Voetbal

Algemeen

Chadli: 'Ik sluit een verlengd verblijf in Anderlecht zeker niet uit'

14.11.2019 | Marnick Claes

Belga

Nacer Chadli is opgeroepen voor de laatste EK-kwalificatiewedstrijden tegen Rusland en Cyprus. Op de persconferentie kreeg hij natuurlijk ook veel vragen over zijn positie bij Anderlecht. "We zullen de balans opmaken op het einde van het seizoen", vertelt Nacer Chadli.

Na de mindere periode bij Monaco trok Nacer Chadli naar Anderlecht. Hij is zeer belangrijk in de Brusselse ploeg. "Ik ging door een moeilijk periode in Monaco, want wist dat mijn speelkansen er gering waren. Daarom besloot ik te vertrekken. Anderlecht was geïnteresseerd en tot nu toe lijkt mijn keuze om terug te keren naar België goed uitgedraaid. Ik heb me snel aangepast aan deze nieuwe competitie", zegt de Rode Duivel. 

Waar Chadli volgend jaar zal spelen, is nog niet duidelijk. "Ik houd alle pistes open. We zullen op het einde van het seizoen de balans opmaken. Dan pas gaan we op zoek naar de beste oplossing voor mij, Anderlecht en Monaco. Ik wil vooral plezier maken en voetbal spelen. Daarom ben ik ook naar Anderlecht gekomen. Ik voel me hier goed en sluit een verlengd verblijf zeker niet uit", besluit Chadli. 

Over de match tegen Rusland is Chadli zeer duidelijk. "We moeten die wedstrijd aanvatten om te winnen. Die eerste plaats is belangrijk en dus moeten we een goede prestatie leveren. 
Fysiek voel ik me goed na mijn kleine blessure. Op het einde van de match tegen Zulte Waregem was ik enkel wat vermoeid. Maar ik ben klaar om te spelen. De Belgische competitie is sterk, dat bewezen de clubs vorige week in de Europa League. Als je goed speelt in België is er geen enkele reden om niet geselecteerd te worden voor de Rode Duivels" zegt Chadli. 

Vanaf de trainingsvelden kwam er minder goed nieuws. Romelu Lukaku en Leander Trossard ontbraken op training. Thomas Vermaelen was er echter wel bij. Misschien kan de verdediger van Vissel Kobe wel volledig fit geraken voor de wedstrijd tegen Rusland. 

Facebook

Twitter