Voetbal

Algemeen

Barcelona haalt Griezmann

12.07.2019 | Michaël Michiels

Belga

Antoine Griezmann is een Blaugrana. Dat bevestigt FC Barcelona op de clubwebsite. De Catalanen tellen 120 miljoen euro neer voor de smaakmaker van Atletico Madrid.

Griezmann lag nog tot 2023 onder contract in de Spaanse hoofdstad, maar liet eerder al blijken dat hij wilde vertrekken. Nadat de onderhandelingen tussen beide clubs in een impasse geraakten, bleef Griezmann enkele dagen geleden afwezig op de eerste training van Atletico.

Atletico nam de Fransman in 2014 over van Real Sociedad. Hij maakte in in totaal 257 wedstrijden voor de Madrilenen 133 doelpunten en gaf 50 assists. De Franse wereldkampioen veroverde met Atlético de Europa League (2018), Europese Supercup (2018) en Spaanse Supercup (2014).

Atletico Madrid meldde vrijdag dat het gerechtelijke stappen zal ondernemen tegen FC Barcelona. Dat betaalt volgens de Spaanse vicekampioen te weinig voor de transfer van de Franse spits Antoine Griezmann.

Barcelona legde 120 miljoen euro op tafel, een bedrag dat in het contract van Griezmann opgenomen was. Die opstapclausule zakte echter pas op 1 juli van 200 miljoen naar 120 miljoen en volgens Atletico had Griezmann al voor die datum een akkoord met Barcelona.

Facebook

Twitter