Sport.be

Kort

Filter op sport en datum

  • 26 mrt

  Braziliaan Thiago Wild test als eerste toptennisser positief

  De twintigjarige Thiago Wild, de grote belofte van het Braziliaanse tennis, heeft woensdag positief getest op het coronavirus. Wild maakte het nieuws zelf bekend op zijn sociale media-kanalen. De nummer 114 van de wereld is de eerste speler in het ATP-circuit die besmet is.

 • 02 apr
  • 02 apr

  Personeel internationale tafeltennisfederatie levert deel van loon in

  Het personeel van de internationale tafeltennisfederatie (ITTF), met de Duitse voorzitter Thomas Weikert op kop, is overeengekomen in 2020 een deel van hun loon in te leveren. Dat heeft de ITTF donderdag bekendgemaakt. Op die manier wil men "de sport steunen in deze uitdagende tijden". Afgelopen zondag kondigde de ITTF wegens de coronacrisis de schorsing aan van alle internationale tafeltennisevenementen tot 30 juni.

  • 02 apr

  Ook MotoGP van Frankrijk uitgesteld

  De Grote Prijs motorsport van Frankrijk, die voorzien was van 15 tot 17 mei op het circuit van Le Mans, wordt omwille van de coronacrisis voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat hebben de organisatoren donderdag bekendgemaakt. Vorige week werd ook de GP van Spanje, die van 1 tot 3 mei op het programma stond, uitgesteld tot nog te bepalen data. De start van het MotoGP-seizoen valt door de coronacrisis helemaal in het water. Eerder werd ook al de opener in Qatar geannuleerd. De GP's van Thailand (naar 4 oktober), de Verenigde Staten (naar 15 november) en Argentinië (naar 22 november) werden uitgesteld

  • 02 apr

  Ibrahimovic: 'We moeten geduld hebben en de experts vertrouwen'

  Zlatan Ibrahimovic heeft begrip voor de aanpak van de Italiaanse autoriteiten in de strijd tegen het coronavirus. "Het is tragisch dat de voetbaldivisies geschorst werden. Maar we moeten het systeem respecteren en geduld hebben", verklaart de Zweedse vedette van AC Milan Volgens de 38-jarige aanvaller moet er een oplossing gevonden worden die voor iedereen in de samenleving goed is. "De gezondheid is belangrijker dan de sport."

  • 02 apr

  MMA-vechter Nurmagomedov annuleert gevecht

  De Russische Mixed Martial Arts-ster Khabib Nurmagomedov heeft woensdag aangekondigd dat hij omwille van de coronacrisis afziet van een gevecht dat voorzien was op 18 april. De kampioen bij de lichtgewichten bij de UFC (de belangrijkste bond in de MMA) zou het op 18 april opnemen tegen de Amerikaan Tony Ferguson. Maar op Instagram verklaarde Nurmagomedov dat hij gezien de huidige omstandigheden Rusland niet wil verlaten. De kooivechter uit Dagestan liet in oktober 2018 van zich spreken door de Ierse superster Conor McGregor te verslaan.

  • 02 apr

  F1-piloten McLaren leveren deel salaris in

  Piloten Lando Norris en Carlos Sainz van McLaren leveren een deel van hun salaris in nu het Formule 1-seizoen omwille van de coronacrisis nog steeds niet van start is gegaan, zo meldt het team. Een deel van het personeel werd voorlopig voor drie maanden met verlof gestuurd.

  • 02 apr

  Russische voetbalcompetitie ligt tot 31 mei stil

  De Russische voetbalfederatie heeft woensdag beslist om de opschorting van de competitie tot 31 mei te verlengen. Wegens de coronapandemie werd de competitie eerder al tot 10 april stilgelegd.

  • 02 apr

  Speler van Philadelphia Union is eerste positieve geval in MLS

  In de Major League Soccer heeft voor het eerst een speler positief getest op het coronavirus. Hij verdedigt de kleuren van Philadelphia Union, zo heeft de club woensdag gemeld.

  • 02 apr

  Federer zegt nu al toe in 2021 in Halle te tennissen

  Roger Federer heeft nu al zijn deelname aan het ATP-tornooi van volgend jaar in Halle toegezegd. Dat maakte de 38-jarige Zwitser meteen bekend nadat de komende editie van het Duitse grastornooi werd geannuleerd.

 • 01 apr
  • 01 apr

  Wit-Russische voetbalfans roepen op tot boycot

  In Wit-Rusland blijven de autoriteiten zich van het coronavirus weinig aantrekken. Ook de voetbalwedstrijden gaan er gewoon door, met publiek. Dat is niet naar de zin van alle fans. De supportersverenigingen van twee clubs riepen woensdag op tot een boycot. "Het is een moeilijke beslissing voor ons om het team niet meer te steunen, maar de gezondheid van mensen is belangrijker", postten de fans van HC Neman Grodno op Instagram.

  • 01 apr

  UEFA stelt interlandbreak in juni uit

  De Europese Voetbalconfederatie UEFA heeft de interlandbreak van juni uitgesteld, zo maakte de UEFA woensdag bekend na afloop van een videoconferentie met de 55 lidstaten. De Champions League en Europa League blijven opgeschort.

  • 01 apr

  Belgische Zwembond schrapt alle wedstrijden tot eind juni

  De Koninklijke Belgische Zwembond KBZB zal wegens de coronacrisis nog zeker tot eind juni geen lokale, regionale of nationale zwemwedstrijden organiseren. Dat heeft de KBZB woensdag gemeld. "Deze uniforme maatregel is geldig in heel België en werd genomen om dezelfde duidelijkheid te verschaffen aan elke zwemclub en aan elke zwemmer", klinkt het in een mededeling. "Momenteel is het minstens tot 19 april niet mogelijk om te zwemmen, laat staan intensief te trainen, en wellicht zullen de zwembaden daarna nog langer gesloten blijven, zodat het bijgevolg niet opportuun is om officiële zwemcompetities te houden in de maand juni."

  • 01 apr

  KBVB zet bondsprocureur Kris Wagner aan de deur

  De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft woensdag de samenwerking met bondsprocureur Kris Wagner stopgezet. Volgens de KBVB stond zijn positie al langer onder druk en was deze "door diens publieke Facebook posts van afgelopen week niet langer houdbaar". De stoel van de flamboyante bondsprocureur wankelde al langer, onder meer vanwege zijn stijl tijdens pleidooien. Maar zijn publieke Facebookposts over een website die hij opzette met strafpleiter Walter Damen waren de spreekwoordelijke druppel. Dat Wagner zich publiekelijk associeert met de ondervoorzitter van Beerschot, druist in tegen de principes van good governance die de KBVB hoog in het vaandel draagt.

  • 01 apr

  Belgische taekwondofederatie schenkt 3.500 medische maskers aan ziekenhuis

  De Belgische taekwondofederatie BTF heeft in de strijd tegen het coronavirus 3.500 medische maskers aan het ziekenhuis UMC Sint-Pieter in Brussel geschonken. Dat heeft de BTF woensdag laten weten. De BTF kwam in het bezit van de maskers na een tussenkomst van Wereldtaekwondofederatie World Taekwondo (WT), die een akkoord sloot met de Chinese gemeente Wuxi. De maskers waren in eerste instantie bestemd voor de Belgische taekwondoka's, maar de BTF besloot om ze aan het personeel van het Sint-Pieterziekenhuis te schenken.

  • 01 apr

  Spelers en staf van Bayer Leverkusen staan deel van loon af

  Bayer Leverkusen sluit zich aan bij de groeiende groep voetbalclubs die via hun spelers en staf besparen op de uitgaven. Woensdag maakte de club bekend dat de spelersgroep samen met de trainers heeft besloten een deel van hun salaris in te leveren. Daarmee steunen ze hun werkgever, die vanwege de coronacrisis heel wat inkomsten ziet wegvallen. "De hele kern wil graag een bijdrage leveren en een stuk salaris afgeven om de club in deze moeilijke omstandigheden door de coronacrisis te ondersteunen", zegt aanvoerder Lars Bender.

  • 01 apr

  Ook bij Astana moeten renners inleveren

  De Kazachse wielerploeg Astana vermindert de salarissen van de renners en stafleden vanaf vandaag/1 april met dertig procent. Manager Jana Seel heeft dat woensdag bevestigd op wielerwebsite Cyclingnews. De maatregel is het gevolg van de coronacrisis, waaronder ook de wielersport lijdt. Alle voorjaarsklassiekers zijn bijvoorbeeld uitgesteld. "We korten de salarissen zolang er niet gefietst wordt. Dit doen we omdat de coronacrisis grote economische impact heeft op onze ploeg en de sponsors", verklaart Seel.

  • 01 apr

  Aston Martin neemt Racing Point in 2021 over

  Aston Martin maakt in 2021 zijn officiële intrede als renstal in de Formule 1. De Britse constructeur liet woensdag weten Team Racing Point over te nemen. Aston Martin was sinds 2018 als sponsor verbonden aan Red Bull, maar had begin dit jaar al laten verstaan op een eigen team te mikken. De formatie behoudt als thuisbasis Silverstone.

  • 01 apr

  "UEFA verschuift Champions League en Europa League naar juli en augustus"

  De Champions League en Europa League worden komende zomer in juli en augustus afgewerkt, zo meldde de Duitse televisiezender ZDF woensdag. Officieel is het allemaal nog niet, het Uitvoerend Comité van de UEFA moet daarvoor groen licht geven.

  • 01 apr

  Iannone 18 maanden geschorst

  MotoGP-rijder Andrea Iannone (30) is achttien maanden niet welkom op de racecircuits. De Italiaan, die uitkomt voor Aprilia, is anderhalf jaar geschorst voor een dopingvergrijp. Hij kan pas 16 juni 2021 terugkeren in de koningsklasse van de motorsport, meldde de internationale motorsportfederatie FIM. Iannone werd betrapt op het gebruik van een verboden anabole steroïde bij de Grote Prijs van Maleisië in november vorig jaar. Hij was sindsdien al voorlopig geschorst.

  • 01 apr

  Mainz wil met rist maatregelen tien miljoen euro besparen

  Bundesligaclub FSV Mainz 05 moet vanwege de coronacrisis de buikriem fors aanhalen. Woensdag maakte de club een plan bekend waarmee het de komende maanden zo'n tien miljoen euro hoopt te besparen. Een groot deel van de besparing zal bestaan uit de looninlevering die spelers, staf en bestuursleden zijn overeengekomen. In april, mei en juni staan zij allemaal een deel van hun salaris af. Verder wordt driekwart van de medewerkers op tijdelijke werkloosheid geplaatst. Verder worden alle 'niet-noodzakelijke engagementen' tijdelijk stopgezet.

  • 01 apr

  Spelers van Leipzig staan deel van loon af

  De spelers van RB Leipzig tonen zich in deze coronacrisis solidair met de medewerkers van de Duitse topclub. Ze staan een deel van hun loon af, "een cijfer met twee getallen", om hun werkgever financieel te steunen nu een belangrijk deel van de inkomsten is weggevallen."Als spelersgroep moeten wij onze bijdrage leveren", onderstreept aanvoerder Willi Orban. "Heel veel mensen verliezen vandaag hun job of worden in tijdelijke werkloosheid geplaatst. Dat dit bij RB Leipzig voorlopig niet nodig is, stemt ons tevreden. Wij willen met deze geste helpen om het zo te houden."

  • 01 apr

  TAS legt nog geen nieuwe datum vast voor Russisch beroep tegen schorsing

  Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft nog geen nieuwe datum vastgelegd om het beroep van Rusland tegen de schorsing van vier jaar voor deelname aan grote sportevenementen te behandelen. Het TAS had eerder laten blijken dat de zaak ten vroegste eind april zou voorkomen, maar wegens de coronacrisis wordt die planning zeker verlaat.

  • 01 apr

  Nainggolan en ploegmaats bij Cagliari leveren maand loon in

  Radja Nainggolan en zijn teamgenoten bij het Italiaanse Cagliari hebben een akkoord bereikt om een maand salaris in te leveren. Het moet de club helpen besparen nu de inkomsten zijn stilgevallen door de coronacrisis. Clubvoorzitter Tommaso Giulini reageerde bij het lokale tv-station Videolina tevreden op de geste van de spelers en technische staf. "De hele ploeg en de staf toont zich verantwoordelijk door een maand loon op te geven. Dit helpt ons om een groot deel van de verliezen op te vangen. Daarbij houden we nog geen rekening met de tv-rechten. Daar rekenen wij nu nog op omdat we hopen dat het seizoen kan volgemaakt worden."

  • 01 apr

  Smart van Boston Celtics helpt na genezing medisch onderzoek naar Covid-19

  Marcus Smart zal het medisch onderzoek naar Covid-19 ondersteunen. De basketter van Boston Celtics, intussen zelf genezen na een coronabesmetting, staat in het kader van het Amerikaanse wetenschapsprogramma 'COVID-19 Convalescent Plasma Project' plasma af aan de onderzoekers. Dat bericht sportwebsite The Athletic.

  • 01 apr

  Meunier wil graag bij PSG blijven

  Thomas Meunier stuurt aan op een verlengd verblijf bij de Franse topclub Paris Saint-Germain, waar zijn contract op 30 juni afloopt. "Als het aan mij ligt, blijf ik bij PSG, al is er op dat vlak momenteel niet al te veel beweging", vertelde de 28-jarige Rode Duivel dinsdag aan RTBF. Over drie maanden loopt het contract van de rechterflankverdediger in de Franse hoofdstad af. Meunier zal er dan vier jaar aan de slag geweest zijn.

  • 01 apr

  Giroud dient Benzema na kleinerende opmerking van antwoord

  Olivier Giroud heeft met een kwinkslag gereageerd op de denigrerende commentaren van Karim Benzema afgelopen weekend. De spits van Real Madrid had toen verklaard "een Formule 1-bolide niet te kunnen vergelijken met een kartingwagen". "Een kartingwagen? Misschien, maar dan wel een kartingwagen die wereldkampioen is", repliceerde de aanvaller van Chelsea via de sociale media.

  • 01 apr

  Olympische vlam blijft in Fukushima tijdens de maand april

  De olympische vlam zal de volledige maand april branden in Fukushima. Daar had vorige week de olympische fakkeltocht moeten beginnen. Maar door het uitstel van de Spelen vanwege de coronacrisis ging dat niet door. De olympisch vlam zal van 2 tot 30 april te bezichtigen zijn in het nationaal trainingscentrum van Fukushima. Die Japanse stad werd in 2011 zwaar getroffen door een aardbeving en tsunami, die een kernramp veroorzaakte

  • 01 apr

  Negen positieve tests bij Hongaarse zwemfederatie

  Bij de nationale zwemselectie van Hongarije zijn negen personen besmet met het coronavirus, zo maakte de Hongaarse Zwemfederatie MUSZ dinsdagavond bekend. Onder hen Boglarka Kapas, de regerende Europese en wereldkampioene op de 200 meter vlinderslag. Op de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro veroverde ze brons op de 800 meter vrije slag. De besmettingen werden volgens de Hongaarse bond opgelopen tijdens stages in het buitenland. Zo trainde de 26-jarige Kapas vorige maand een tijdlang in het Thaise Phuket en zou er ook een stage geweest zijn in het Turkse Erzurum.

  • 01 apr

  WK is in 2021 niet langer apotheose van bobslee- en skeletonseizoen

  De internationale bobslee- en skeletonfederatie breekt in 2021 met de traditie om het seizoen af te sluiten met het wereldkampioenschap. De titelstrijd vindt volgend jaar plaats van 1 tot 14 februari in het Amerikaanse Lake Placid. Daarna volgen nog een wereldbekermanche in het Amerikaanse Park City (15 tot 20 februari) en de seizoensfinale op de nieuwe olympische baan in de Chinese hoofdstad Peking (8 tot 14 maart). De atleten zullen voor die laatste wedstrijd een week ter plaatse mogen trainen.

  • 01 apr

  Organisatie Peking 2022: "Zomer- en Winterspelen in half jaar is speciale situatie"

  Door het uitstel van de Olympische Spelen van Tokio naar de zomer van 2021, zullen de komende Zomer- en Winterspelen plaatsvinden in een tijdspanne van amper zes maanden. "Het is een speciale situatie", erkent een woordvoerder van de Winterspelen in Peking. "De nieuwe data van de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio houden in dat wij geconfronteerd worden met een speciale situatie. De Zomerspelen en de Winterspelen zullen plaatsvinden in een periode van een half jaar", zegt een verantwoordelijke van het organisatiecomité van Peking 2022.

  • 01 apr

  Nieuw-Zeelandse rugbybond zet knip in salarissen

  De rugbyfederatie van Nieuw-Zeeland gaat vanwege de coronacrisis besparen op de lonen van zijn bestuurders en het administratief personeel. "Wij beleven ongelofelijk moeilijke tijden", zegt Mark Robinson, directeur van New Zealand Rugby. "Wij beschikken over fantastische mensen maar gaan op financieel vlak door een zware periode." De komende drie maanden worden daarom de lonen met 40 procent verminderd.

  • 01 apr

  Mediapro verwacht hervatting La Liga in juli

  De hoogste Spaanse voetbalcompetitie La Liga kan in juli weer worden voortgezet, verwacht de baas van Mediapro, een van de grootste tv-zenders. "Ik verwacht dat het voetbal in juli weer kan beginnen, maar wel zonder publiek. En de clubs moeten eerst een periode krijgen om zich voor te bereiden", zei Jaume Roures op de Spaanse radio.

  • 01 apr

  NBA onderhandelt met spelers over inleveren salaris

  In de NBA zijn onderhandelingen opgestart over de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de spelers. Volgens sportzender ESPN zal elke afgelaste wedstrijd de basketvedetten één procent van hun jaarinkomen kosten.

  • 01 apr

  Barcelona bespaart 14 miljoen euro per maand op lonen

  Maandag gingen de spelers van FC Barcelona ermee akkoord gedurende de coronacrisis slechts 30 procent van hun loon te ontvangen. Het levert de Spaanse kampioen een besparing op van 14 miljoen euro per maand. Dat bevestigde voorzitter Josep Bartomeu dinsdag aan Catalunya Radio.

  • 01 apr

  Brady krijgt ook bij Tampa Bay Buccanneers nummer 12

  American Football-vedette Tom Brady zal ook bij zijn nieuwe team Tampa Bay Buccaneers met het nummer 12 spelen. De meest succesvolle quarterback uit de NFL-geschiedenis maakte onlangs zijn overstap van de New England Patriots bekend.

  • 01 apr

  Diouf, ex-voorzitter van Marseille, bezwijkt aan virus

  Voormalig voorzitter van Olympique de Marseille Pape Diouf is op 68-jarige leeftijd overleden. Hij raakte besmet met het nieuwe coronavirus en dat kostte de Senegalees uiteindelijk ook het leven.

  • 01 apr

  NFL verwacht seizoen in september te kunnen beginnen

  De start van het nieuwe seizoen in het American Football (NFL) is geprogrammeerd in september. Hoewel de coronacrisis in de Verenigde Staten steeds harder toeslaat, denkt de vicevoorzitter van de NFL dat de competitie op het voorziene tijdstip zal kunnen beginnen.

 • 31 mrt
  • 31 mrt

  Rutte: 'geen profvoetbal tot 1 juni'

  In Nederland liggen de eredivisie en eerste divisie tot minimaal 1 juni stil. Dat vertelde de Nederlandse premier Mark Rutte dinsdag na afloop van een persconferentie over aanvullende maatregelen van het kabinet voor de bestrijding van het coronavirus.

  • 31 mrt

  WK wielrennen in Zwitserland houdt vast aan alle onderdelen

  De Internationale Wielerunie UCI houdt voor het WK wielrennen in het Zwitserse Martigny voorlopig vast aan alle programmaonderdelen. Het WK in Zwitserland zal niet zoals een jaar eerder in het Britse Harrogate beginnen met het nieuwe onderdeel mixed relay, maar op zondag 20 september met de tijdrit voor de mannen. De tijdrit bij de vrouwen vindt een dag later plaats. "De goedkeuring van het programma is een belangrijke en vooral een symbolische stap gezien de huidige situatie",zei Alexandre Debons, vicevoorzitter van het organisatiecomité.

  • 31 mrt

  Buchmann, vorig jaar vierde, pleit voor Tour zonder toeschouwers

  Of na onder meer het EK en de Olympische Spelen ook de Tour moet wijken voor het coronavirus, is nog onduidelijk. Organisator ASO blijft voorlopig vasthouden aan de startdatum van 27 juni. De Franse minister van Sport Roxana Maracineanu schaarde zich achter de Tourdirectie en pleitte vorige week voor een Tour achter gesloten deuren. Emanuel Buchmann kan zich daarin vinden. "Natuurlijk zal het niet dezelfde Tour zijn. Onze sport leeft van emoties en zijn supporters. Maar je moet ook zeggen dat er (van de Tour) enorm veel afhangt: wij de renners, de teams, de tv-stations. We zijn allemaal heel gemotiveerd voor de Tour, of hij nu met of zonder toeschouwers plaatsvindt. Zonder fans is nog altijd beter dan niets."

  • 31 mrt

  F1-renstallen mogen in 2020 niet werken aan bolides van 2022

  De Formule 1-renstallen mogen dit jaar niet werken aan de bolides waarmee ze zullen aantreden in 2022, het jaar waarin het technisch reglement wordt gewijzigd. Op die manier kunnen teams bezuinigen. Dat is één van de maatregelen die de internationale autosportfederatie FIA dinsdag heeft aangekondigd als antwoord op de uitdagingen van de coronacrisis.

  • 31 mrt

  FIFA wil noodlijdende clubs financieel ondersteunen

  De Wereldvoetbalbond FIFA werkt aan een plan om de vele clubs die door de coronacrisis moeilijke tijden beleven financieel te ondersteunen. "De FIFA bevindt zich in een financieel sterke positie. Het is onze plicht om zij die in nood zijn te helpen", laat een FIFA-woordvoerder dinsdag optekenen. "We kunnen bevestigen dat de FIFA aan een omvattend plan werkt om de clubs die door deze wereldwijde pandemie zijn getroffen financieel te ondersteunen."

  • 31 mrt

  Mithra Belgian Ladies Open golf wordt uitgesteld

  Het Mithra Belgian Ladies Open, een toernooi van de Ladies European Tour golf, wordt vanwege de coronacrisis uitgesteld. Dat bevestigt de European Tour op zijn website. Het toernooi op de Naxhelet Golf Club in Wanze, met een prijzenpot van 200.000 euro, zou eind mei worden gespeeld. Het is nog onduidelijk of het toernooi later wordt ingehaald.

  • 31 mrt

  Voetbalclubs hoeven drie laatste bondsbijdragen van dit seizoen niet te betalen

  Alle Belgische voetbalclubs hoeven de drie laatste bondsbijdragen van dit seizoen niet te betalen. Dat maakte de crisiscel van de KBVB dinsdag bekend. De maatregel moet de clubs die het financieel lastig hebben vanwege de coronacrisis een duwtje in de rug geven.

  • 31 mrt

  Ook wereldkampioenschap snooker voor vrouwen afgelast

  Het wereldkampioenschap snooker voor vrouwen, dat van 22 tot 27 juni in Bangkok zou plaatsvinden, is wegens de coronapandemie afgelast. Dat deelde World Women's Snooker dinsdag mee. Samen met de Thaise organisatoren wordt een nieuwe datum gezocht.

  • 31 mrt

  Spelers van RB Salzburg en FC Kopenhagen leveren in

  De spelers van de landskampioenen in Oostenrijk en Denemarken, respectievelijk Red Bull Salzburg en FC Kopenhagen, hebben dinsdag bekendgemaakt een deel van hun salaris af te staan. De spelers van Salzburg zullen elke maand "een bedrag van zes cijfers" overmaken aan lokale bedrijven en mensen in nood. Bij FC Kopenhagen staan de spelers twintig procent van hun loon af om de club te helpen de negatieve gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden

  • 31 mrt

  Akkoord bij clubs Bundesliga om competitie tot eind april op te schorten

  De Bundesligaclubs zijn unaniem akkoord om de Duitse voetbalcompetitie tot 30 april op te schorten. Dat deelden ze dinsdag na een videoconferentie met de 36 clubs uit eerste en tweede klasse mee. Op 13 maart werd de competitie wegens het coronavirus in eerste instantie tot 2 april stopgezet. Vorige week deed de Duitse Voetballiga de aanbeveling om de maatregel tot eind april te verlengen en die aanbeveling wordt nu gevolgd.

  • 31 mrt

  EK roeien geannuleerd

  Het EK roeien, dat van 5 tot 7 juni zou doorgaan in het Poolse Poznan, wordt geannuleerd omwille van de coronacrisis. Dat heeft de internationale roeifederatie (FISA) dinsdag bekendgemaakt.De FISA, de European Rowing Board en het organisatiecomité gaan op zoek naar nieuwe data in september en oktober 2020, na het raadplegen van de nationale federaties. Zij hebben tot maandag de tijd om hun standpunt via een online enquête kenbaar te maken. Op 15 maart annuleerde de FISA alvast alle wedstrijden tot eind mei.

  • 31 mrt

  Middellandse Zeespelen van volgend jaar worden uitgesteld

  De negentiende editie van de Middelandse Zeespelen worden omwille van de wereldwijde coronacrisis met een jaar uitgesteld van 2021 naar 2022. Het Algerijnse Oran is de gaststad. De Middellandse Zeespelen waren oorspronkelijk voorzien van 25 juni tot 5 juli. Daarmee kwamen ze echter in het vaarwater van de nieuwe datum van de Olympische Spelen (23 juli-8 augustus 2021). Er nemen 26 landen deel aan de Middellandse Zeespelen, allen gelegen aan de Middellandse Zee of in de Balkan.

  • 31 mrt

  Tottenham roomt salaris van niet-spelend personeel met 20 procent af

  Om de financiële gevolgen van de coronacrisis tegen te gaan zal Tottenham het loon van zijn niet-spelend personeel met twintig procent verminderen. Dat maakte de Premier League-club dinsdag bekend. De club van Jan Vertonghen en Toby Alderweireld doet daarvoor deels een beroep op het noodplan dat de Britse regering in het leven riep om jobs te beschermen. "We mogen dan wel de achtste club ter wereld zijn op het gebied van inkomsten, maar dat is nu compleet irrelevant. Dit virus treft iedereen", verklaarde voorzitter Daniel Levy

  • 31 mrt

  UEFA geeft Can twee speeldagen schorsing na rood tegen PSG

  De UEFA heeft Dortmund-middenvelder Emre Can dinsdag een schorsing van twee speeldagen opgelegd na zijn rode kaart in het slot van de terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League, op bezoek bij PSG. De Borussen verloren met 2-0 in Parijs en werden zo uitgeschakeld. De Champions League werd nadien echter opgeschort door de wereldwijde coronacrisis. Dat belette de UEFA echter niet haar straffen uit te spreken.

  • 31 mrt

  Champions League wordt in september afgesloten met Final 8

  De Champions League basketbal, die sinds 12 maart stilligt omwille van de coronacrisis, zal eind september hervat worden met een Final 8. Dat heeft de CL-raad dinsdag bekendgemaakt. Vóór die Final Eight moet Oostende zijn derde en beslissende wedstrijd in de achtste finales tegen Tenerife nog afwerken.

  • 31 mrt

  Frankfurt-coach Hütter verwacht stopzetting Europa League

  Adi Hütter, de coach van Bundesliga-club Eintracht Frankfurt, gelooft niet dat Europese competities zoals de Champions League en Europa League dit seizoen nog hervat zullen worden. De UEFA bespreekt woensdag de voortzetting van haar competities. Frankfurt, dat in de groepsfase van de Europa League nipt Standard voorbleef, haalde de laatste zestien van de Europa League. Daarin verloor het wel haar heenwedstrijd tegen het Zwitserse Basel met 0-3. Vorig seizoen misten de Duitsers maar nipt de finale van het tweede Europese toernooi.

  • 31 mrt

  Özil stelt dochtertje voor op sociale media

  Mesut Özil is enkele dagen geleden vader geworden van een dochtertje. Maandag stelden de 31-jarige Duitse middenvelder van Arsenal en zijn vrouw Amine het meisje voor op de sociale media. "Godzijdank is ons dochtertje in goede gezondheid geboren", postte het koppel bij een foto waarop Özil zijn dochter in de armen houdt en zijn vrouw op het voorhoofd kust.

  • 31 mrt

  De Petter hangt zijn voetbalschoenen aan de haak

  STVV heeft dinsdag bekendgemaakt dat middenvelder Steven De Petter zijn voetbalschoenen aan de haak hangt. De 34-jarige De Petter blesseerde zich eind vorig seizoen aan de enkel en kwam sindsdien niet meer in actie.

  • 31 mrt

  Amerikaanse rugbyfederatie vraagt faillissement aan

  De Amerikaanse rugbybond, USA Rugby, heeft als gevolgen van de wereldwijde coronacrisis het faillissement aangevraagd. "Onze bestaande financiële moeilijkheden zijn door de impact van het coronavirus erg snel vergroot", liet USA Rugby maandag in een persbericht weten. "We zagen onze inkomsten uit wedstrijden en sponsoring sterk dalen, maar ook andere inkomstenbronnen droogden op." De federatie liet weten dat alle competities, voor mannen en vrouwen, na de coronacrisis gewoon kunnen hervatten. Door het faillissement aan te vragen kunnen organisaties en bedrijven in de Verenigde Staten hun schulden herorganiseren en restructureren.

  • 31 mrt

  Schalke 04 geeft Harit geldboete wegens coronafeestje

  Schalke 04 heeft zijn middenvelder Amine Harit een stevige boete opgelegd wegens het bijwonen van een coronafeestje in een shishabar. Dat heeft sportief directeur Jochen Schneider dinsdag bevestigd. Toen er in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen al was opgeroepen om sociale afstand te houden vanwege het coronavirus, werd de 22-jarige Harit ruim een week geleden samen met tien andere personen in een waterpijpcafé aangetroffen door de politie. De Marokkaanse ploegmaat van Benito Raman verontschuldigde zich nadien uitgebreid, maar krijgt alsnog een "stevige boete" van de Königsblauen.

  • 31 mrt

  Wereldspelen 2021 moeten op zoek naar nieuwe datum

  Het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio, met bijna dag op dag een jaar, heeft grote gevolgen voor de internationale sportkalender. De Wereldspelen van 2021 in het Amerikaanse Birmingham moeten alvast op zoek naar een nieuwe datum. Het internationaal sportevenement met een dertigtal niet-olympische sporten wordt, net als de Olympische Spelen, om de vier jaar georganiseerd. Tussen 15 en 25 juli 2021 stond de elfde editie op het programma in de Verenigde Staten, in Birmingham (Alabama). Maar door overlapping met de Olympische Spelen, volgend jaar van 23 juli tot 8 augustus, moest tot uitstel worden overgegaan.

  • 31 mrt

  Mickelson werkt aan tweede editie van The Match tegen Woods

  De Amerikaanse golfer Phil Mickelson heeft best wel zin in een nieuw titanenduel met zijn vroegere 'vijand' Tiger Woods, zeker nu de gehele sportwereld door het coronavirus vrijwel volledig tot stilstand is gekomen. "Ik ben ermee bezig, dat is zeker", liet hij op Twitter weten na een vraag van een fan.

  • 31 mrt

  Newcastle United stuurt niet-spelend personeel met verlof

  Newcastle United heeft als eerste club uit de Premier League zijn niet-spelend personeel tijdelijk met verlof gestuurd omwille van de coronacrisis. Dat meldt de BBC. Directeur Lee Charnley bracht het personeel maandag met een e-mail op de hoogte. Daarin legt hij uit dat de beslissing noodzakelijk is om de toekomst van de club veilig te stellen. De werknemers worden aangeraden een uitkering aan te vragen bij het Engelse noodfonds voor het behoud van banen en inkomen tijdens de pandemie.

  • 31 mrt

  Nieuwe data van Spelen werd met unanimiteit goedgekeurd

  De nieuwe datum van de Olympische Spelen, 23 juli tot 8 augustus 2021, werd maandag met de unanimiteit van de 33 internationale sportfederaties goedgekeurd. Dat verklaarde de Italiaan Francesco Ricci Bitti, de voorzitter van de ASOIF, de vereniging van olympische sportfederaties, in een interview met persagentschap AP. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en haar voorzitter Thomas Bach spraken maandag met achtereenvolgens het Japanse organisatiecomité, haar eigen Uitvoerende Raad en tot slot de vereniging van olympische sportfederaties.

  • 31 mrt

  Ook Ronde van Asturië gaat niet door

  Ook in mei lijkt de wielerkalender nog zeer zwaar verstoord te worden door het coronavirus en daaraan ontsnapte ook de Ronde van Asturië niet. De 63e editie van de Spaanse rittenkoers, die voorzien was tussen 1 en 3 mei, werd maandag afgelast. De organisatie hoopt niet op een nieuwe datum elders op het seizoen, en mikt op een nieuwe editie in 2021.

  • 31 mrt

  Hertha Berlijn laat clubicoon Pal Dardai terugkeren als jeugdcoach

  Bundesliga-club Hertha Berlijn heeft clubicoon Pal Dardai opnieuw aan boord gehesen. De 44-jarige Hongaar, een clubicoon in de Duitse hoofdstad, moest vorige zomer zijn post als hoofdcoach verlaten. Komend seizoen keert hij terug als jeugdcoach. "We moeten nog bekijken welk jeugdteam hij zal leiden", liet algemeen manager Michael Preetz in het Duitse Bild optekenen.

  • 31 mrt

  Deel complex US Open wordt ingericht als hospitaal

  Een gedeelte van tenniscomplex Flushing Meadows in New York, waar jaarlijks het grandslamtoernooi US Open wordt gehouden, gaat tijdelijk dienen als hospitaal. Dat maakte de Amerikaanse tennisbond (USTA) dinsdag bekend.Op het complex worden 350 bedden geplaatst. De opbouw begint later dinsdag. Waarschijnlijk komen er alleen patiënten die niet besmet zijn met het coronavirus, zei een woordvoerder van het crisisteam in New York. "We zijn hier om te helpen", liet de USTA weten over de tijdelijke opvang in het sportcomplex. "New York is onze thuis, we zitten samen in deze situatie."

  • 31 mrt

  MSK Zilina wordt onder curatele geplaatst en ontslaat 17 spelers

  De Slovaakse topclub MSK Zilina is maandag onder curatele geplaatst als gevolg van de coronacrisis. De club kampt met grote financiële problemen na de stopzetting van het Slovaakse kampioenschap. Zeventien spelers werden ontslagen omdat ze geen salarisverlaging accepteerden.

  • 31 mrt

  Bidprocedure Tokio 2020 staat plots ter discussie

  Amper een dag na de officiële bekendmaking van de nieuwe data voor de dit jaar uitgestelde Olympische Spelen in Tokio (23 juli-8 augustus 2021), is de Japanse bidprocedure voor het evenement ter discussie gesteld. Persbureau Reuters heeft financiële documenten van de Japanse bidcommissie ingezien. Daarin staan onder meer forse betalingen vermeld aan een Japanse zakenman, Haruyuki Takahashi, en aan een instelling met ex-premier Yoshiro Mori aan het hoofd, de huidige voorzitter van het Japanse organisatiecomité.

  • 31 mrt

  Belgische hockeyfederaties roepen leden op solidair te zijn met clubs

  De Koninklijke Belgische Hockeybond, de Vlaamse Hockey Liga en Ligue Francophone de Hockey richten zich maandagavond in een open brief tot alle leden, spelers en speelsters. Zij vragen hen in deze coronacrisis "solidair te zijn met hun clubs", die financieel moeilijke tijden beleven. Daarom roepen ze onder meer op geen lidgelden terug te vragen.

  • 31 mrt

  Crisisoverleg over Italiaanse competitie is uitgesteld

  Vandaag/maandag stond in Italië een crisisoverleg gepland over de stopgezette voetbalcompetitie en het (tijdelijk) beperken van de spelerslonen. Maar de vergadering tussen de spelersvakbond AIC en de clubs uit de Serie A werd uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet vastgelegd. De Serie A ligt al stil sinds 8 maart. De Italiaanse minister van Sport Vincenzo Spadafora liet afgelopen weekend nog weten dat de kans op een hervatting van de competitie begin mei "onrealistisch" is vanwege het in Italië fel woekerende coronavirus. Volgens AIC-voorzitter Damiano Tomassi leeft de vrees dat het seizoen er definitief opzit.

  • 31 mrt

  Rummenigge wil seizoen met Bayern helemaal afwerken

  Morgen/dinsdag bespreekt de Duitse Voetballiga tijdens een algemene vergadering in Frankfurt hoe het verder moet met de stilgelegde Bundesliga. Karl-Heinz Rummenigge, CEO van Bayern München, zal er vragen dat het volledige seizoen wordt afgewerkt, ook al betekent dat voetballen tot in september. "We moeten dit seizoen zeker afmaken, omdat dit sportief het eerlijkste is en natuurlijk ook om economische redenen. We moeten de schade zo beperkt mogelijk trachten te houden", zegt Rummenigge in een interview met Frankfurter Allgemeinen Zeitung.

 • 30 mrt
  • 30 mrt

  Aston Villa beboet aanvoerder Grealish

  Aston Villa heeft zijn aanvoerder Jack Grealish een boete opgelegd omdat hij zich niet heeft gehouden aan de quarantainevoorschriften van de Britse overheid. Dat laat de club uit de Premier League maandag weten.

  • 30 mrt

  Genk legt Junya Ito vast tot 2023

  KRC Genk heeft de huuroptie in het contract van Junya Ito gelicht. De 27-jarige Japanse international wordt definitief overgenomen van Kashiwa Reysol. Hij ondertekende bij de uittredende kampioen een contract tot 2023, zo maakte de club maandag bekend.

  • 30 mrt

  Ronaldo steekt hulpverleners een hart onder de riem

  Cristiano Ronaldo heeft twee dagen nadat hij met de rest van de spelersgroep van Juventus een akkoord vond om de komende vier maanden zijn salaris te laten vallen, vanuit zijn geboorte-eiland Madeira alle hulpverleners geprezen in hun strijd tegen het coronavirus. "Laat ons deze moeilijke tijden dankbaar zijn voor de zaken die er echt toe doen: gezondheid, familie en geliefden", begon Ronaldo in zijn Instagrampost. "Blijf allemaal thuis en help zo de hulpverleners vechten om levens te redden."

  • 30 mrt

  Spahl: 'Op sportief vlak de juiste belissing'

  Het BIOC reageert erg postitief op de beslissing om ook al een nieuwe datum voor de Olympische Spelen klaar te hebben. "Dat het IOC de datum van de Olympische Spelen nu reeds bekendmaakt, is goed voor alle partijen. Het IOC heeft ervoor gekozen om een vol jaar nieuwe voorbereidingen te nemen. Dat is goed voor onze atleten, op sportief vlak is dit de juiste beslissing", aldus delegatieleider Olav Spahl.

  • 30 mrt

  IOC-voorzitter: 'Wij kunnen deze ongeziene uitdaging aan'

  Een week na het uitstellen van de Olympische Spelen door de coronacrisis, heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maandag een nieuwe datum vastgelegd. De OS 2020 in Tokio zullen plaatsvinden van 23 juli tot 8 augustus 2021. Voorzitter Thomas Bach reageert verheugd. "Ik wil de internationale federaties danken voor hun unanieme steun en de continentale federaties van de nationale olympische comités voor hun uitstekende samenwerking en hun steun tijdens de consultatieronde in de voorbije dagen", reageert Bach.

  • 30 mrt

  Zwemfederatie zoekt nieuwe datum voor wereldkampioenschappen

  De Internationale Zwemfederatie FINA gaat samen met de Japanse organisatoren op zoek naar een nieuwe datum voor de wereldkampioenschappen in Fukuoka. Die zouden van 16 juli tot 1 augustus plaatsvinden, maar dat wordt moeilijk, nu de Olympische Spelen in Tokio naar 23 juli tot 8 augustus verplaatst zijn.

  • 30 mrt

  Belgisch Paralympisch Comité juicht snelle verplaatsing van Spelen toe

  Net als het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) is ook het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) tevreden met de snelle beslissing van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse organisatoren om de Olympische Spelen en Paralympische Spelen in 2021 op nagenoeg dezelfde data te laten plaatsvinden. De Paralympics gaan door van 24 augustus tot 5 september 2021

Archief

Facebook

Twitter