Sport.be

Kort

Filter op sport en datum

  • 21 feb

  Union wint felbevochten wedstrijd op Leuven

  Union heeft vrijdagavond de hoop op de periodetitel levend gehouden na een belangrijke en felbevochten 3-5 uitzege bij OH Leuven, op de 27e speeldag in de Proximus League. Het nadert tot op één punt van leiders Westerlo, Beerschot en Virton.

 • 08 apr
  • 08 apr

  British Cycling moet besparen

  De Britse wielerbond heeft woensdag in het kader van de coronacrisis een aantal kostenbesparende maatregelen aangekondigd. Zo zal het management in de maanden mei en juni 10 procent loon inleveren. Negentig medewerkers van British Cycling, zowat een derde van het personeel, wordt in de maanden april en mei tijdelijk werkloos. "Ze kunnen in deze periode niet werken voor het Britse wielrennen, maar ze blijven deel uitmaken van ons team", zegt uitvoerend directeur Julia Harrington, die voor haar organisatie door de coronapandemie een vermindering van vier miljoen pond (4,5 miljoen euro) aan inkomsten verwacht.

  • 08 apr

  Olympique Lyon haalt met onlineplatform 120.000 euro op

  Olympique Lyon heeft met een onlinecampagne georganiseerd door zijn stichting OL Fondation 120.000 euro bij elkaar gebracht, zo maakte de Franse club van Jason Denayer woensdag bekend. Het geld, afkomstig van supporters, partners en sympathisanten, is bestemd voor de strijd tegen het nieuwe coronavirus. Het bedrag komt bovenop de 300.000 euro die OL al eerder toezegde en zal worden overgemaakt aan onder meer ziekenhuizen, voedselbanken en het Rode Kruis.

  • 08 apr

  FIBA annuleert alle 16 EK's voor jeugd in 2020

  De zestien Europese kampioenschappen voor jongeren, zowel voor jongens als meisjes, die voorzien waren deze zomer, zijn afgelast omwille van de coronacrisis. Dat meldde FIBA Europe, de Europese basketbalfederatie woensdag. FIBA Europe-voorzitter, de Turk Turgay Demirel, richtte een onderzoekscel op die de verschillende annulaties en wijzigingen aan de basketbalkalender moet proberen in goede banen te leiden. Het uitstel van de Olympische Spelen met een jaar zorgt voor meer moeilijkheden, zowel op clubniveau als bij de landenteams.

  • 08 apr

  Voormalig Italiaans topatleet Donato Sabia (56) overlijdt aan virus

  De gewezen Italiaanse topatleet Donato Sabia, tweevoudig olympisch finalist op de 800 meter, is op 56-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van covid-19, de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. De Italiaanse atletiekbond (Fidal) bevestigde het nieuws woensdag. Sabia verbleef al enkele dagen op de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis in Potenza. Hij overleed enkele dagen na zijn vader, die eveneens besmet was met het longvirus.

  • 08 apr

  Juventus-coach Sarri schenkt 4.000 mondmaskers aan gemeente waar hij opgroeide

  Maurizio Sarri heeft in een gezamenlijke actie met vrienden en familie 4.000 mondmaskers geschonken aan de gemeenschap van Figline e Incisa Valdarno in Toscane, het dorp waar de huidige coach van Juventus opgroeide. De mondmaskers zullen worden verdeeld onder leden van de civiele bescherming, gemeente- en postbedienden, apotheken en iedereen die de werking van de gemeenschap garandeert.

  • 08 apr

  Suarez ziet Neymar graag terugkeren naar Barcelona: 'Hij is hier heel geliefd'

  Barcelona-aanvaller Luis Suarez heeft woensdag in een interview met de Spaanse krant Mundo Deportivo nog eens een lans gebroken voor een terugkeer van Neymar naar FC Barcelona. "Hij zal altijd welkom zijn", liet de 33-jarige Uruguayaanse aanvaller, momenteel herstellend van een operatie aan de meniscus in zijn rechterknie en aan huis gekluisterd door het coronavirus, noteren.

  • 08 apr

  Bulgaarse premier wil CSKA Sofia beboeten voor groepstraining

  CSKA Sofia, de meest succesvolle voetbalclub in Bulgarije, heeft tegen de regels van de overheid in de groepstraining hervat. Meerdere websites publiceerden een video waarop te zien is hoe de Servische coach Milos Kruscic, twee van zijn assistenten en minstens zes buitenlandse spelers dinsdag trainden in de clubinfrastructuur in Pancharevo. De Bulgaarse premier Boyko Borissov reageert ontstemd en eist een boete. In Bulgarije geldt een samenscholingsverbod tot 13 mei om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. De Bulgaarse competitie ligt stil sinds 17 maart.

  • 08 apr

  Nederlandse burgemeesters: 'Hervatten competitie wordt heel lastig'

  Het hervatten van de Nederlandse voetbalcompetitie in juni wordt "heel lastig." De burgemeesters van de Nederlandse voetbalsteden vrezen dat het spelen van de laatste wedstrijden in de competitie te veel politie-inzet zal vergen. Want als er weer gevoetbald mag worden, dan is het verbod op groepsevenementen opgeheven en dat zou betekenen dat supporters elkaar ook weer mogen opzoeken, in of buiten het stadion. Acht wedstrijden afwerken in een ruim een maand tijd lijkt de burgemeesters ook erg veel.

  • 08 apr

  Ook Sevilla kiest voor tijdelijke werkloosheid

  In navolging van onder meer FC Barcelona en Atlético Madrid heeft woensdag ook FC Sevilla tijdelijke werkloosheid ingeschakeld. Het werkvolume wordt verminderd tijdens de coronacrisis en bepaalde vaste contracten worden opgeschort. "In totaal wordt geraakt aan 254 werknemers in de sportieve structuur en 106 werknemers in de niet-sportieve structuur van onze club", communiceerde Sevilla op haar website. De lockdown in Spanje loopt voorlopig tot en met 25 april. Het lijkt echter weinig waarschijnlijk dat er nadien snel gevoetbald kan worden in Spanje.

  • 08 apr

  Baas Ultimate Fighting Championship wil competitie verderzetten op onbewoond eiland

  De coronacrisis houdt Dana White, de voorzitter van het Ultimate Fighting Championship (UFC), niet tegen om zijn competitie verder te zetten. De Amerikaanse zakenman heeft het plan opgevat om wedstrijden te organiseren op een onbewoond eiland. Dat bevestigde hij aan de entertainmentwebsite TMZ.

  • 08 apr

  TIU ontving in eerste maanden van 2020 meer waarschuwingen

  De Tennis Integrity Unit, het onafhankelijk orgaan dat mogelijke matchfixing in het tennis onderzoekt, heeft in de eerste drie maanden van het jaar 38 wedstrijdwaarschuwingen ontvangen. Dat is bijna het dubbele van dezelfde periode in 2019, toen met 21 alerts weliswaar een laagterecord werd geregistreerd sinds de start van de opmetingen in 2015. "De toename van het aantal gemelde wedstrijden in het eerste kwart van 2020 is een aanwijzing dat de lagere regionen van het professionele tennis doelbewust werden geviseerd door valsspelers, op een moment dat de sport vanwege de coronapandemie evolueerde richting een onderbreking", meldt de TIU woensdag.

  • 08 apr

  Kerber vindt tennissen zonder publiek optie als overgangsmaatregel

  Net zoals in het voetbal moet ook in het tennis worden overwogen om matchen zonder publiek te laten plaatsvinden. Dat zegt drievoudig grandslamkampioene en ex-nummer 1 Angelique Kerber in Sport Bild. "Ook voor mij horen fans er gewoon bij. Tenniswedstrijden zonder publiek zijn allesbehalve ideaal. Maar als overgangsmaatregel tot alles weer normaliseert, moet ook over zo'n scenario worden gesproken, al lijkt zoiets in normale tijden absurd", zegt de Duitse.

  • 08 apr

  Coach Serena Williams roept federaties op tennissers in nood te steunen

  De internationale tennisbonden moeten de handen in elkaar slaan om de vele tennissers die momenteel financieel lijden door de coronacrisis te ondersteunen. Dat schrijft de coach van Serena Williams in een open brief op Twitter. Het tennisseizoen ligt al sinds begin maart stil en het is erg onduidelijk of er dit jaar nog zal worden gespeeld. Alle ATP- en WTA-toernooien zijn alvast geschrapt tot midden juli. Daardoor zitten heel wat spelers, die voornamelijk afhangen van matchpremies uit toernooien, zonder inkomen. Volgens Patrick Mouratoglou, de 49-jarige coach van Serena Williams, moeten zij ondersteund worden.

  • 08 apr

  Voormalige topspits Greaves opgenomen in ziekenhuis

  De voormalige Engelse topspits Jimmy Greaves (80) is opgenomen in het ziekenhuis. Tottenham, de club waar hij topschutter aller tijden is, bevestigde het nieuws op zijn website. "Onze recordtopschutter Jimmy Greaves wordt momenteel behandeld in het ziekenhuis. We staan in contact met zijn familie en zullen op het gepaste moment verdere updates brengen. Iedereen in de club wenst hem en zijn familie het beste", staat er te lezen.

  • 08 apr

  Mourinho houdt ondanks lockdown trainingsessie voor Spurs-spelers

  Op sociale media zijn dinsdagavond beelden opgedoken van Tottenham Hotspur-coach José Mourinho die in Noord-Londen een trainingsessie houdt voor drie van zijn spelers. Terwijl Mourinho zich bezighoudt met Ndombele, joggen Sanchez en Sessegnon zonder daarbij de regels rond social distancing in acht te nemen. Bovendien is het gebeuren in overtreding met de maatregelen die de Britse overheid eerder oplegde, in een poging de verspreiding van het coronacrisis tegen te gaan. Daarbij is het in Groot-Brittannië enkel toegelaten om met leden van hetzelfde gezin buitenshuis fysieke activiteiten uit te oefenen.

  • 08 apr

  Nieuwe olympische kwalificatieperiode loopt tot 29 juni 2021

  De 'Here We Go'-werkgroep van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) die belast is met de gevolgen van het uitstel van de Olympische Spelen van Tokio naar de zomer van 2021, heeft een reeks aanpassingen aan de kwalificatiesystemen voor de Spelen goedgekeurd, zo maakte het IOC dinsdagavond bekend. De belangrijkste wijziging is de olympische kwalificatieperiode, die open blijft tot 29 juni 2021. Internationale federaties kunnen die periode op eigen verzoek wel vroeger afsluiten.

  • 08 apr

  Franse clubs en spelers akkoord omtrent salarisverlaging

  De bestuurders en voetballers uit de Franse profcompetities hebben een akkoord bereikt omtrent een voorlopige salarisverlaging om zo de clubs wat meer financiële ademruimte te geven tijdens de coronacrisis, zo vernam nieuwsagentschap AFP dinsdagavond bij spelersvakbond UNFP.

  • 08 apr

  Voormalig hockeyref Eric Denis overleden aan coronavirus

  Voormalig hockeyscheidsrechter Eric Denis is op 52-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus, zo maakte de Koninklijke Belgische Hockeyfederatie dinsdag bekend.Denis werd destijds tot de beste scheidsrechters ter wereld gerekend. Op het WK van 1998 in het Nederlandse Utrecht floot hij een kwartfinale, twee jaar later was hij van de partij op de Olympische Spelen in het Australische Sydney. Hij was meteen de laatste Belgische referee bij de mannen die op Olympische Spelen aan de slag was.

  • 08 apr

  Ook GP F1 van Canada kan niet doorgaan

  Ook de Grote Prijs Formule 1 van Canada, die op 14 juni op het Circuit Gilles Villeneuve in Montréal op het programma stond en na een reeks afgelastingen de eerste GP van het seizoen zou worden, kan niet doorgaan vanwege het coronavirus, zo maakten de organisatoren dinsdag bekend.

  • 08 apr

  Nederlandse bond vraagt clubs om één front te vormen

  De Nederlandse voetbalbond KNVB hoopt dat de clubs in het betaald voetbal na het overleg van dinsdag weer op één lijn zitten. De voetbalbond besprak de scenario's voor het uitspelen van de Eredivisie en eerste divisie. De intentie is om de competities halverwege juni weer te hervatten.

  • 08 apr

  Berings niet te spreken over opschorten olympische kwalificatie

  Eline Berings is niet te spreken over de beslissing van wereldatletiekbond World Athletics om de olympische kwalificaties op te schorten tot 1 december. De hordeloopster hoopte komende zomer haar olympische kwalificatie af te dwingen. "Dat ze de World Rankings opschorten, snap ik", steekt Berings van wal. "Die zouden volledig scheef getrokken worden als er wedstrijden zouden zijn in het ene continent en niet in het andere. Maar dat ze de klassieke limieten niet laten doorlopen deze zomer, daar zie ik geen enkele logische verklaring voor."

  • 08 apr

  Italiaanse basket- en volleycompetities zetten punt achter seizoen

  Vanwege de coronapandemie is er definitief een punt gezet achter de basket- en volleybalcompetities in Italië, zo werd dinsdag bekendgemaakt. De beslissing van de nationale basketliga FIP komt een dag nadat beslist werd het seizoen in de Italiaanse Superlega in het volley niet meer af te maken. Beide competities liggen in Italië al een tijdlang stil vanwege het coronavirus.

  • 08 apr

  Rallycross van Spa verschoven naar oktober

  De rallycross van Spa, die op 15 en 16 mei gehouden moest worden, is vanwege de coronapandemie verschoven naar 3 en 4 oktober, zo maakten de organisatoren dinsdag bekend. De rallycross vindt traditioneel gedeeltelijk plaats op het circuit van Spa-Francorchamps, op het gedeelte met de beruchte Raidillon.

  • 08 apr

  Qatar ontkent fraude bij toewijzing WK 2022

  Qatar heeft formeel ontkend dat er fraude heeft plaatsgevonden bij de toewijzing van het WK 2022, zo maakte de Golfstaat dinsdagavond bekend. Volgens Amerikaanse aanklagers werden er nochtans steekpenningen betaald, zo klonk het maandag althans in de aanklacht. "Die beschuldigingen zijn ongefundeerd en wij contesteren die dan ook. Wij ontkennen alle beschuldigingen in dat document", klinkt het dinsdag bij het plaatselijke organisatiecomité.

  • 08 apr

  FIFA bevestigt aanbevelingen van werkgroep voor tijdelijke transferregels en contracten

  De Wereldvoetbalbond FIFA heeft dinsdag de aanbevelingen die de werkgroep eerder formuleerde omtrent tijdelijke transferregels en spelerscontracten bevestigd. Veel nieuws onder de zon is er niet, aangezien de inhoud van het vertrouwelijke rapport van de werkgroep, die opgericht werd om oplossingen te zoeken voor de problematische gevolgen van de coronacrisis op het voetbal, eerder al uitlekte.

  • 08 apr

  Licentiecommissie bepaalt woensdag lot van 24 profclubs

  De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) spreekt zich woensdag uit over de dossiers van de 24 professionele voetbalclubs. Wie niet in orde is met de voorwaarden, kan volgend seizoen niet aantreden in 1A of 1B. Vooral de financiële eisen zorgen bij een aantal clubs voor kopzorgen.

 • 07 apr
  • 07 apr

  Ook in China ligt loonsvermindering voor spelers op tafel

  Clubs uit de Chinese Super League bespreken momenteel de mogelijkheid om een salarisvermindering voor spelers door te voeren, zo bekende een anonieme clubbestuurder dinsdag aan nieuwsagentschap Xinhua.

  • 07 apr

  F1-renstallen en motorfabrikanten moeten langer dicht blijven

  De Formule 1 verlengt de wegens de coronacrisis verplichte werkonderbreking opnieuw met twee weken. Dat heeft de internationale automobielfederatie FIA dinsdag gemeld.

  • 07 apr

  Derde editie GP Rik Van Looy vindt dit jaar niet plaats

  De derde editie van de Grote Prijs Rik Van Looy (cat.1.2), die op zondag 28 juni op de planning stond, zal dit jaar wegens de coronacrisis niet plaatsvinden. Dat hebben de organisatoren van de Kempense koers dinsdag gemeld.

  • 07 apr

  Nederlandse bond wil Eredivisie in zomer afronden

  De Eredivisie en eerste divisie worden deze zomer, als de omstandigheden dat toelaten, alsnog hervat en afgerond. De Nederlandse voetbalbond KNVB en de Eredivisie CV hebben dat de clubs uit het betaalde voetbal woensdag in een videoconferentie laten weten. De intentie is om de competities halverwege juni te hervatten.

  • 07 apr

  FIFA gaat samenwerken met Amerikaans gerecht

  De Wereldvoetbalbond FIFA gaat de beschuldigingen over corruptie bij de toewijzingen van de WK's 2018 en 2022 onderzoeken. Het gaat daarvoor samenwerken met het Amerikaanse gerecht. "Na deze laatste beschuldigingen zal de FIFA aan het Department of Justice meer informatie opvragen over deze zaak", luidt het. "Er zullen sancties worden genomen als er overtredingen worden vastgesteld door voetbalofficials."

  • 07 apr

  Standard moet 8.000 euro boete betalen voor pyro en knalbom

  De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag twee keer een boete van 4.000 euro opgelegd aan Standard wegens wangedrag van Luikse supporters op Sclessin tegen Antwerp. Die gooiden op de Bosuil onder meer een aansteker naar Didier Lamkel Zé en staken pyrotechnisch materiaal af.

  • 07 apr

  Franse atletiekbond gelast alle wedstrijden af tot eind juli maar blijft hoopvol voor EK

  De Franse atletiekbond (FAA) gelast al zijn competities (kampioenschappen, meetings, loopevents) vanwege de coronacrisis af tot eind juli. De vorige termijn liep tot 24 mei. Het EK in Parijs, eind augustus, blijft voorlopig wel op de kalender staan. De Europese titelstrijd staat van 25 tot 30 augustus geprogrammeerd in het Stade Charléty in Parijs. Volgens FAA-voorzitter André Giraud wordt rekening gehouden met meerdere scenario's. Zowel het behoud van de data, een uitstel of een annulatie liggen op tafel

  • 07 apr

  Topclubs lopen niet warm voor voorstel van Anderlecht om solidariteit

  RSC Anderlecht pleitte maandag in een uitgebreid gesprek op zijn website tussen CEO Karel Van Eetvelt en bezieler Vincent Kompany voor solidariteit tussen de teams die volgend seizoen Europees voetbal zullen spelen en zij die, mede door de vroegtijdige stopzetting van de competitie, buiten de boot vallen. Het voorstel van de Brusselaars valt bij de andere topclubs op een koude steen.

  • 07 apr

  Thiam is Europees Atlete van maand maart

  Nafi Thiam is verkozen tot Europees Atlete van de maand maart. Dat maakte de Europese atletiekbond European Athletics (EA) dinsdag bekend. De olympische kampioene op de zevenkamp scherpte op 1 maart het Belgische indoorrecord in het verspringen, op het Franse kampioenschap in Liévin, aan tot 6m79. Voor de 25-jarige Thiam is het de derde keer dat ze de onderscheiding krijgt. Eerder gebeurde dat in mei 2017 en juni 2019.

  • 07 apr

  'Spaanse competitie hervat niet voor 28 mei', zegt La Liga-voorzitter

  Een herstart van de Spaanse voetbalcompetitie zal niet eerder dan 28 mei plaatsvinden. Dat zei Javier Tebas, voorzitter van La Liga, in een telefonisch onderhoud met internationale media. Geen Spaanse club kwam nog in actie sinds Atlético Madrid op 11 maart Liverpool uitschakelde in de Champions League. Volgens Tebas kan er pas vanaf 26 april weer getraind worden, mits de Spaanse regering de maatregelen tegen het coronavirus versoepelt. Er moeten in La Liga nog elf speeldagen worden afgewerkt.

  • 07 apr

  Kremlin ontkent corruptie bij toewijzing WK 2018

  Rusland ontkent beschuldigingen over corruptie bij de toewijzing van het WK voetbal van 2018 aan het land. Volgens Amerikaanse aanklagers werden er steekpenningen betaald, maar dat ontkende de woordvoerder van de Russische president dinsdag categoriek."We hebben de berichten in de media gezien en wij begrijpen niet waarover het gaat", verklaarde Dmitri Peskov op berichten dat enkele voormalige FIFA-toplui steekpenningen hebben ontvangen om begin december 2010 bij de toewijzing van de WK's 2018 en 2022 aan respectievelijk Rusland en Qatar op die landen te stemmen.

  • 07 apr

  Belgische wielerbond moet planning voor OS herbekijken: 'Enige zekerheid is nieuwe datum'

  Nu de Olympische Spelen van komende zomer wegens de coronacrisis met een jaar verplaatst zijn (23 juli-8 augustus 2021), moet de Belgische wielerbond zijn hele voorbereiding op het toernooi in Tokio herbekijken. Technisch directeur Frederik Broché geeft toe dat dit in onzekere coronatijden geen evidentie is. "De enige zekerheid die we momenteel hebben is de nieuwe datum voor de Spelen", klinkt het.

  • 07 apr

  Olympische vlam valt niet meer te bezoeken in Fukushima

  De olympische vlam is niet meer te zien voor het publiek. De vlam zou tot het einde van deze maand te bewonderen zijn in het J-Village, het nationale trainingscentrum van de Japanse voetballers in Fukushima. Premier Shinzo Abe riep dinsdag echter de noodtoestand uit in zijn land, wat betekent dat bedrijven worden gesloten en iedereen zoveel mogelijk binnen moet blijven.

  • 07 apr

  Olympische verblijven voor politiemensen worden omgebouwd tot ziekenzalen

  Enkele gebouwen die tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio als onderkomen voor politiemensen waren bestemd, worden heringericht om er patiënten besmet met het nieuwe coronavirus te kunnen opvangen. Dat melden Japanse media.

  • 07 apr

  Ook MotoGP in Italië en Catalonië uitgesteld

  De Grote Prijzen motorsport in Italië (31 mei) en Catalonië (7 juni) vinden wegens de coronacrisis niet op hun geplande datum plaats. Dat hebben de organisatoren, die in 2020 nieuwe data hopen te vinden voor de races op de circuits van Mugello en Barcelona, dinsdag gemeld.

  • 07 apr

  Union haalt topschutter uit Duitse derde klasse

  1B-club Union heeft de Duitse aanvaller Deniz Undav (23) aangetrokken. Hij komt transfervrij over van SV Meppen, waarvoor hij dit seizoen veertien competitiedoelpunten maakte en zo topschutter werd in de (door de coronacrisis stilgelegde) derde Bundesliga. Undav verbond zijn lot aan Union voor drie seizoenen, met een seizoen extra in optie. Voor de Brusselaars is de aanvaller de eerste aanwinst met het oog op volgend seizoen

  • 07 apr

  Afscheidsmatch van Wozniacki tegen Serena Williams is uitgesteld

  De afscheidswedstrijd van Caroline Wozniacki tegen Serena Williams wordt vanwege de coronacrisis uitgesteld. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend. De partij stond op 18 mei in een uitverkochte Royal Arena in Kopenhagen op het programma. Maar de Deense regering besliste maandag dat massasamenkomsten verboden blijven tot augustus om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

  • 07 apr

  Geen BeNe Ladies Tour in 2002

  De Belgisch-Nederlandse rittenwedstrijd voor vrouwen BeNe Ladies Tour wordt dit jaar afgelast vanwege de coronacrisis. De wedstrijd stond van 9 tot 12 juli op de kalender. "Als organisator worden we momenteel geconfronteerd met te veel onzekerheden. Dit staat een vlotte voorbereiding van de wedstrijd in de weg", meldt de organisatie. "We moeten rekening houden met de regelgeving van twee landen. Ook het feit dat we bijna dertig nationaliteiten aan de start verwachten, betekent een ernstige rem om deze wedstrijd op een veilige en verantwoorde manier te organiseren. Hierin willen we geen enkel risico nemen. De gezondheid van iedereen staat in deze tijden voorop."

  • 07 apr

  Müller verlengt tot 2023 bij Bayern

  Thomas Müller heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract tot 2023 bij Bayern München. De 30-jarige aanvaller is een jeugdproduct van de Duitse recordkampioen. "Lieve fans, ik blijf tot 2023 bij Bayern", zegt Müller, die in 2014 met Duitsland wereldkampioen werd, in een videoboodschap op Twitter. "Het zijn zware tijden, maar de club en ik blijven samen. Ik ben heel blij en hopelijk kunnen we snel weer voetballen."

  • 07 apr

  Formule 1-bazen leveren twintig procent loon in

  De toplui van de Formule 1 zullen de volgende twee maanden twintig procent van hun salaris inleveren als teken van solidariteit in deze coronacrisis. Het gaat onder meer om grote baas Chase Carey, sportief verantwoordelijke Ross Brawn en vijftien directeuren. Dat schrijft Daily Mail.

  • 07 apr

  'Bundesliga kan hervatten met maximaal 239 mensen in het stadion'

  De Bundesliga hoopt de competitie volgende maand achter gesloten deuren te hervatten. Volgens de Duitse krant Bild ligt een plan op tafel om per wedstrijd maximaal 239 mensen in het stadion toe te laten. De Duitse voetbalcompetitie ligt vanwege de coronacrisis stil sinds half maart. Net voor de pauzeknop werd ingeduwd, vond met Borussia Mönchengladbach-Keulen één match zonder publiek plaats. Voor die partij werden 600 mensen in het stadion toegelaten: spelers, trainers en staf, journalisten, ordehandhavers en opruimdiensten.

  • 07 apr

  "Formule 1-seizoen start achter gesloten deuren"

  De Formule 1 wil het seizoen beginnen met enkele grands prix zonder toeschouwers. Het plan wordt "serieus overwogen", meldt de BBC na een videovergadering met teamchefs, rechtenhouders en Jean Todt, de voorzitter van de internationale autosportbond FIA.

  • 07 apr

  Italiaanse rittenkoers Adriatica Ionica Race gaat in 2020 niet door

  De Italiaanse rittenwedstrijd Adriatica Ionica Race wordt dit jaar vanwege de coronacrisis geschrapt. Dat maakte de organisatie, onder leiding van oud-wereldkampioen Moreno Argentin, dinsdag bekend. De wedstrijd stond van 14 tot 18 juni geprogrammeerd en zou in 2020 zijn derde editie kennen. "Er zijn op dit moment andere prioriteiten, alles behalve wielerwedstrijden", zegt Argentin.

  • 07 apr

  Organisatie schrapt 6 Uren van Spa voor motoren op 16 augustus

  De 6 Uren van Spa voor motoren kunnen niet doorgaan op de voorziene datum van 16 augustus. De organisatie bevestigde dinsdag dat de wedstrijd wordt uitgesteld. De beslissing komt er nadat de Internationale Automobielfederatie vorige vrijdag de 6 Uren van Spa-Francorchamps, een manche van het WK uithouding (WEC), verplaatste naar het weekend van 15 augustus."Na een vergadering met de verantwoordelijken van het Circuit van Spa-Francorchamps, is DG Sport verplicht aan te kondigen dat de 2020 editie van de '6 Heures Moto' niet zal plaatsvinden op de datum die initieel werd voorzien, met name zondag 16 augustus", luidt het dinsdag.

  • 07 apr

  NBA-baas hakt in april nog geen knopen door over vervolg competitie

  De komende weken moet nog geen beslissing worden verwacht omtrent een eventuele heropstart van het NBA-seizoen. Volgens de grote baas van de Amerikaanse basketcompetitie is het nog te vroeg om daarover knopen door te hakken aangezien de coronacrisis nog volop aan de gang is in de Verenigde Staten. "We moeten simpelweg aanvaarden dat wij, alvast in de maand april, nog geen beslissingen kunnen nemen", zei Silver in een interview op het Twitterkanaal van de NBA. "En ik denk evenmin dat wij dat zullen kunnen doen op 1 mei", voegde hij eraan toe.

  • 07 apr

  Amerikaanse aanklagers leggen fraude bij toewijzing WK's 2018 en 2022 bloot

  Amerikaanse aanklagers hebben maandag in Brooklyn na grootschalig onderzoek bekendgemaakt dat enkele toenmalige leden van het Uitvoerend Comité van de Wereldvoetbalbond FIFA steekpenningen hebben ontvangen om begin december 2010 bij de toewijzing van de WK's 2018 en 2022 aan respectievelijk Rusland en Qatar op die landen te stemmen.

  • 07 apr

  Bondscoach Mancini ziet voordeel voor Italië in uitstel EK

  De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini is van mening dat het uitstel van het EK van 2020 in het voordeel van zijn team kan uitpakken. Toch voorziet hij ook moeilijkheden omdat hij zijn spelers straks in september, bij de volgende interlands, bijna tien maanden niet bijeen heeft gehad. "Als we in juni het EK hadden gespeeld, hadden we een goede kans gehad. Maar misschien hadden we te maken gekregen met teams die beter voorbereid waren omdat ze de ploeg eerder hebben verjongd of een bestaande sterke formatie zoals Frankrijk", zei Mancini. "Maar wij kunnen meedoen om de prijzen. Ik hoop coach te zijn van het Italiaanse team dat voor het eerst sinds 1968 het EK wint."

  • 07 apr

  Italiaanse clubs akkoord omtrent salarisvermindering, spelersvakbond ontevreden

  De Lega Serie A, organisator van de Italiaanse hoogste voetbalklasse, heeft salarisverminderingen voor spelers goedgekeurd, zo werd maandag bekendgemaakt, al ligt de spelersvakbond momenteel wel nog dwars. De Serie A ligt al sinds 9 maart stil vanwege de uitbraak van het coronavirus.Het akkoord voorziet een vermindering met een derde van het jaarlijkse brutosalaris in geval van een definitieve stopzetting van het seizoen. Als de competitie toch nog hervat kan worden, gaat het om een zesde van het jaarlijkse brutosalaris. Er zijn nog geen individuele akkoorden tussen clubs en spelers, die twee à vier maanden van hun jaarsalaris zouden laten vallen.

  • 07 apr

  Mediamannen aangeklaagd in onderzoek naar corruptie FIFA

  Amerikaanse aanklagers hebben na een langdurig onderzoek naar corruptie bij Wereldvoetbalbond FIFA twee voormalig topmannen van het mediabedrijf 21st Century Fox Inc aangeklaagd. Hernan Lopez en Carlos Martinez worden verdacht van fraude en witwassen, zo werd maandag bekendgemaakt.

  • 07 apr

  IndyCar annuleert GP van Detroit

  Het Amerikaanse IndyCar-kampioenschap heeft de Grote Prijs van Detroit in de komende maand mei afgelast vanwege de coronacrisis, zo werd maandag bekendgemaakt. In Detroit stond er een zogenaamde double header op het programma, twee races op hetzelfde circuit. In plaats daarvan heeft de organisatie races toegevoegd aan de GP van Monterey en aan de Iowa 300, waardoor zij double headers worden. Ook vindt er begin oktober in Indianapolis een extra race plaats.

  • 07 apr

  UEFA-voorzitter: 'Geen enkel scenario waarin Liverpool niet kampioen zou zijn'

  De Engelse landstitel kan Liverpool niet meer ontglippen, zo bekende UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin maandag in de Sloveense krant Ekipa. "Als de competitie nog hervat wordt, pakken ze bijna zeker de titel. En als de competitie toch definitief stopgezet moet worden, moeten we criteria vinden waarmee we de kampioenen kunnen aanduiden. En ook dan is Liverpool kampioen. Ik zie geen enkel scenario waarin Liverpool niet de Engelse kampioen zou zijn."

  • 07 apr

  Servische voormalige coach Radomir Antic overleden na slepende ziekte

  De Servische oud-coach Radomir Antic is na een lange en slepende ziekte op 71-jarige leeftijd overleden, zo maakte zijn ex-club Atlético Madrid maandag bekend. Naast Atlético was Antic ook bij stadsgenoot Real Madrid en aartsrivaal FC Barcelona aan de slag, waardoor hij de enige coach is die ooit gewerkt heeft bij de drie Spaanse topclubs. Volgens de toonaangevende sportkrant Marca sukkelde Antic al jaren met een ziekte. In het seizoen 1995-1996 behaalde hij met de dubbel voor Atlético zijn grootste succes.

  • 07 apr

  Liverpool ziet na forse kritiek af van technische werkloosheid voor personeel

  Na de forse kritiek van de voorbije dagen heeft de Engelse competitieleider Liverpool beslist zijn personeel niet op gedeeltelijke technische werkloosheid te zetten, zo maakte clubvoorzitter Peter Moore maandag bekend in een clubmededeling. Zaterdag hadden The Reds aangekondigd een deel van het niet-voetballende personeel op technische werkloosheid te zetten, waardoor zij betaald zouden worden door de staat. "Dat was een verkeerde beslissing en we willen ons daarvoor verontschuldigen", klinkt het bij Moore in een brief aan de fans.

  • 07 apr

  Virtueel tennistoernooi vervangt Masters 1.000 van Madrid

  Na wielrenners, voetballers en F1-piloten kunnen ook tennissers zich binnenkort op de virtuele courts met elkaar meten. Het Masters 1.000 toernooi van Madrid, dat vanwege de coronacrisis niet kan doorgaan, lanceert van 27 tot 30 april een virtueel toernooi, zo werd maandag bekendgemaakt. Namen van deelnemers zijn er nog niet. Het virtuele toernooi zal op het platform van het tennisgame Tennis World Tour gespeeld worden. De organisatoren hopen zowel bij de mannen als de vrouwen 200.000 euro in te zamelen voor de strijd tegen het coronavirus en om economisch getroffen spelers en speelsters te helpen.

 • 06 apr
  • 06 apr

  EK judo verschoven naar begin november

  Het EK judo, dat begin mei in de Tsjechische hoofdstad Praag moest plaatsvinden, is vanwege het coronavirus verschoven naar 8 tot 10 november, zo maakte de Europese Judofederatie EJF maandag bekend.

  • 06 apr

  EK Ironman in Frankfurt kan eind juni niet doorgaan

  De Europese kampioenschappen Ironman van 28 juni in het Duitse Frankfurt zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld, zo werd maandag bekendgemaakt.

  • 06 apr

  Internationaal Testagentschap ziet dat strijd tegen doping 'zwaar bemoeilijkt' is

  Het coronavirus bemoeilijkt danig de werkomstandigheden van de antidopingjagers. Dat kon het International Testing Agency (ITA), het wereldwijde controleagentschap in de strijd tgen doping, niet ontkennen. "Het is natuurlijk moeilijker controleren", legde een woordvoerder van het ITA maandag uit aan AFP. "Nagenoeg alle competities liggen stil en door het verbod op essentiële beperkingen in de meeste landen is het logistiek ook zeer moeilijk controles buiten competitie af te nemen."

  • 06 apr

  Spelers KV Mechelen leveren deel van loon van april en mei in

  Bij eersteklasser KV Mechelen is er een akkoord met de spelersgroep om een deel van hun lonen in de maanden april en mei af te staan, "om de werking van de club te garanderen en mee bij te dragen aan de steun van 100.025 euro die KVM voorziet voor de zorgsector", zo klinkt het maandag in een clubmededeling.

  • 06 apr

  Hertha Berlijn, Fortuna Düsseldorf en Hoffenheim hervatten trainingen

  Na meer dan drie weken gedwongen pauze omwille van de coronacrisis hebben in Duitsland de meeste teams maandag de trainingen hervat in kleine groepjes en achter gesloten deuren. Dat gold ook voor Hoffenheim, Fortuna Düsseldorf en het Hertha Berlijn van landgenoten Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio. De Bundesliga ligt voorlopig stil tot 30 april. Nadien hopen de teams snel te hervatten.

  • 06 apr

  Turks recordinternational Reçber mag ziekenhuis verlaten

  De Turkse recordinternational Rüstü Reçber is terug thuis nadat hij elf dagen in een ziekenhuis in Istanboel verzorgd werd na zijn besmetting met het coronavirus, zo maakte zijn echtgenote maandag bekend."Wat een mooie dag", schreef Isil Reçber op Instagram. "Na een beproeving van elf dagen heeft mijn man het ziekenhuis mogen verlaten."De intussen 46-jarige Rüstü speelde voor de Turkse topclubs Fenerbahçe en Besiktas en stond ook kortstondig onder contract bij FC Barcelona.

  • 06 apr

  Nieuwe datums voor PGA Championship, US Open en Masters golf

  Het Amerikaanse PGA Championship, het US Open en de Masters golf, die eerder al uitgesteld werden vanwege het coronavirus, zijn verschoven naar het tweede deel van het jaar, zo maakte de PGA maandag bekend. Het PGA Championship, dat in mei op het programma stond, wordt nu van 6 tot 9 augustus gespeeld in Harding Park in San Francisco. De US Open van juni wordt verplaatst naar 17 tot 20 september. De Masters Augusta, die deze week moesten plaatsvinden, worden uitgesteld tot 12 november. De Ryder Cup gaat zoals gepland van 24 tot 27 september door in het Amerikaanse Kohler, in de staat Wisconsin.

  • 06 apr

  Drazen Brncic verlengt contract bij FC Luik

  Drazen Brncic heeft zijn contract bij traditieclub FC Luik uit de eerste amateurklasse voor onbepaalde duur verlengd, zo maakte de club maandag bekend.De 48-jarige Belgische Kroaat streek eind vorig jaar neer op Rocourt om er de ontslagen Marc Grosjean op te volgen. Zijn overeenkomst zou er over enkele maanden aflopen.

  • 06 apr

  Italiaanse clubs akkoord omtrent salarisvermindering spelers

  De Lega Serie A, organisator van de Italiaanse hoogste voetbalklasse, heeft salarisverminderingen voor spelers goedgekeurd, zo werd maandag bekendgemaakt. De Serie A ligt al sinds 9 maart stil vanwege de uitbraak van het coronavirus.

  • 06 apr

  Zweedse bondscoach Andersson gedeeltelijk technisch werkloos

  De Zweedse voetbalbond heeft tot eind mei voor negentig werknemers het statuut van gedeeltelijke technische werkloosheid aangevraagd. Onder hen zijn ook bondscoach Janne Andersson en Peter Gerhardsson, bondscoach van het olympische elftal, zo maakte de Zweedse voetbalfederatie SVFF maandag bekend.

  • 06 apr

  Anderlecht vraagt solidariteit: 'Teams die Europees spelen moeten inkomsten verdelen'

  RSC Anderlecht heeft maandag in een uitgebreid gesprek op haar website tussen CEO Karel Van Eetvelt en bezieler Vincent Kompany gepleit voor solidariteit tussen de teams die volgend seizoen Europees voetbal zullen spelen en tussen zij die - mede door de vroegtijdige stopzetting van de competitie - buiten de boot vallen. Anderlecht gaat ook akkoord met een eerste klasse van achttien teams volgend seizoen.

  • 06 apr

  Brits Open Championship golf kan niet doorgaan

  De 149ste editie van het Brits Open Championship golf, dat medio juli op het programma stond, is vanwege de pandemie van het coronavirus uitgesteld en verplaatst naar de zomer van 2021, zo maakte de organisatie maandag bekend. Het Brits Open Championship werd opgericht in 1860 en is daarmee een van de oudste golftoernooien ter wereld. Het is de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog dat het toernooi niet kan doorgaan. De beslissing werd genomen in samenspraak met de Britse regering en gezondheidsinstanties.

  • 06 apr

  Moeder van City-coach Guardiola overleden aan coronavirus

  De moeder van Manchester City-coach Pep Guardiola, Dolors Sala Carrió, is in Manresa, in de buurt van Barcelona, op 82-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus, zo maakte de club van Rode Duivel Kevin De Bruyne maandag bekend in een mededeling. "Iedereen bij de club betuigt in deze barre tijden zijn medeleven aan Pep, familie en vrienden", zo klinkt het op de website van de club

  • 06 apr

  Ook Werder Bremen mag dan toch in kleine groepen trainen

  Werder Bremen mag dan toch ook - onder strikte voorwaarden - de trainingen hervatten. Dat deelde de stad Bremen maandag mee aan de club. In plaats van de door Werder aangevraagde tien spelers per training, werd besloten slechts kleine groepen, per vier, op een trainingsveld toe te laten. Spelers moeten achteraf thuis gaan douchen. Vooraf moeten ze zich voor elke sessie laten controleren door een arts. De maatregelen gelden enkel voor het eerste team. Werder vroeg dat ook de teams U23 en U19 zouden mogen trainen, maar dat verzoek werd afgewezen.

  • 06 apr

  Engelse bondscoach Southgate levert 30 procent loon in

  De Engelse bondscoach Gareth Southgate gaat vanwege de coronacrisis 30 procent van zijn salaris inleveren. Dat maakte de Engelse voetbalbond (FA) maandag bekend.Southgate verdient jaarlijks drie miljoen pond (3,45 miljoen euro). Werknemers van de FA die 50.000 pond (57.000 euro) of meer opstrijken, moeten een tijdelijke loonsverlaging van 7,5 procent slikken. De directie ziet 15 procent van zijn loon wegvallen. Volgens FA-directeur Mark Bullingham zijn het "moeilijke tijden" en moeten dergelijke beslissingen "niet licht worden genomen".

Archief

Facebook

Twitter