Voetbal

Algemeen

Thorgan Hazard scoort en wint met Dortmund

14.12.2019 | Tom Van Aken

Belga

Thorgan Hazard heeft met een goal zijn ploeg Dortmund aan een 0-4 zege geholpen op het veld van Mainz. Dankzij de overwinning komt het team van Lucien Favre, dat derde blijft, tot op twee punten van leider Mönchengladbach. Die Fohlen gaan zondag op bezoek bij Wolfsburg.

Axel Witsel was er door een blessure aan het gezicht niet bij voor Dortmund. Marco Reus brak de ban voor de uitploeg met een mooie volley in de rechterbenedenhoek (32.). In de tweede helft verdubbelde Jadon Sancho de score (66.) en diepte Hazard de stand uit tot 0-3 met een hard schot vanop de rand van de zestienmeter (69.). Nico Schulz legde in de 84e minuut de 0-4 eindstand vast.

Ook Sebastiaan Bornauw kwam tot scoren voor Keulen en kon eindelijk nog eens proeven van een zege: 2-0 in de derby tegen Leverkusen. Jhon Cordoba opende in de 73e minuut de score voor Keulen, nadat Aleksandar Dragovic (62.) van Leverkusen een tweede gele kaart had gekregen. Leon Bailey maakte het Leverkusen nog moeilijker door zelf ook nog dom rood te pakken in de 78e minuut en in minuut 84 stelde Bornauw de zege veilig door een vrije trap van dichtbij binnen te koppen. Het was al van 20 oktober geleden dat Keulen kon winnen in de Bundesliga. Bornauw stond de hele wedstrijd in de basis bij Keulen, Birger Verstraete bleef op de bank.

Hertha Berlijn kon de drie punten thuishouden na een 1-0 overwinning tegen Freiburg. Dedryck Boyata maakte de wedstrijd vol en Dodi Lukebakio werd in minuut 90 naar de kant gehaald. Vladimir Darida kon in de 53e minuut scoren voor de thuisploeg.

Facebook

Twitter