Voetbal

2de klasse

RWDM Brussels: 'Groots project opstarten vanuit derde klasse'

02.05.2014 | Niels Dirkx

Belga

Tweedeklasser RWDM Brussels heeft vrijdag gereageerd op het feit dat de club in beroep bij het BAS geen licentie betaald voetbal krijgt voor het seizoen 2014-2015.

Door die ontwikkeling zakt de club volgend seizoen naar derde klasse. Voorzitter Johan Vermeersch zal niet naar de burgerlijke rechtbank stappen. "Wij betreuren de beslissing van het BAS om ons geen twee dagen uitstel te gunnen en ons dus ook geen licentie toe te kennen ten zeerste", klinkt het. "Wij zijn nog in gesprek met een buitenlandse investeringsgroep. Hiermee zouden we een groots project kunnen opstarten vanuit derde klasse, goed voor drie seizoenen. We hopen deze deal zo snel mogelijk rond te krijgen."

RWDM kreeg in eerste aanleg vorige maand geen licentie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en trok dan naar het BAS om in beroep haar gelijk te halen. Dat is dus niet gelukt. Voorzitter Vermeersch moest op zoek naar investeerders die de putten in het budget van de club zouden kunnen opvullen. Zo zagen de spelers in 2014 nog geen euro.

Dinsdag was er de beroepszitting waarop Vermeersch een document kon voorleggen waarin een buitenlandse investeerder een betaalbelofte deed voor de afbetaling van alle schulden, maar dat was niet voldoende.

'GEEN GOEDE ZAAK VOOR DE GEMEENTE'

Het gemeentebestuur van Molenbeek heeft vrijdag in een persbericht verklaard dat de verplichte degradatie van RWDM Brussels naar derde klasse een slechte zaak is voor de gemeente.

"De club, de spelers en de supporters verdienen deze harde beslissing niet", klinkt het. "De verantwoordelijkheid voor de slechte financiële situatie van de club ligt deels bij voorzitter Johan  Vermeersch. De manier waarop hij de club bestuurt, strookt niet met de manier die wij voor ogen hebben."

"Sinds de vorming van het nieuwe gemeentebestuur, met Françoise Schepmans als burgemeester en Ahmed El Khannouss als schepen van Sport, ondernamen wij al verscheidene pogingen om een regeling op poten te zetten omtrent de bestemming van het Edmond Machtensstadion, maar onze voorstellen vallen bij de club steevast in dovemansoren." 

Het gemeentebestuur heeft het in het bericht ook over subsidies die volgens hen niet worden gebruikt zoals afgesproken. "Het gebruik van de subsidies die het Brusselse gewest sinds 2006 aan FC Brussels toekent, roept nog steeds vragen op", klinkt het. "Concreet gaat het over ongeveer twee miljoen euro subsidies, bestemd voor infrastructuurwerkzaamheden. Het stadsbestuur stelt vast dat niet alle werken zijn gerealiseerd zoals overeengekomen." 

"In het gemeentelijk stadion huist ook een jeugdvoetbalschool met 550 kinderen. Het voortbestaan en goed functioneren van die school is nu onze prioriteit."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

Proximus League

1 STVV 21 51
2 Lommel United 21 44
3 Eupen 21 39
4 Seraing United 20 38
5 Virton 20 38
6 OH Leuven 21 37
7 Bergen 21 33
8 Eendracht Aalst 21 31
9 Roeselare 21 27
10 Tubeke 21 27
11 Antwerp 20 23
12 White Star Brussel 20 22
13 Patro Eisden Maasmechelen 21 20
14 Geel 21 19
15 Racing Mechelen 21 18
16 Heist 21 16
17 Dessel Sport 21 15
18 Woluwe-Zaventem 21 11