Voetbal

Algemeen

Geen grote verrassingen in FA Cup

04.01.2020 | Marnick Claes

Belga

Alle grote ploegen uit de Premier League stoten door naar de volgende ronde van FA Cup. Sommige ploegen moeten wel een replay spelen. Zo hield het Wolverhampton van Leander Dendoncker Manchester United in bedwang.

Aston Villa en Brighton & Hove Albion Premier League ploeg die niet doorstoot naar de volgende ronde van de FA Cup. De ploeg uit Londen ging onderuit tegen Fulham, dat de wedstrijd won met 2-1. Brighton verloor in eigen stadion tegen Sheffield Wednesday. Nog een opvallende resultaat is het 1-1 gelijkspel tussen Rochdale en Newcastle. Rochdale is een club uit de derde klasse en scoorde de gelijkmaker tien minuten voor tijd. De doelpuntenmaker is Aaron Wilbraham. De speler is 40 jaar oud. Door het gelijkspel moet Rochdale en Newcastle de wedstrijd opnieuw spelen. 

Ook Watford moet zijn wedstrijd opnieuw spelen. De ploeg van Kabasele stond 3-0 voor, maar gaf de riante voorsprong nog uit handen tegen het kleine Tranmere Rovers. Door de late gelijkmaker van Paul Mullin zal ook deze wedstrijd opnieuw gespeeld worden. 

Manchester City begon met een B-elftal aan de wedstrijd tegen Port Vale en dat brak hen bijna zuur op. Zinchenko bracht de ploeg van Guardiola nog op voorsprong, maar niet veel later maakte Port Vale gelijk en kon dat bijna vasthouden tot de rust. Sergio Aguëro wou met een gerust gevoel de rust in gaan en scoorde twee minuten voor affluiten. Morgen komt Liverpool in actie tegen Everton. 

Facebook

Twitter