Voetbal

Algemeen

Droge zege voor PSG, tumult in Bordeaux

05.12.2019 | Erik Duchateau

Belga

PSG heeft woensdagavond op de 16de speeldag van de Ligue 1 Nantes verslagen met 2-0. De match tussen Bordeaux en Nîmes werd een tijdlang stilgelegd na een actie van misnoegde supporters.

Thomas Meunier mocht heel de wedstrijd meedoen bij de Parijzenaars. Kylian Mbappé (52.) en Neymar (85.), via penalty, waren de doelpuntenmakers.

Elders in Frankrijk viel Leya Iseka in de 67ste minuut in bij Toulouse, dat met 1-2 verloor van Monaco. Wissam Ben Yedder scoorde na vijf minuten de 0-1. Yaya Sanogo maakte de gelijkmaker met een strafschop, maar diep in het slot nam Monaco nog afstand, dankzij Gelson Martins (84.).

In de stand blijft PSG, met een match minder gespeeld, afgetekend leider. Het team van Meunier heeft 5 punten meer dan eerste achtervolger Marseille, dat met 0-2 ging winnen op het veld van middenmoter Angers. Bordeaux, dat staartploeg Nîmes inblikte met 6-0, volgt als derde op 10 punten.

Het duel tussen Bordeaux en Nîmes werd een tijd stilgelegd, omdat supporters van de thuisploeg het veld dreigden te betreden. Een handvol supporters, die al sinds enkele dagen in conflict zijn met de voorzitter van Bordeaux, Frédéric Longuépée, liepen het gras op. Volgens Franse media lag een spandoek met kritiek op de voorzitter, die initieel niet mocht worden gebruikt tijdens de wedstrijd, aan de basis. De scheidsrechter, Clément Turpin, riep de spelers op om het veld gedurende een twintigtal minuten te verlaten. Eens de rust was teruggekeerd, kon de wedstrijd hervat worden en mochten de supporters uiteindelijk toch hun spandoek tonen.

Facebook

Twitter