Voetbal

Algemeen

Trossard wil EK-selectie verdienen

13.02.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

Leandro Trossard probeert zich de komende maanden bij Brighton & Hove Albion in de EK-selectie te knokken van Roberto Martinez. "De bondscoach heeft me gezegd dat als ik blijf spelen zoals ik bezig ben, er kansen voor mij komen", zegt de 25-jarige aanvallende middenvelder. "Ik heb er vertrouwen in dat mijn debuut snel zal volgen."

Trossard was afgelopen zomer, nadat hij met KRC Genk de Belgische titel veroverde, bij Brighton de topaankoop. De Limburger kwam al twintig keer in actie in de competitie en was daarin goed voor drie goals en vier assists. De komende maanden hoopt hij die lijn door te trekken, met het oog op het EK. Trossard mocht de voorbije jaren al een paar keer proeven van de nationale ploeg, maar vierde zijn officiële debuut nog niet.

"Ik moest eigenlijk in september debuteren maar toen liep ik mijn liesblessure op", vertelt de Belg. "Opnieuw fit werd ik opgeroepen voor de partij tegen Rusland in november, maar toen blesseerde ik mijn enkel op training. Heel frustrerend. Maar de bondscoach heeft me gezegd dat er kansen zullen komen als ik op dit niveau blijf voetballen."

Met Mbwana Aly Samatta (naar Aston Villa) en Sander Berge (naar Sheffield) trokken afgelopen winter nog twee sterkhouders van Genk naar Engeland. "Het is geweldig dat Sander nu ook in de Premier League voetbalt", vervolgt Trossard. 

"Hij is een goede vriend en ik kijk ernaar uit bij te praten. Het is duidelijk dat België heel veel talenten telt en Genk goed werk levert. Ik weet niet of de club een bepaald geheim heeft, maar Genk hamert altijd op een positieve ingesteldheid en aanvallende mentaliteit. Er zijn al zoveel goede voetballers doorgestroomd die de youngsters tonen dat hard werk kansen oplevert. Ikzelf trainde indertijd nog met Kevin De Bruyne en je kon toen al zien dat hij de kwaliteiten had om de absolute top te bereiken."

Facebook

Twitter