Voetbal

Algemeen

Manchester City mag komende twee seizoenen geen Europees voetbal spelen

14.02.2020 | Marnick Claes

Belga

Manchester City is door de UEFA geschorst om Europese wedstrijden te spelen. Daarbovenop krijgen ze ook nog een boete van 30 miljoen euro.

Manchester City is schuldig bevonden aan het misleiden van het Europees beleidsorgaan en zal daar gevolgen van moeten dragen. De club van Kevin De Bruyne zal de komende twee seizoen geen Europees voetbal mogen spelen en een dikke boete van 30 miljoen moeten betalen. De zware straf zou een precedent moeten zijn om clubs duidelijk te maken dat regels doorbreken zware gevolgen kan hebben. 

Manchester City is door de "Club Financial Control Body' van de UEFA schuldig bevonden aan het opwaarderen van hun sponsorinkomsten. Nadat er in 2018 enkele emails waren gelekt door het Duitste magazine "Der Spiegel", kwam Manchester City onder druk te staan en kreeg het een onderzoek te verwerken. De club weigerde ook enige medewerking. De gelekte emails en documenten toonden aan dat eigenaar Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan voornamelijk de club sponsorde voor een slordige 81 miljoen euro per jaar. Hoe dat geld bij de club geraakte, ging blijkbaar niet volgens de regels. 

Manchester City bleef altijd volhouden dat alles wel volgens de regels verliep en is dus teleurgesteld in het verdict van de UEFA. De club zal ook beroep aanteken bij het Internationaal Sporttribunaal. 

Facebook

Twitter