Voetbal

Algemeen

Barcelona niet voorbij Slavia Praag

05.11.2019 | Erik Duchateau

Belga

FC Barcelona is op de vierde speeldag in groep F van de Champions League in eigen huis blijven steken op een 0-0 gelijkspel tegen Slavia Praag.

Overtuigen deed Barcelona dinsdagavond geen moment en zo wist hun Tsjechische opponent een tweede puntje uit de brand te slepen. De Catalanen leiden met 8 punten, Inter en Dortmund hebben er ieder 4 en bekampen mekaar dinsdagavond nog.

De situatie van Barça in de Champions League is dezelfde als die in de Spaanse competitie: het staat aan de leiding, maar laat geregeld steken vallen en doet alles behalve indruk maken. In de Primera Division werd er in drie maanden al drie keer verloren, evenveel als vorig jaar over het hele seizoen.

In groep G stevent RB Leipzig af op een vlotte kwalificatie voor de achtste finales. De Duitsers wonnen dinsdag met 0-2 bij Zenit Sint-Petersburg. Diego Demme (45+5.) opende de score, Marcel Sabitzer (63.) legde in de tweede helft de eindstand vast. Leipzig telt 9 punten, Zenit heeft er net als Lyon 4. Benfica heeft 3 punten.

Facebook

Twitter