resultaat. Na de gelijkmaker van Toni Kroos (52.) lokte Hazard slim een penalty uit. Kapitein Ramos twijfelde niet en zette Real met overtuiging op voorsprong vanop de stip.

Hazard werd met nog 20 minuten op de klok naar de kant gehaald voor Vinicius. In het slot kreeg Celta nog een zeldzame kans. De net ingevallen Mina (85.) zette de bezoekers op gelijke hoogte.

Real (53 ptn) blijft ondanks het onverwachte puntenverlies eerste, maar heeft wel maar 1 punt voor op aartsrivaal Barcelona (52 ptn), dat zaterdag won van Getafe. Op 1 maart staat de Clasico tussen Real Madrid en Barcelona op het programma.

Facebook

Twitter