Voetbal

Algemeen

Red Flames boeken mooie overwinning in Kroatië

08.11.2019 | Marnick Claes

Belga

De Belgische voetbalvrouwen hebben hun derde kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2021 gewonnen op het veld van Kroatië met 1-1. Davina Philtjens was vrouw van de match met haar twee doelpunten.

Tessa Wullaert bracht de Red Flames al na een kwartier op voorsprong via een strafschop. De Caigny werd stevig tegen de grond gewerkt in de zestien van de Kroaten en de bal ging op de stip. Wullaert liet de kans niet liggen en scoorde. Een kwartier later kwam Davina Philtjens tot scoren. De kleine dame lanceerde een bal via de wreef van haar voet en de bal vloog langs de Kroatische keeper. De Flames gingen toch met een wrang gevoel de kleedkamer in wegens de aansluitingstreffer van Lubina. 

De Belgische vrouwen kwamen vurig de kleedkamer terug uit en opnieuw scoorde Philtjens. Deze keer rolde een afgeweken bal naar haar toe. Ze twijfelde de niet en de 1-3 hing tegen de touwen. Kroatië probeerde nog even om de wedstrijd in handen te krijgen, maar dat lukte niet. België was te sterk en in het eind van de wedstrijd zette een ijzersterke De Caigny de 1-4 eindstand op het bord. 

Door deze overwinning beginnen de Red Flames perfect aan hun kwalificatie voorronde van het EK in 2021. Samen met Zwitserland pakken ze 9 op 9. De volgende wedstrijd van de Belgische voetbalvrouwen is op 12 november thuis tegen Litouwen. 

Facebook

Twitter