Voetbal

Algemeen

Drie grote afwezigen in selectie van Bondscoach Martinez

08.11.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

De Rode Duivels kunnen niet rekenen op enkele grote namen wegens blessures. Thomas Meunier, Jan Vertonghen en Koen Casteels zijn er niet bij omdat ze geblesseerd zijn. Ook Thomas Vermaelen is nog niet zeker of hij kan meedoen.

Met nog twee kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap voor de boeg kan bondscoach Roberto Martinez niet rekenen op Thomas Meunier, Jan Vertonghen en Koen Casteels. De drie Rode Duivels kampen met blessures. Ook Thomas Vermaelen is nog op de sukkel. Door de verschillende afwezigen in de verdediging is dit de kans voor Martinez om nieuwe namen in de selectie op te nemen. Zo is Elias Cobbaut bij de gelukkigen om opgeroepen te worden. Daarnaast zitten er geen grote verrassingen in de selectie van de bondscoach. 

Ook Maxime Lestienne, die vorig keer geblesseerd moest afhaken, is er opnieuw bij. Hans Vanaken, Yari Verschaeren, Brandon Mechele, Simon Mignolet en Nacer Chadli zijn de andere spelers uit de Jupiler Pro League die zijn opgeroepen door bondscoach Martinez. 

Op zaterdag 16 november spelen de Rode Duivels op het veld van Rusland, wat een pittige verplaatsing zal zijn. De laatste kwalificatiewedstrijd spelen de Duivels in het eigen stadion op 19 november tegen Cyprus. 


Facebook

Twitter