Voetbal

Algemeen

Belgische voetbalbond verhuist in lente van 2021 naar Tubeke

07.11.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) hoopt zijn volledige werking "tussen maart en mei 2021" te verhuizen naar het Belgian Football Center in Tubeke. Dat heeft Peter Bossaert, CEO van de KBVB, donderdag aangekondigd op een persmoment in Tubeke.

Het Belgian Football Center net over de taalgrens in Waals-Brabant bestaat nu al uit vijf voetbalterreinen, een indoorhal en allerlei sportfaciliteiten. "En wat heel speciaal is, is ons hotel dat we zelf exploiteren", aldus Bossaert. De CEO kondigde meteen ook aan dat er vier nieuwe velden bijkomen aan de noordkant van de site.

Er zal ook een congrescentrum (met wisselende capaciteit voor 60 of 200 personen), een VAR-hoofdkwartier, een zetel voor de Pro League, gloednieuwe kleedkamers voor de Rode Duivels naast het hoofdterrein en een bondsgebouw geconstrueerd worden. Voor het ontwerp van AASP & Vincx Architects werd alvast een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd, waardoor de verhuis wellicht in de lente van 2021 kan plaatsvinden.

"Het nieuwe complex hier in Tubeke past in onze ambitie om de voetbalcultuur te veranderen. We willen een eliteomgeving ontwikkelen. Het project is uniek en 'state of the art'. De nieuwe infrastructuur voldoet aan de hoogste ecologische en kwaliteitsstandaarden", aldus een trotse Bossaert. "Het is een belangrijke peiler in onze ambitie om de Europese en internationale top na te streven. We willen een leading federatie zijn. De KBVB heeft vele andere federaties bezocht: nergens in Europa zal je zo'n project terugvinden."

De nieuwe site in Tubeke zal een groene ruimte worden, met heel veel terrassen en ook een restaurant. De voetbalbond voorziet er ook een fitnesszaal, padel- en tennisveld en een voetbalterrein exclusief voor zijn personeel. Er komen ook fietsenstallingen met elektrische fietsen, om verplaatsingen naar de treinstations van Halle en Lembeek te faciliteren voor de 150 medewerkers. Ook aan die stations wil de voetbalbond eigen gesloten fietsenstallingen. "Het is onze ambitie om zoveel mogelijk eigen mensen aan te moedigen om per fiets naar het nieuwe bondsgebouw te komen. Daarom ontwikkelen we met de provincie en andere partners een mobiliteitsplan uit", aldus Bossaert.

De Belgische voetbalbond zal in een tweede verbouwingsfase ook de tribune van het hoofdterrein in Tubeke uitbreiden tot een capaciteit voor 2.500 toeschouwers. Daar zouden op langere termijn bijvoorbeeld wedstrijden van nationale jeugdploegen gespeeld kunnen worden. Er moet in de toekomst ook een futsalzaal uit de grond gestampt worden. Voor die projecten is nog geen timing voorzien.

Facebook

Twitter