Sport.be

Kort

Filter op sport en datum

  • 26 feb

  Aalst kan in Siberië geen vuist maken tegen Novosibirsk

  Lindemans Aalst heeft woensdag zijn heenwedstrijd in de kwartfinales van de CEV Cup volleybal voor mannenteams met 3-0 verloren bij het Russische Lokomotiv Novosibirsk. De setstanden waren 27-25, 25-16 en 25-16. De wedstrijd duurde een uur en achttien minuten.

 • 10 apr
  • 10 apr

  Franse tennisbond maakt geld vrij voor noodlijdende spelers en clubs

  De Franse tennisbond maakt 35 miljoen euro vrij om spelers, coaches, officials, tornooien en clubs te helpen die door de coronacrisis in financiële problemen komen. Dat deelde de federatie vrijdag mee. Meer details over het steunprogramma zal de bond pas op 15 mei bekend maken.

  • 10 apr

  Voormalig Engels international Norman Hunter opgenomen in ziekenhuis

  Voormalig Engels international en Leeds-clublegende Norman Hunter is in het ziekenhuis opgenomen na besmetting te hebben opgelopen met het coronavirus, zo maakte Leeds United vrijdag bekend. "Blijf vechten Norman, we denken allemaal aan jou", klinkt het in de clubmededeling. De 76-jarige voormalige verdediger speelde 726 wedstrijden voor Leeds en werd met Engeland wereldkampioen in 1966.

  • 10 apr

  World Athletics hoopt in augustus seizoen te beginnen

  World Athletics hoopt begin augustus het outdoorseizoen alsnog te laten aanvangen met de nationale kampioenschappen, "indien dit veilig is voor de atleten". Daarvoor werd alvast het weekend van 8 en 9 augustus gereserveerd, zo maakte de internationale atletiekfederatie vrijdag bekend. Woensdag kondigden de Vlaamse (VAL) en Franstalige atletiekliga's (LBFA) nog aan dat het BK op de Heizel van 27-28 juni naar 15-16 augustus verhuist "voor zover de overheidsmaatregelen het toelaten".

  • 10 apr

  KRC Genk schenkt laptops en smartphones

  KRC Genk schenkt, in samenwerking met IT-bedrijf Tracs, 40 laptops aan Vincentius Genk, Stad Genk en OCMW Genk. Zij stellen de toestellen ter beschikking aan kansarme kinderen in het lager onderwijs die niet over het juiste materiaal beschikken om deel te nemen aan thuisonderwijs. Ook schenkt de club 15 iPhones aan het Ziekenhuis Oost-Limburg. "Het ziekenhuis gaf aan al veel eten en giften te hebben gekregen en dat er vooral een nood is aan zo'n toestellen. Hiermee kunnen coronapatiënten die in quarantaine zitten en niet over een smartphone beschikken, toch blijven communiceren met hun familie en vrienden", meldt KRC Genk.

  • 10 apr

  Galliani wil volgende kampioenschappen in één kalenderjaar afwerken

  Adriano Galliani, voormalig vicevoorzitter van AC Milan en vandaag algemeen directeur van Serie C-club Monza, stelt voor de kalenders van de twee komende seizoenen aan te passen. Zo is het makkelijker inplannen nadat de coronacrisis de wedstrijdprogramma's in de war heeft gestuurd." Ik stel voor dat we doen zoals in Zuid-Amerika, met kampioenschappen die afgewerkt worden in één kalenderjaar", verklaart Galliani aan de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. "We zouden de kampioenschappen van 2021 en 2022 in februari kunnen aanvatten."

  • 10 apr

  Zes bestuursleden FC Barcelona stappen op

  Bij de Spaanse landskampioen en competitieleider FC Barcelona zijn er zes bestuursleden opgestapt uit onvrede met het beleid van de club tijdens deze coronacrisis, zo blijkt vrijdag uit een open brief aan de fans die in handen is van Spaanse media.

  • 10 apr

  Rennersvakbond CPA verzet zich tegen salarisvermindering

  De Wielrennersvakbond CPA verzet zich tegen een algemene salarisverlaging in het wielrennen, zo maakte de vakbond vrijdag bekend in een persmededeling. "Wij zullen nooit een algemene salarisvermindering aanvaarden", klinkt het in de mededeling. "We bekijken elke zaak afzonderlijk en bestuderen hoe we problemen kunnen oplossen met specifieke hulp en strategieën. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, in het midden van een storm en om iedereen te kunnen redden moeten we afspraken respecteren en als een team samenwerken."

  • 10 apr

  Roeselare wil 'zwartste pagina in clubgeschiedenis' omdraaien

  De aandeelhouders van KSV Roeselare hebben deze week beslist om nieuwe engagementen aan te gaan om de 1B-club te ondersteunen. Dat maakte Roeselare vrijdag bekend in een persbericht, nadat de West-Vlamingen geen licentie voor 1A, 1B en de eerste amateurklasse hadden gekregen. "We hopen te kunnen rekenen op de steun en het vertrouwen van onze medewerkers, supporters en partners om de zwartste pagina in onze geschiedenis om te draaien en zo samen te genieten van professioneel voetbal op Schiervelde volgend seizoen."

  • 10 apr

  D'Haene verlengt contract

  Kristof D'Haene heeft zijn contract bij KV Kortrijk tot juni 2024 verlengd. Zijn vorige overeenkomst bij de Kerels zou in de zomer van 2021 aflopen.

  • 10 apr

  Bundesliga mikt op 9 mei voor herstart competitie

  In Duitsland wordt er op 9 mei gemikt voor de herstart van de Bundesliga en de competitie in de tweede klasse, zo meldt de Duitse krant Bild vrijdag op zijn website.

  • 10 apr

  Formule E neemt kostenbesparende maatregelen

  De Internationale Autosportfederatie FIA en de organisatoren van de Formule E, het kampioenschap voor elektrische wagens, hebben een reeks maatregelen goedgekeurd om de ontwikkelingskosten voor deelnemende teams te halveren, zo werd donderdag bekendgemaakt.

  • 10 apr

  Al meer dan 900 tennistornooien geschrapt

  Wereldwijd zijn inmiddels al meer dan 900 tennistornooien wegens de uitbraak van het coronavirus uitgesteld of van de kalender gehaald. Dat heeft de internationale federatie ITF donderdag laten weten. De instantie is daardoor genoodzaakt de helft van zijn medewerkers met verlof te sturen.

  • 10 apr

  Casse maakt zich geen zorgen over nieuw uitstel EK judo

  Het EK judo werd maandag voor de tweede keer verplaatst naar een latere datum. Vicewereldkampioen Matthias Casse maakt zich daar weinig zorgen over. Hij is er sowieso op gebrand zijn titel te verlengen in de klasse tot 81 kg. "Ik weet dat er onder meer in Rusland en Turkije ongestoord verder in groep getraind wordt, maar dat verontrust mij niet", verklaarde de 23-jarige Casse donderdag. "Ik weet immers dat ik vrij snel het echte judogevoel kan terugvinden. Het allerbelangrijkste is nu het moment dat er bekend zal gemaakt worden wanneer de competitie zal hervatten. Dan kan ik samen met coach Mark Van der Ham een adequaat trainingsschema opstellen."

  • 10 apr

  In Schotland tot 10 juni geen voetbal

  In Schotland wordt in elk geval tot 10 juni niet gevoetbald. Dat heeft de nationale bond van het land laten weten. De maatregel geldt voor al het professionele en het recreatieve voetbal. Dat betekent dat er in het land straks drie maanden niet is gespeeld.

  • 10 apr

  Van Barneveld verslaat aartsrivaal Taylor in huiskamerduel

  Raymond Van Barneveld heeft zijn aartsrivaal van weleer Phil Taylor verslagen in het eerste huiskamerduel darts ooit. De Nederlander won een ware thriller met 7-6. De voormalig wereldkampioenen gooiden op een elektronisch bord met pijlen met een plastic punt. "Barney" deed dat in zijn woonkamer in Den Haag, "The Power" 450 kilometer verderop in Stoke-on-Trent.

  • 10 apr

  Voormalig hockeyinternational Guy Miserque overleden

  Ex-hockeyinternational Guy Miserque is donderdag op 74-jarige leeftijd na een slepende ziekte overleden. Dat meldde zijn voormalige teamgenoot Marc Legros. Miserque wordt beschouwd als één van de beste Europese hockeyers van de jaren 1970 en één van de beste Belgische in de geschiedenis.

  • 10 apr

  Premier League-clubs krijgen voorschot op televisierechten

  Om de financiële gevolgen van de coronacrisis de baas te kunnen, krijgen de Premier League-clubs een voorschot op hun televisierechten. Dat meldde de BBC donderdag. Het gaat om zo'n 20 miljoen pond (22,8 miljoen euro). In de zomer volgt ook nog het gebruikelijke voorschot op de rechten voor het volgende seizoen.

  • 10 apr

  Spelers Eintracht Frankfurt leveren 20 procent in

  De voetballers van Eintracht Frankfurt leveren voorlopig 20 procent van hun salaris in. Dat ze doen ze in elk geval de komende drie maanden. De club uit de Duitse Bundesliga heeft het financieel moeilijk, doordat als gevolg van de coronacrisis er voorlopig niet wordt gespeeld.

  • 10 apr

  IJsstadion in Alkmaar wordt drive-in coronatestcentrum

  De 400-meter kunstijsbaan in Alkmaar is omgetoverd tot een drive-in coronatestcentrum. Dagelijks kunnen honderd personen in het halfoverdekte ijsstadion De Meent op COVID-19 worden getest. Daarbij hoeven ze hun auto niet te verlaten. De geteste personen zijn werknemers in de zorg, die niet in een ziekenhuis werken. Wegens de pandemie heeft het ijsstadion op 13 maart de deuren moeten sluiten.

  • 10 apr

  Duitse Mannschaft schenkt duizend laptops

  Het Duitse nationale voetbalteam schenkt duizend laptops aan bejaardentehuizen, zorg- en palliatieve instellingen en hospices. Het team van bondscoach Joachim Löw "wil ervoor zorgen dat deze mensen zich niet geïsoleerd voelen en dat sociale contacten in ieder geval digitaal blijven bestaan". Het Duitse Telekom zorgt voor de nodige hotspots.

  • 10 apr

  WK roeien geannuleerd

  Na het EK (5 tot 7 juni in Poznan) wordt ook het WK roeien, dat van 16 tot 23 augustus voorzien was in het Sloveense Bled, geannuleerd omwille van de coronacrisis. Er wordt, in tegenstelling tot het EK, niet gezocht naar nieuwe data voor het WK. Dat heeft de internationale roeifederatie (FISA) donderdag bekendgemaakt.

 • 09 apr
  • 09 apr

  ATP heeft vijftig kalenders en wijzigt die dagelijks

  De Association of Tennis Professionals hoopt het seizoen in augustus te kunnen hervatten. "We hebben vijftig verschillende kalenders klaar liggen en wijzigen die elke dag", verklaarde ATP-voorzitter Andrea Gaudenzi donderdag. "Als we in augustus kunnen tennissen, gaan we toch nog een seizoen met drie Grand Slams en zes Masters 1.000-toernooien hebben. Is dat niet het geval, stapelen de problemen zich op. Maar ik heb er goede hoop op dat we in augustus de Amerikaanse zomertoer kunnen starten met de Masters 1.000-toernooien in Toronto en Cincinnati en vervolgens het US Open."

  • 09 apr

  EK basket voor mannen een jaar uitgesteld tot 2022

  Het komende EK basketbal voor mannenteams, dat voorzien was van 2 tot 19 september 2021 in Duitsland, Tsjechië, Georgië en Italië, wordt met een jaar uitgesteld. Het toernooi zal afgewerkt worden tussen 1 en 18 september 2022. Dat heeft de Internationale Basketbalfederatie (FIBA) donderdag aangekondigd.

  • 09 apr

  Internationale voetbalvakbond FIFPro vreest mentale problemen voor spelers

  De internationale spelersvakbond FIFPro vreest dat veel voetballers als gevolg van de genomen maatregelen rond de uitbraak van het coronavirus mentale problemen krijgen. Het gaat dan vooral om voetballers die in buitenlandse competities spelen en vaak alleen wonen. "Ze zitten in een vreemd land, ver weg van hun familie, zijn gewend aan veel hectiek en nu komt er de eenzaamheid. De ene dag ben je de held, de volgende dag ben je vergeten", zo schetst FIFPro een beeld. "Dat is heel moeilijk te verwerken. En gaat in veel gevallen tot grote problemen leiden."

  • 09 apr

  Labbadia wordt de nieuwe trainer van Hertha Berlijn

  Bruno Labbadia wordt de nieuwe trainer van Hertha Berlijn. Dat bevestigde de club van Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio donderdag. De 54-jarige Duitser volgt zijn landgenoot Alexander Nouri op. Labbadia is al de vierde trainer van Hertha dit seizoen, na Ante Covic, voormalig Duits bondscoach Jürgen Klinsmann en Nouri. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Nouri het seizoen nog zou uitdoen en werd Labbadia voor volgend seizoen gecontacteerd, maar de voormalige spits van Bayern München, twee keer Duits international, neemt het dus nu al over. Volgens Duitse media tekende hij een contract tot 2022.

  • 09 apr

  Roland Garros krijgt geen sanctie

  Vorige maand koos Roland Garros eenzijdig zijn nieuwe speeldata (20/09-4/10), nadat duidelijk was geworden dat het grandslamtoernooi wegens de coronacrisis niet zoals voorzien zou kunnen doorgaan van 24 mei tot 7 juni. Dat leidde tot heel wat ergernis, maar er volgt uiteindelijk toch geen sanctie voor het graveltoernooi. Dat heeft ATP-voorzitter Andrea Gaudenzi donderdag verklaard in verschillende Italiaanse media

  • 09 apr

  ManUnited moedigt personeel aan tot vrijwilligerswerk

  Manchester United moedigt zijn personeel aan vrijwilligerswerk te doen voor de nationale en lokale gezondheidsdiensten in Engeland tijdens de coronapandemie. De club betaalt in dat geval hun salaris volledig door, stelt de club uit de Premier League. ManUnited heeft ook medische hulpmiddelen gedoneerd aan de NHS, de nationale gezondheidsdienst. Verder heeft het zestien voertuigen beschikbaar gesteld voor koerierswerk. "We hebben vrijwilligers paraat die meteen kunnen bijspringen als de NHS daar om vraagt", aldus de club, die ook het stadion Old Trafford heeft aangeboden als tijdelijk centrum voor bloeddonaties.

  • 09 apr

  UEFA schept eind april duidelijkheid over gaststeden Euro 2020

  De Europese Voetbalbond UEFA zal op 30 april beslissen of er door de coronacrisis gaststeden moeten worden vervangen voor het EK voetbal. Dat vertelde de Rus Alexei Sorokin, die in het Uitvoerend Comité van de UEFA zetelt, donderdag aan het Russisch nieuwsagentschap TASS. "Op 30 april zal alles duidelijk zijn. Dan zullen we weten welke gaststeden voor het EK verdergaan met de organisatie van de EK-matchen en welke beslissen zich terug te trekken", aldus Sorokin, die naast lid van het UC van de UEFA ook hoofd van het organisatiecomité van de speelstad Sint-Petersburg is.

  • 09 apr

  Bernal veilt leiderstruien en fiets voor kinderfonds

  Egan Bernal zal een fiets en verschillende leiderstruien die hij vorig jaar in de Tour droeg laten veilen voor het goede doel. De winnaar van de Ronde van Frankrijk 2019 zamelt geld in voor een kinderfonds in Colombia.Bernal maakte het nieuws bekend in een filmpje op Twitter. De 23-jarige renner vertelde dat hij een Pinarello-fiets laat veilen, net als enkele witte (beste jongere) en gele truien uit de Tour en een shirt van zijn team Ineos. Alle opbrengsten gaan naar de Fundacion Exito, een organisatie die minderbedeelde Colombiaanse kinderen helpt.

  • 09 apr

  UCI zet werknemers op technische werkloosheid

  Ook de Internationale Wielerunie wordt zwaar getroffen door de coronacrisis. De UCI maakte donderdag verschillende maatregelen bekend om de kosten te drukken. Zo worden de 130 werknemers van de UCI volledig of gedeeltelijk op technische werkloosheid gezet. De personen in topfuncties beslisten een deel van hun salarissen of vergoedingen in te leveren. Dit "nooit eerder voorgekomen" kostenbesparend plan voorziet er tevens in dat geen personeel meer aangenomen wordt voor een onbepaalde periode.

  • 09 apr

  Ibrahimovic onderhoudt conditie in thuisland Zweden

  Zlatan Ibrahimovic traint momenteel mee bij het Zweedse Hammarby, de club waarvan hij een belangrijk aandeelhouder is. De topspits van AC Milan onderhoudt er zijn conditie in afwachting van een herneming van de Serie A. De Zweedse krant Expressen plaatste een video waarop te zien is hoe Ibrahimovic traint met het team uit Stockholm. Voorzitter Richard von Yxkull bevestigde aan de nationale tv-zender SVT dat de 38-jarige spits zelf had gevraagd te kunnen aansluiten.

  • 09 apr

  Lewandowski schenkt 45.000 euro aan Pools ziekenhuis

  Robert Lewandowski, de Poolse topspits van Bayern München, en zijn vrouw Anna hebben ruim 45.000 euro (200.000 zloty) overgemaakt aan een ziekenhuis in hun thuisland. "Het geld is bedoeld voor de strijd tegen het coronavirus. We kopen er beschermend materiaal voor ons personeel mee", zegt een woordvoerdster van het ziekenhuis in het Poolse Lancut in de krant Gazeta Wyborcza. In het ziekenhuis worden uitsluitend patiënten behandeld die besmet zijn met covid-19.

  • 09 apr

  Contador veilt fiets uit Giro en Tour 2011

  Alberto Contador biedt via een veiling op eBay de fiets aan waarmee hij deelnam aan de Giro en Tour van 2011. De Spanjaard wil zo geld inzamelen voor de strijd tegen het nieuwe coronavirus. "De strijd tegen covid-19 gaat verder en ik wilde een bijkomende inspanning doen", zegt 'El Pistolero' in een filmpje op Twitter. "Ik veil deze fiets, die ik gebruikte voor de Giro en Tour van 2011, en die veel voor mij betekent. Het is de fiets van de Etna, van de aanval op de Col du Télégraphe, met de finale op l'Alpe d'Huez. De opbrengsten gaan naar het Rode Kruis", legt de 37-jarige Spanjaard uit.

  • 09 apr

  Pro League koopt meer tijd voor stemming over competitievervolg

  De Pro League heeft beslist om de algemene vergadering van 15 april, waarop zou gestemd worden over hoe het nu verder moet met de voetbalcompetities in 1A en 1B, uit te stellen naar 24 april. Dat bevestigde AA Gent donderdag op zijn website. De Pro League kwam vorige week tot de conclusie dat het beter is om na 29 speeldagen een streep te trekken onder het voetbal in 1A en 1B. Er werd een werkgroep opgericht die zich moest buigen over de modaliteiten van stijgen en dalen, de verdeling van de Europese tickets, de bekerfinale en de voorbereiding op volgend seizoen.

  • 09 apr

  Van Aken ruimt bij Topsportcentrum Tennis Vlaanderen plaats voor nieuwe directie

  Ivo Van Aken wordt aan het hoofd van het Topsportcentrum Tennis Vlaanderen in Wilrijk vervangen door een nieuwe directie. Dat maakte Tennis Vlaanderen, de Nederlandstalige vleugel van de Koninklijke Belgische Tennisbond, donderdag bekend. Van Aken bekleedde de functie sinds de zomer van 2016. De nieuwe Technische Directie zal bestaan uit een sportief directeur, Tom Devries, en een operationeel directeur Topsport, Bart De Keersmaeker. Devries zal verantwoordelijk zijn voor de uitbouw van de sportieve werking richting spelers (+12 jaar), ouders en trainers.

  • 09 apr

  Jean Todt ziet kans om erg hoge budgetten in Formule 1 af te bouwen

  Jean Todt, voorzitter van de internationale autosportfederatie FIA, is van oordeel dat de kosten in de Formule 1 drastisch verlaagd moeten worden om het voortbestaan van de teams en de sport te vrijwaren. In een interview met de gespecialiseerde website Motorsport pleit de Fransman voor een "new deal" voor de autosport, en in het bijzonder voor de koninginnenklasse F1.

  • 09 apr

  Southampton snijdt drie maanden in lonen

  Southampton gaat in de maanden april, mei en juni besparen op de lonen van zijn personeel. Dat maakte de nummer 14 uit de Premier League donderdag bekend. De maatregel, bedoeld om de dalende inkomsten vanwege de coronacrisis op te vangen, treft zowel spelers, staf als het bestuur. Hoeveel zij zullen inleveren, is niet gezegd. De overige medewerkers van de club worden tot 30 juni volledig doorbetaald.

  • 09 apr

  Evenepoel noemt Philippe Gilbert en Usain Bolt zijn jeugdhelden

  Philippe Gilbert en Usain Bolt waren voor een opgroeiende Remco Evenepoel twee belangrijke inspiratiebronnen. Op de gespecialiseerde website cyclingnews noemt het jonge wielerfenomeen uit Schepdaal het duo zijn jeugdhelden. Evenepoel begint weliswaar met een ode aan zijn ouders. Hij legt uit hoe zij hem als opkomend voetbaltalent maandenlang elke dag 180 km heen en terug naar Eindhoven reden zodat hij er kon trainen bij PSV. "Het was chaos, maar zij deden het voor mij. Zij staan nummer 1 op mijn lijst", zegt Evenepoel.

  • 09 apr

  Rode Duivels behouden eerste plaats op ongewijzigde FIFA-ranking

  De Rode Duivels blijven de nummer 1 op de nieuwe FIFA-wereldranglijst. Omdat er door de coronacrisis geen noemenswaardige interlands zijn gespeeld sinds de publicatie van de vorige ranking in februari, blijft alles bij het oude. Roberto Martinez had voor eind maart een stage ingepland in Qatar, waar oefeninterlands tegen Europees kampioen en Nations League-winnaar Portugal (FIFA 7) en Zwitserland (FIFA 12) op het programma stonden. Die stage moest dienen als voorbereiding op het EK van deze zomer, waar Kevin De Bruyne en co het in de groepsfase zouden opnemen tegen achtereenvolgens Rusland (FIFA 38), Denemarken (FIFA 16) en Finland (FIFA 58

  • 09 apr

  Coronavirus treft ook World Series of Darts

  Nadat eerder de Nordic Masters darts naar oktober werd verplaatst en vorige week de US Masters op de kalender van 2021 werd gezet, zijn nu ook de drie toernooien in Oceanië naar volgend jaar verschoven. De New South Wales Masters, die op 14 en 15 augustus zou plaatsvinden in het Australische Wollongong, zal nu op 6 en 7 augustus 2021 worden afgewerkt. De Queensland Masters, die normaliter moest doorgaan op 28 en 29 augustus in het Australische Townsville, is verschoven naar 13 en 14 augustus 2021. De Nieuw-Zealand Masters, in Hamilton, was voorzien op 21 en 22 augustus en zal doorgaan op 13 en 14 augustus 2021

  • 09 apr

  Toeschouwer daagt Tiger Woods en zijn caddie voor de rechter

  Golfvedette Tiger Woods en zijn caddie Joe LaCava worden door een inwoner van Florida voor de rechter gedaagd. Die zegt dat hij gewond raakte toen hij door de caddie tijdens een toernooi in 2018 op de grond werd geduwd.De zaak werd dinsdag ingeleid voor een rechtbank in Pinellas County (Florida). Klager Brian Borruso eist 30.000 dollar (27.650 euro) van Woods na een incident dat gebeurde tijdens het Valspar Championship van 2018 in Tampa Bay. Hij werd toen naar eigen zeggen door de caddie van Woods op de grond geduwd toen hij een selfie wilde nemen op het moment dat Woods zich op de achtergrond klaarmaakte om aan hole dertien een bal te slaan.

  • 09 apr

  LeBron James staat nu wel open voor wedstrijden zonder publiek

  Enkele weken zonder competitie vanwege de coronacrisis hebben LeBron James van mening doen veranderen. Vorige maand zei de NBA-vedette nog dat wedstrijden achter gesloten deuren voor hem geen optie waren, maar inmiddels is hij van mening veranderd. "Als je een locatie zou vinden die afgeschermd kan worden, bijvoorbeeld in Las Vegas, waar wij terecht zouden kunnen en het veilig is, dan moet je daarover kunnen praten", zei James in een videogesprek met enkele journalisten.

  • 09 apr

  Spelers Brescia aanvaarden salarisvermindering

  De voetballers van Brescia zijn akkoord om een deel van hun loon in te leveren. Dat deelde de club van sterspeler Mario Balotelli woensdag mee.Voorzitter Massimo Cellino looft de "de grote betrokkenheid en verantwoordelijkheid" van zijn spelers "die het voorstel heel snel hebben aanvaard om de club op moeilijke momenten te beschermen".

  • 09 apr

  Formule 1-seizoen zou met wedstrijd zonder publiek van start kunnen gaan

  Het Formule 1-seizoen, waarvan de eerste negen grand prix al uitgesteld of afgelast werden wegen het coronavirus, zou met een wedstrijd zonder publiek van start kunnen gaan. Dat verklaarde sportief directeur Ross Brawn woensdag. Brawn hoopt nog op een kampioenschap met achttien of negentien grand prix. Om daar aan te komen zou de eerste grote prijs in juli gereden moeten kunnen worden. "Wij zijn er voorstander van om te starten met een grote prijs in Europa. En dat zou mogelijk achter gesloten deuren gebeuren", vertelde Brawn.

  • 09 apr

  Voetballers Premier League zamelen geld in voor gezondheidszorg

  De voetballers uit de Premier League zijn gezamenlijk een initiatief begonnen om geld in te zamelen voor de Britse gezondheidszorg NHS. Het initiatief met de naam #PlayersTogether is bedoeld om tijdens de coronacrisis "diegenen te helpen die voor ons vechten in de frontlinie van de NHS. We kunnen bevestigen dat na lange gesprekken tussen een grote groep spelers van alle Premier League-clubs wij ons eigen gezamenlijke spelersinitiatief zijn begonnen. Dit zijn wij, als spelers, die samenwerken in een vrijwillig initiatief, los van andere gesprekken met de competities en de clubs", luidt het in de verklaring.

  • 09 apr

  Snooker- en dartsbaas Barry Hearn na hartaanval met succes geopereerd

  Barry Hearn, de baas van World Snooker en dartsbond PDC, heeft zondag een lichte hartaanval gehad en werd dinsdag met succes geopereerd. Woensdag mocht hij het ziekenhuis verlaten. Dat deelde zijn zoon, bokspromotor Eddie Hearn, via de sociale media mee. "Mijn vader stelt het goed en kon goedgehumeurd naar huis", postte Eddie Hearn. In 2002 had Barry Hearn ook al eens een hartaanval.

  • 09 apr

  Patro Eisden en Seraing vechten licentieweigering eerste amateur aan

  De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft woensdag geen licentie voor de nationale amateurklasse uitgereikt aan Sint-Eloois Winkel Sport, AFC Tubeke, Patro Eisden Maasmechelen en Seraing. Die laatste twee amateurclubs kondigden woensdag een procedure voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) aan

  • 09 apr

  Ondanks aanvallen op licentie krijgt Anderlecht groen licht

  RSC Anderlecht heeft woensdag zijn licentie voor deelname aan de Jupiler Pro League volgend seizoen probleemloos op zak gestoken. Toch mag paars-wit nog niet op beide oren slapen, want KV Oostende ziet belangenvermenging van RSCA-voorzitter Marc Coucke en tekende verzet aan tegen de Brusselse licentie.

  • 09 apr

  Kenneth Smith ruilt Charleroi voor Antwerp

  De Amerikaanse point guard Kenneth Smith verlaat Charleroi voor Antwerp. Dat maakten de Giants woensdag bekend. De 27-jarige "Speedy" Smith speelde nog maar sinds december voor Charleroi. Hij maakte onder meer indruk met een triple double (20 punten, 10 rebounds, 10 assists) in een wedstrijd in de FIBA Europe Cup tegen het Duitse Medi Bayreuth en was ook één van de sterkhouders in de bekerfinale, die Charleroi weliswaar met 83-75 verloor tegen Antwerp.

  • 09 apr

  Tijdelijke werkloosheid en loonsverlagingen bij F1-promotor Formula One

  De helft van het personeel van F1-promotor Formula One is op tijdelijke werkloosheid geplaatst en het voltallige bestuur heeft een loonsverlaging aanvaard om de financiële gevolgen van het coronavirus aan te pakken. Dat bevestigde een woordvoerder woensdag. Tot eind mei is 50 procent van het personeel (ongeveer 200 mensen) tijdelijk werkloos. De managers (18 directeuren en leidinggevenden) stemden vrijwillig in met een loonsverlaging van 20 procent en CEO Chase Carey stemde in met een nog grotere verlaging.

  • 09 apr

  Ook Virton, Lommel en Roeselare stappen naar BAS voor 1B-licentie

  Na Lokeren bevestigen ook Virton, Lommel en Roeselare woensdag bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om de clubs geen 1B-licentie toe te kennen. De helft van de ploegen in de Proximus League kreeg woensdag slecht nieuws van de Licentiecommissie. Terwijl Beerschot, OH Leuven, Westerlo en Union zelfs een Europese licentie bemachtigden, grepen Lokeren, Roeselare, Virton en Lommel naast het belangrijke kleinood.

  • 09 apr

  Spelers en stafleden Real Madrid dan toch akkoord met minder loon

  De spelers en stafleden van Real Madrid zijn akkoord gegaan met een verlaging van hun loon tot het einde van dit jaar. Dat deelde de club van Rode Duivels Eden Hazard en Thibaut Courtois woensdag mee. Het gaat om een loonsvermindering van 10 tot 20 procent, afhankelijk van hoe de situatie zich verder ontwikkelt met de coronapandemie. Ook het basketbalteam van Real levert in.

  • 09 apr

  Antwerp en Charleroi werken Europese thuismatchen niet in eigen stadion af

  De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Antwerp en Sporting Charleroi woensdag geen toestemming gegeven om hun thuisduels in de Europa League in de eigen voetbaltempels af te werken. Afgelopen seizoen zakte Antwerp voor zijn thuismatchen in de voorrondes van de Europa League nog af naar het Brusselse Koning Boudewijnstadion, omdat het Bosuilstadion niet voldeed aan de strenge Europese voorwaarden. Sindsdien maakte de Great Old werk van uitbreidingen en een grondige renovatie. Toch voldoet het Bosuilstadion nog altijd niet aan de voorwaarden. Antwerp verbindt er zich toe om zijn Europese thuiswedstrijden in Leuven af te werken. Dat is ook het geval voor Sporting Charleroi.

  • 09 apr

  'Rebel' Toni Kroos kan op weinig begrip rekenen in Spanje

  Real-middenvelder Toni Kroos ligt in Spanje stevig onder vuur omdat hij ondanks de coronacrisis pertinent weigert een deel van zijn loon af te staan. "Een deel van je loon afstaan, is een zinloze donatie aan de club", vertelde de 30-jarige Duitser dinsdag. Kroos wil gewoon zijn volledige loon, zo'n 170.000 euro per week, "en zal er dan wel iets nuttigs mee doen". "We moeten allemaal helpen waar nodig. Maar voetballers moeten vrij kunnen kiezen wat ze met hun geld doen. Er zijn heel wat instanties die het geld harder nodig hebben dan voetbalclubs."

  • 09 apr

  KMSK Deinze mag promoveren naar 1B, ook RWDM heeft proflicentie beet

  De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft woensdag de licentie voor 1B toegekend aan KMSK Deinze. Daardoor mag de kampioen van de eerste amateurklasse volgend seizoen aantreden in de Proximus League. Ook RWDM maakt nog kans om toe te treden tot 1B.

  • 09 apr

  Achterstallige tekenpremies en liquiditeitsproblemen kosten Standard licentie

  Standard Luik kreeg woensdag verrassend geen licentie voor volgend seizoen en dreigt zo teruggezet te worden naar de tweede amateurklasse. De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) merkte op dat de bewijzen van betaling van tekenpremies van de maand februari ontbraken in het dossier van de Rouches.

  • 09 apr

  KV Oostende, Moeskroen, Standard en vier 1B-clubs grijpen naast proflicentie

  De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft woensdag de proflicentie voor 1A en 1B niet toegekend aan Standard, KV Oostende en Moeskroen. Tenzij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) anders beslist, zakken die clubs naar de eerste amateurklasse. Ook vier 1B-clubs grepen naast de licentie.

  • 09 apr

  Schotse profliga schuift beslissing over stopzetting van competitie voor zich uit

  De Schotse profliga (SPFL) had woensdag een beslissing moeten nemen over het al dan niet stopzetten van de Schotse Premiership voor dit seizoen omwille van de coronacrisis. Er werd echter besloten die beslissing nog even uit te stellen. Reden voor het uitstel is het standpunt van de UEFA dat liever niet wilt dat de nationale competities nu al worden stopgezet. De Pro League gaf vorig week die aanbeveling, waarop UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin dreigde Belgische clubs uit te sluiten van Europees voetbal.

  • 09 apr

  Moeskroen krijgt geen proflicentie, maar tekent beroep aan

  De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft woensdag de proflicentie voor 1A en 1B niet toegekend aan Moeskroen. Tenzij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) anders beslist, zakken de Henegouwers naar de eerste amateurklasse. Moeskroen bevestigde alvast beroep aan te zullen tekenen. De club slaagde er niet in de levensvatbaarheid van de club voor de komende achttien maanden aan te tonen. De Henegouwers halen de coronacrisis aan.

  • 09 apr

  CSI-jumping Hamburg uitgesteld

  De CSI-jumping in het Duitse Hamburg, een etappe in de Global Champions Tour, zal wegens de coronapandemie niet op het geplande tijdstip, 20 tot 24 mei, doorgaan. Dat deelden de organisatoren woensdag mee. Zij hopen hun jubileumeditie - de prestigieuze jumping viert zijn honderjarig bestaan - voor juli of augustus op de kalender te krijgen.

  • 09 apr

  Vlaamse Atletiekliga verbiedt wedstrijden tot 1 juni, BK verhuist naar augustus

  De Vlaamse Atletiekliga (VAL) schrapt alle wedstrijden tot 1 juni, zo maakte ze woensdag bekend op haar website. De IFAM-meeting in Oordegem, voorzien op 30 mei, kan niet doorgaan en krijgt ook geen nieuwe datum. Het BK atletiek verhuist van 27-28 juni naar 15-16 augustus. De VAL staat niet toe dat geschrapte meetings nog een nieuwe datum krijgen op de kalender. Drie wedstrijden in het Flanders Cup-circuit krijgen dus geen editie in 2020: Lokeren (17 mei), Lier (23 mei) en IFAM Oordegem (30 mei). Vooral de IFAM is een grote wedstrijd, met internationale uitstraling. De vorige jaren verschenen onder meer Dafne Schippers en de Noorse broers Ingebrigtsen meermaals aan de start, net als de meeste Belgische toppers.

  • 09 apr

  European Athletics is 'helemaal akkoord' met nieuwe data van WK atletiek in 2022

  De Europese Atletiekfederatie European Athletics heeft woensdag laten weten World Athletics te steunen in haar keuze om het WK atletiek in het Amerikaanse Eugene in 2022 te laten doorgaan tussen 15 en 24 juli. Oorspronkelijk zou het WK atletiek plaatsvinden tussen 6 en 15 augustus 2021, maar die datum moest vrijgemaakt worden omdat in die periode volgend jaar al de door de coronacrisis met een jaar verplaatste Olympische Spelen (23 juli-8 augustus) zullen plaatsvinden

  • 09 apr

  Finalisten OH Leuven en Beerschot hebben 1A-licentie op zak

  OH Leuven en Beerschot, de finalisten en dus promotiekandidaten in 1B, hebben woensdag hun licentie om te mogen voetballen in de Jupiler Pro League in ontvangst mogen nemen. Dat maakten beide clubs bekend via hun website. OHL en Beerschot kregen zowel de Europese licentie als de Belgische proflicenties (1A en 1B) voor het seizoen 2020-2021. De 1B-finalisten moesten vorige week extra toelichting geven, maar kregen nadien een positief advies van licentiemanager Nils Van Brantegem. Woensdag kregen beide clubs ook groen licht van de Licentiecommissie om in 1A aan te treden.

  • 09 apr

  FIBA 3x3 Europe Cup in Antwerpen uitgesteld

  De FIBA 3x3 Europe Cup, die van 25 tot 27 juni in Antwerpen zou plaatsvinden, wordt wegens de coronacrisis tot het najaar uitgesteld. Dat deelde Basketball Belgium woensdag mee. Ook de EK-kwalificatietoernooien, die in mei in Israël en Roemenië gespeeld zouden worden, worden verschoven. In het laatste weekend van juni zouden de beste twaalf landen (mannen en vrouwen) in het 3x3 basketbal dan strijden om de Europese titel op de 3x3 Europe Cup op de Groenplaats in Antwerpen. Kwalificaties en finale schuiven dus op naar later dit jaar.

  • 09 apr

  Zwitserse voetbalinternationals staan premies af

  De spelers en coach van het Zwitserse voetbalelftal zien af van een groot deel van de premies die ze in 2020 verdienden. Dat maakte de Zwitserse federatie woensdag bekend. De federatie bespaart op die manier 1 miljoen Zwitserse frank (950.000 euro) en kan dat bedrag gebruiken om clubs en verenigingen uit het top- en amateurvoetbal te steunen die door de coronacrisis in moeilijkheden komen.

 • 08 apr
  • 08 apr

  Mourinho geeft toe fout te hebben gemaakt met trainingssessie

  Tottenham-coach José Mourinho heeft woensdag toegegeven een fout te hebben gemaakt. De Portugees organiseerde ondanks de lockdownmaatregelen in Groot-Brittannië een outdoor trainingssessie met verschillende spelers. "Ik erken dat mijn acties niet overeenstemden met de richtlijnen die de regering instelde", gaf Mourinho toe in een persbericht dat werd verspreid in de Britse media. "Het is belangrijk dat onze spelers hun voorbeeldrol spelen en dat we de regels van de overheid volgen. Zo steunen we de helden van de Britse gezondheidszorg en kunnen we levens redden."

  • 08 apr

  Duitse mountainbikester Helen Grobert vier jaar geschorst wegens doping

  Mountainbikester Helen Grobert, in 2016 twaalfde op de Olympische Spelen in Rio, is voor vier jaar geschorst wegens doping. Bij de 27-jarige Duitse zijn op 15 november 2017 sporen van het verboden middel testosteron aangetroffen. De schorsing gaat met terugwerkende kracht op 24 maart 2018 in en eindigt op 23 maart 2022. Al haar resultaten vanaf de datum van haar positieve test worden geschrapt.

  • 08 apr

  BK triatlon 70.3 vindt plaats tijdens Ironlakes

  Na de eerdere afgelasting van de Challenge Geraardsbergen hebben de organisatoren van het BK triatlon 70.3 woensdag beslist de editie van 2020 te laten doorgaan op 19 september tijdens de Ironlakes in Lacs de l'Eau d'Heure. De Challenge Geraardsbergen moest oorspronkelijk het BK triatlon 70.3 ontvangen op 7 juni, maar door de coronacrisis werd dat onmogelijk. Na overleg met de Belgische triatlonfederatie werd ervoor gekozen het BK te verplaatsen naar Lacs de l'Eau d'Heure en te laten doorgaan op 19 september, wanneer de tweede editie van de Ironlakes plaatsvindt.

  • 08 apr

  Russische ijsdanseres Alexandra Stepanova moet medailles inleveren

  De Russische ijsdanseres Alexandra Stepanova moet de medailles inleveren die ze won sinds november 2018. Dat maakte het Russische antidopingagentschap Rusada woensdag bekend. Het kost de 24-jarige Stepanova het brons dat ze in januari met haar partner Ivan Bukin op het EK in Graz veroverde. Ze wordt er onder meer van beschuldigd te werken met een wegens inbreuken op de dopingreglementering geschorste trainer.

  • 08 apr

  Gekwalificeerde paralympische atleten behouden ticket voor Paralympische Spelen in 2021

  Paralympische atleten die zich plaatsten voor de Paralympische Spelen in 2020 zijn ook automatisch zeker van startrecht op de editie van volgend jaar. Dat verklaarde Andrew Parsons, voorzitter van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC), woensdag in een videoboodschap. De Paralympische Spelen werden, net als de Olympische Spelen, met een jaar uitgesteld omwille van de coronacrisis. De nieuwe datum is 24 augustus tot 5 september 2021.

  • 08 apr

  Ryder Cup zonder publiek hoeft niet voor Europese aanvoerder Harrington

  De prestigieuze tweestrijd tussen de beste golfers van Europa en de Verenigde Staten, de Ryder Cup, zou in september enkel mogen doorgaan als er publiek bij mag zijn. Dat verkondigde Padraig Harrington, de aanvoerder van Team Europa, woensdag bij de Britse openbare omroep BBC. Ook de golfwereld draait niet meer door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Drie van de vier majors zijn uitgesteld. De British Open is zelfs geannuleerd. De Ryder Cup staat uitgeschreven voor 25 tot en met 27 september in het Amerikaanse Wisconsin. Er wordt gespeculeerd over een Ryder Cup zonder fans dit seizoen.

  • 08 apr

  Maricq, iconische voorzitter van voetbalclub Leopold, overleden

  Jacques Maricq, die meer dan 55 jaar voorzitter was van Brussels oudste voetbalclub Léopold, is maandag op 85-jarige leeftijd overleden aan een slepende ziekte. Dat schrijven verschillende media en wordt woensdag bevestigd door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

  • 08 apr

  British Cycling moet besparen

  De Britse wielerbond heeft woensdag in het kader van de coronacrisis een aantal kostenbesparende maatregelen aangekondigd. Zo zal het management in de maanden mei en juni 10 procent loon inleveren. Negentig medewerkers van British Cycling, zowat een derde van het personeel, wordt in de maanden april en mei tijdelijk werkloos. "Ze kunnen in deze periode niet werken voor het Britse wielrennen, maar ze blijven deel uitmaken van ons team", zegt uitvoerend directeur Julia Harrington, die voor haar organisatie door de coronapandemie een vermindering van vier miljoen pond (4,5 miljoen euro) aan inkomsten verwacht.

  • 08 apr

  Olympique Lyon haalt met onlineplatform 120.000 euro op

  Olympique Lyon heeft met een onlinecampagne georganiseerd door zijn stichting OL Fondation 120.000 euro bij elkaar gebracht, zo maakte de Franse club van Jason Denayer woensdag bekend. Het geld, afkomstig van supporters, partners en sympathisanten, is bestemd voor de strijd tegen het nieuwe coronavirus. Het bedrag komt bovenop de 300.000 euro die OL al eerder toezegde en zal worden overgemaakt aan onder meer ziekenhuizen, voedselbanken en het Rode Kruis.

  • 08 apr

  FIBA annuleert alle 16 EK's voor jeugd in 2020

  De zestien Europese kampioenschappen voor jongeren, zowel voor jongens als meisjes, die voorzien waren deze zomer, zijn afgelast omwille van de coronacrisis. Dat meldde FIBA Europe, de Europese basketbalfederatie woensdag. FIBA Europe-voorzitter, de Turk Turgay Demirel, richtte een onderzoekscel op die de verschillende annulaties en wijzigingen aan de basketbalkalender moet proberen in goede banen te leiden. Het uitstel van de Olympische Spelen met een jaar zorgt voor meer moeilijkheden, zowel op clubniveau als bij de landenteams.

Archief

Facebook

Twitter