Voetbal

Algemeen

Liverpool wint de topper

10.11.2019 | Tom Van Aken

Belga

Leider Liverpool heeft de topper in de Premier League tegen Macnchester City vlot gewonnen. Op Anfield Road won het met 3-1 na goals van Fabinho, Salah en Mane.

Liverpool nam een blitzstart, en na amper zes minuten pegelde Fabinho (6.) de 1-0 op het bord. De thuisploeg rook bloed. Na een knappe aanval kopte de onvermijdelijke Salah (13.) op een center van Robertson de tweede treffer binnen. City stond met de rug tegen de muur, maar kon niet terugslaan.

Kort na de koffie deed Mané (51.) met de 3-0 de boeken toe. City probeerde zich terug in de partij te knokken, en Bernardo Silva (78.) gaf met de 3-1 nieuwe hoop. Daar bleef het echter bij. De kampioen zette nog wel een slotoffensief in, maar vond geen gaatje meer.

Voor Kevin De Bruyne werd het dus een match om snel te vergeten. De Rode Duivel speelde de partij uit. Aan de overzijde bleef Divock Origi op de bank.

In de stand komt Liverpool op 34 punten, dat zijn er al acht meer dan achtervolgers Leicester City en Chelsea (elk 26 ptn). City volgt nadien met 25 punten. Liverpool won dit seizoen elf van de tot dusver twaalf gespeelde competitiewedstrijden. Alleen Manchester United pakte een punt tegen de lijstaanvoerder. The Reds wachten al sinds 1990 op een nieuwe Engelse titel.

Facebook

Twitter