Voetbal

Algemeen

Juventus profiteert van puntenverlies Inter

19.01.2020 | Erik Duchateau

Belga

Inter Milaan heeft zondagnamiddag op de 20ste speeldag in de Italianse Serie A puntenverlies geleden op bezoek bij staartploeg Lecce. Leider Juventus ging zondagavond niet in de fout tegen Parma.

Romelu Lukaku dacht Inter na een kwartier op voorsprong te zetten, maar wegens een voorafgaande overtreding ging het feestje niet door. Even later zette de Rode Duivel een combinatie op met Brozovic, die op de paal besloot.

Pas na de pauze vond Inter het gaatje tegen het stugge Lecce. Alessandro Bastoni (72.) kopte op een hoekschop binnen. Lang konden de Milanezen niet genieten van de voorsprong. Marco Mancosu (77.) bracht de thuisploeg langszij. Inter had geen verhaal meer in huis en ontsnapte zelfs aan de nederlaag. Een vrije trap van Falco scheerde de paal.

Juventus klopte Parma met 2-1. Cristiano Ronaldo bracht Juve kort voor de rust 1-0 voor. In de tweede helft maakte Cornelius gelijk, maar met zijn tweede van de avond zorgde Cristiano Ronaldo ervoor dat de 3 punten toch in Turijn bleven. In de stand vergroot Juventus zijn voorsprong op Inter Milaan tot 4 punten.

Cagliari kende een goede eerste seizoenshelft, maar kampt duidelijk met een vormdip. Na vier competitienederlegen op rij en de uitschakeling in de Coppa Italia wilde de ploeg van aanvoerder Radja Nainggolan opnieuw de rug rechten op het veld van staartploeg Brescia. Joao Pedro (21.) kopte de 0-1 tegen de netten, maar via Ernesto Torregrossa (27. en 49.) ging de thuisploeg op en over Cagliari. Joao Pedro (68.) zette vanop strafschop orde op zaken. Na een rode kaart voor Brescia-spits Mario Balotelli, die Pellegrini in het gezicht trapte, had Cagliari nog tien minuten om de zege over de streep te trekken. Maar de 2-3 viel niet meer.

Cagliari is zesde, Brescia 18de (op 20 ploegen).

Facebook

Twitter