Sport.be

Kort

Filter op sport en datum

  • 19 feb

  Leipzig en Atalanta doen gouden zaak

  RB Leizpzig en Atalanta Bergamo hebben woensdagavond een grote stap richting kwartfinales van de Champions League gezet. De Duitsers wonnen hun heenmatch van de achtste finales op Tottenham met 0-1 en de Italianen droogden in eigen stadion Valencia af met 4-1.

 • 31 mrt
  • 31 mrt

  Rutte: 'geen profvoetbal tot 1 juni'

  In Nederland liggen de eredivisie en eerste divisie tot minimaal 1 juni stil. Dat vertelde de Nederlandse premier Mark Rutte dinsdag na afloop van een persconferentie over aanvullende maatregelen van het kabinet voor de bestrijding van het coronavirus.

  • 31 mrt

  WK wielrennen in Zwitserland houdt vast aan alle onderdelen

  De Internationale Wielerunie UCI houdt voor het WK wielrennen in het Zwitserse Martigny voorlopig vast aan alle programmaonderdelen. Het WK in Zwitserland zal niet zoals een jaar eerder in het Britse Harrogate beginnen met het nieuwe onderdeel mixed relay, maar op zondag 20 september met de tijdrit voor de mannen. De tijdrit bij de vrouwen vindt een dag later plaats. "De goedkeuring van het programma is een belangrijke en vooral een symbolische stap gezien de huidige situatie",zei Alexandre Debons, vicevoorzitter van het organisatiecomité.

  • 31 mrt

  Buchmann, vorig jaar vierde, pleit voor Tour zonder toeschouwers

  Of na onder meer het EK en de Olympische Spelen ook de Tour moet wijken voor het coronavirus, is nog onduidelijk. Organisator ASO blijft voorlopig vasthouden aan de startdatum van 27 juni. De Franse minister van Sport Roxana Maracineanu schaarde zich achter de Tourdirectie en pleitte vorige week voor een Tour achter gesloten deuren. Emanuel Buchmann kan zich daarin vinden. "Natuurlijk zal het niet dezelfde Tour zijn. Onze sport leeft van emoties en zijn supporters. Maar je moet ook zeggen dat er (van de Tour) enorm veel afhangt: wij de renners, de teams, de tv-stations. We zijn allemaal heel gemotiveerd voor de Tour, of hij nu met of zonder toeschouwers plaatsvindt. Zonder fans is nog altijd beter dan niets."

  • 31 mrt

  F1-renstallen mogen in 2020 niet werken aan bolides van 2022

  De Formule 1-renstallen mogen dit jaar niet werken aan de bolides waarmee ze zullen aantreden in 2022, het jaar waarin het technisch reglement wordt gewijzigd. Op die manier kunnen teams bezuinigen. Dat is één van de maatregelen die de internationale autosportfederatie FIA dinsdag heeft aangekondigd als antwoord op de uitdagingen van de coronacrisis.

  • 31 mrt

  FIFA wil noodlijdende clubs financieel ondersteunen

  De Wereldvoetbalbond FIFA werkt aan een plan om de vele clubs die door de coronacrisis moeilijke tijden beleven financieel te ondersteunen. "De FIFA bevindt zich in een financieel sterke positie. Het is onze plicht om zij die in nood zijn te helpen", laat een FIFA-woordvoerder dinsdag optekenen. "We kunnen bevestigen dat de FIFA aan een omvattend plan werkt om de clubs die door deze wereldwijde pandemie zijn getroffen financieel te ondersteunen."

  • 31 mrt

  Mithra Belgian Ladies Open golf wordt uitgesteld

  Het Mithra Belgian Ladies Open, een toernooi van de Ladies European Tour golf, wordt vanwege de coronacrisis uitgesteld. Dat bevestigt de European Tour op zijn website. Het toernooi op de Naxhelet Golf Club in Wanze, met een prijzenpot van 200.000 euro, zou eind mei worden gespeeld. Het is nog onduidelijk of het toernooi later wordt ingehaald.

  • 31 mrt

  Voetbalclubs hoeven drie laatste bondsbijdragen van dit seizoen niet te betalen

  Alle Belgische voetbalclubs hoeven de drie laatste bondsbijdragen van dit seizoen niet te betalen. Dat maakte de crisiscel van de KBVB dinsdag bekend. De maatregel moet de clubs die het financieel lastig hebben vanwege de coronacrisis een duwtje in de rug geven.

  • 31 mrt

  Ook wereldkampioenschap snooker voor vrouwen afgelast

  Het wereldkampioenschap snooker voor vrouwen, dat van 22 tot 27 juni in Bangkok zou plaatsvinden, is wegens de coronapandemie afgelast. Dat deelde World Women's Snooker dinsdag mee. Samen met de Thaise organisatoren wordt een nieuwe datum gezocht.

  • 31 mrt

  Spelers van RB Salzburg en FC Kopenhagen leveren in

  De spelers van de landskampioenen in Oostenrijk en Denemarken, respectievelijk Red Bull Salzburg en FC Kopenhagen, hebben dinsdag bekendgemaakt een deel van hun salaris af te staan. De spelers van Salzburg zullen elke maand "een bedrag van zes cijfers" overmaken aan lokale bedrijven en mensen in nood. Bij FC Kopenhagen staan de spelers twintig procent van hun loon af om de club te helpen de negatieve gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden

  • 31 mrt

  Akkoord bij clubs Bundesliga om competitie tot eind april op te schorten

  De Bundesligaclubs zijn unaniem akkoord om de Duitse voetbalcompetitie tot 30 april op te schorten. Dat deelden ze dinsdag na een videoconferentie met de 36 clubs uit eerste en tweede klasse mee. Op 13 maart werd de competitie wegens het coronavirus in eerste instantie tot 2 april stopgezet. Vorige week deed de Duitse Voetballiga de aanbeveling om de maatregel tot eind april te verlengen en die aanbeveling wordt nu gevolgd.

  • 31 mrt

  EK roeien geannuleerd

  Het EK roeien, dat van 5 tot 7 juni zou doorgaan in het Poolse Poznan, wordt geannuleerd omwille van de coronacrisis. Dat heeft de internationale roeifederatie (FISA) dinsdag bekendgemaakt.De FISA, de European Rowing Board en het organisatiecomité gaan op zoek naar nieuwe data in september en oktober 2020, na het raadplegen van de nationale federaties. Zij hebben tot maandag de tijd om hun standpunt via een online enquête kenbaar te maken. Op 15 maart annuleerde de FISA alvast alle wedstrijden tot eind mei.

  • 31 mrt

  Middellandse Zeespelen van volgend jaar worden uitgesteld

  De negentiende editie van de Middelandse Zeespelen worden omwille van de wereldwijde coronacrisis met een jaar uitgesteld van 2021 naar 2022. Het Algerijnse Oran is de gaststad. De Middellandse Zeespelen waren oorspronkelijk voorzien van 25 juni tot 5 juli. Daarmee kwamen ze echter in het vaarwater van de nieuwe datum van de Olympische Spelen (23 juli-8 augustus 2021). Er nemen 26 landen deel aan de Middellandse Zeespelen, allen gelegen aan de Middellandse Zee of in de Balkan.

  • 31 mrt

  Tottenham roomt salaris van niet-spelend personeel met 20 procent af

  Om de financiële gevolgen van de coronacrisis tegen te gaan zal Tottenham het loon van zijn niet-spelend personeel met twintig procent verminderen. Dat maakte de Premier League-club dinsdag bekend. De club van Jan Vertonghen en Toby Alderweireld doet daarvoor deels een beroep op het noodplan dat de Britse regering in het leven riep om jobs te beschermen. "We mogen dan wel de achtste club ter wereld zijn op het gebied van inkomsten, maar dat is nu compleet irrelevant. Dit virus treft iedereen", verklaarde voorzitter Daniel Levy

  • 31 mrt

  UEFA geeft Can twee speeldagen schorsing na rood tegen PSG

  De UEFA heeft Dortmund-middenvelder Emre Can dinsdag een schorsing van twee speeldagen opgelegd na zijn rode kaart in het slot van de terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League, op bezoek bij PSG. De Borussen verloren met 2-0 in Parijs en werden zo uitgeschakeld. De Champions League werd nadien echter opgeschort door de wereldwijde coronacrisis. Dat belette de UEFA echter niet haar straffen uit te spreken.

  • 31 mrt

  Champions League wordt in september afgesloten met Final 8

  De Champions League basketbal, die sinds 12 maart stilligt omwille van de coronacrisis, zal eind september hervat worden met een Final 8. Dat heeft de CL-raad dinsdag bekendgemaakt. Vóór die Final Eight moet Oostende zijn derde en beslissende wedstrijd in de achtste finales tegen Tenerife nog afwerken.

  • 31 mrt

  Frankfurt-coach Hütter verwacht stopzetting Europa League

  Adi Hütter, de coach van Bundesliga-club Eintracht Frankfurt, gelooft niet dat Europese competities zoals de Champions League en Europa League dit seizoen nog hervat zullen worden. De UEFA bespreekt woensdag de voortzetting van haar competities. Frankfurt, dat in de groepsfase van de Europa League nipt Standard voorbleef, haalde de laatste zestien van de Europa League. Daarin verloor het wel haar heenwedstrijd tegen het Zwitserse Basel met 0-3. Vorig seizoen misten de Duitsers maar nipt de finale van het tweede Europese toernooi.

  • 31 mrt

  Özil stelt dochtertje voor op sociale media

  Mesut Özil is enkele dagen geleden vader geworden van een dochtertje. Maandag stelden de 31-jarige Duitse middenvelder van Arsenal en zijn vrouw Amine het meisje voor op de sociale media. "Godzijdank is ons dochtertje in goede gezondheid geboren", postte het koppel bij een foto waarop Özil zijn dochter in de armen houdt en zijn vrouw op het voorhoofd kust.

  • 31 mrt

  De Petter hangt zijn voetbalschoenen aan de haak

  STVV heeft dinsdag bekendgemaakt dat middenvelder Steven De Petter zijn voetbalschoenen aan de haak hangt. De 34-jarige De Petter blesseerde zich eind vorig seizoen aan de enkel en kwam sindsdien niet meer in actie.

  • 31 mrt

  Amerikaanse rugbyfederatie vraagt faillissement aan

  De Amerikaanse rugbybond, USA Rugby, heeft als gevolgen van de wereldwijde coronacrisis het faillissement aangevraagd. "Onze bestaande financiële moeilijkheden zijn door de impact van het coronavirus erg snel vergroot", liet USA Rugby maandag in een persbericht weten. "We zagen onze inkomsten uit wedstrijden en sponsoring sterk dalen, maar ook andere inkomstenbronnen droogden op." De federatie liet weten dat alle competities, voor mannen en vrouwen, na de coronacrisis gewoon kunnen hervatten. Door het faillissement aan te vragen kunnen organisaties en bedrijven in de Verenigde Staten hun schulden herorganiseren en restructureren.

  • 31 mrt

  Schalke 04 geeft Harit geldboete wegens coronafeestje

  Schalke 04 heeft zijn middenvelder Amine Harit een stevige boete opgelegd wegens het bijwonen van een coronafeestje in een shishabar. Dat heeft sportief directeur Jochen Schneider dinsdag bevestigd. Toen er in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen al was opgeroepen om sociale afstand te houden vanwege het coronavirus, werd de 22-jarige Harit ruim een week geleden samen met tien andere personen in een waterpijpcafé aangetroffen door de politie. De Marokkaanse ploegmaat van Benito Raman verontschuldigde zich nadien uitgebreid, maar krijgt alsnog een "stevige boete" van de Königsblauen.

  • 31 mrt

  Wereldspelen 2021 moeten op zoek naar nieuwe datum

  Het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio, met bijna dag op dag een jaar, heeft grote gevolgen voor de internationale sportkalender. De Wereldspelen van 2021 in het Amerikaanse Birmingham moeten alvast op zoek naar een nieuwe datum. Het internationaal sportevenement met een dertigtal niet-olympische sporten wordt, net als de Olympische Spelen, om de vier jaar georganiseerd. Tussen 15 en 25 juli 2021 stond de elfde editie op het programma in de Verenigde Staten, in Birmingham (Alabama). Maar door overlapping met de Olympische Spelen, volgend jaar van 23 juli tot 8 augustus, moest tot uitstel worden overgegaan.

  • 31 mrt

  Mickelson werkt aan tweede editie van The Match tegen Woods

  De Amerikaanse golfer Phil Mickelson heeft best wel zin in een nieuw titanenduel met zijn vroegere 'vijand' Tiger Woods, zeker nu de gehele sportwereld door het coronavirus vrijwel volledig tot stilstand is gekomen. "Ik ben ermee bezig, dat is zeker", liet hij op Twitter weten na een vraag van een fan.

  • 31 mrt

  Newcastle United stuurt niet-spelend personeel met verlof

  Newcastle United heeft als eerste club uit de Premier League zijn niet-spelend personeel tijdelijk met verlof gestuurd omwille van de coronacrisis. Dat meldt de BBC. Directeur Lee Charnley bracht het personeel maandag met een e-mail op de hoogte. Daarin legt hij uit dat de beslissing noodzakelijk is om de toekomst van de club veilig te stellen. De werknemers worden aangeraden een uitkering aan te vragen bij het Engelse noodfonds voor het behoud van banen en inkomen tijdens de pandemie.

  • 31 mrt

  Nieuwe data van Spelen werd met unanimiteit goedgekeurd

  De nieuwe datum van de Olympische Spelen, 23 juli tot 8 augustus 2021, werd maandag met de unanimiteit van de 33 internationale sportfederaties goedgekeurd. Dat verklaarde de Italiaan Francesco Ricci Bitti, de voorzitter van de ASOIF, de vereniging van olympische sportfederaties, in een interview met persagentschap AP. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en haar voorzitter Thomas Bach spraken maandag met achtereenvolgens het Japanse organisatiecomité, haar eigen Uitvoerende Raad en tot slot de vereniging van olympische sportfederaties.

  • 31 mrt

  Ook Ronde van Asturië gaat niet door

  Ook in mei lijkt de wielerkalender nog zeer zwaar verstoord te worden door het coronavirus en daaraan ontsnapte ook de Ronde van Asturië niet. De 63e editie van de Spaanse rittenkoers, die voorzien was tussen 1 en 3 mei, werd maandag afgelast. De organisatie hoopt niet op een nieuwe datum elders op het seizoen, en mikt op een nieuwe editie in 2021.

  • 31 mrt

  Hertha Berlijn laat clubicoon Pal Dardai terugkeren als jeugdcoach

  Bundesliga-club Hertha Berlijn heeft clubicoon Pal Dardai opnieuw aan boord gehesen. De 44-jarige Hongaar, een clubicoon in de Duitse hoofdstad, moest vorige zomer zijn post als hoofdcoach verlaten. Komend seizoen keert hij terug als jeugdcoach. "We moeten nog bekijken welk jeugdteam hij zal leiden", liet algemeen manager Michael Preetz in het Duitse Bild optekenen.

  • 31 mrt

  Deel complex US Open wordt ingericht als hospitaal

  Een gedeelte van tenniscomplex Flushing Meadows in New York, waar jaarlijks het grandslamtoernooi US Open wordt gehouden, gaat tijdelijk dienen als hospitaal. Dat maakte de Amerikaanse tennisbond (USTA) dinsdag bekend.Op het complex worden 350 bedden geplaatst. De opbouw begint later dinsdag. Waarschijnlijk komen er alleen patiënten die niet besmet zijn met het coronavirus, zei een woordvoerder van het crisisteam in New York. "We zijn hier om te helpen", liet de USTA weten over de tijdelijke opvang in het sportcomplex. "New York is onze thuis, we zitten samen in deze situatie."

  • 31 mrt

  MSK Zilina wordt onder curatele geplaatst en ontslaat 17 spelers

  De Slovaakse topclub MSK Zilina is maandag onder curatele geplaatst als gevolg van de coronacrisis. De club kampt met grote financiële problemen na de stopzetting van het Slovaakse kampioenschap. Zeventien spelers werden ontslagen omdat ze geen salarisverlaging accepteerden.

  • 31 mrt

  Bidprocedure Tokio 2020 staat plots ter discussie

  Amper een dag na de officiële bekendmaking van de nieuwe data voor de dit jaar uitgestelde Olympische Spelen in Tokio (23 juli-8 augustus 2021), is de Japanse bidprocedure voor het evenement ter discussie gesteld. Persbureau Reuters heeft financiële documenten van de Japanse bidcommissie ingezien. Daarin staan onder meer forse betalingen vermeld aan een Japanse zakenman, Haruyuki Takahashi, en aan een instelling met ex-premier Yoshiro Mori aan het hoofd, de huidige voorzitter van het Japanse organisatiecomité.

  • 31 mrt

  Belgische hockeyfederaties roepen leden op solidair te zijn met clubs

  De Koninklijke Belgische Hockeybond, de Vlaamse Hockey Liga en Ligue Francophone de Hockey richten zich maandagavond in een open brief tot alle leden, spelers en speelsters. Zij vragen hen in deze coronacrisis "solidair te zijn met hun clubs", die financieel moeilijke tijden beleven. Daarom roepen ze onder meer op geen lidgelden terug te vragen.

  • 31 mrt

  Crisisoverleg over Italiaanse competitie is uitgesteld

  Vandaag/maandag stond in Italië een crisisoverleg gepland over de stopgezette voetbalcompetitie en het (tijdelijk) beperken van de spelerslonen. Maar de vergadering tussen de spelersvakbond AIC en de clubs uit de Serie A werd uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet vastgelegd. De Serie A ligt al stil sinds 8 maart. De Italiaanse minister van Sport Vincenzo Spadafora liet afgelopen weekend nog weten dat de kans op een hervatting van de competitie begin mei "onrealistisch" is vanwege het in Italië fel woekerende coronavirus. Volgens AIC-voorzitter Damiano Tomassi leeft de vrees dat het seizoen er definitief opzit.

  • 31 mrt

  Rummenigge wil seizoen met Bayern helemaal afwerken

  Morgen/dinsdag bespreekt de Duitse Voetballiga tijdens een algemene vergadering in Frankfurt hoe het verder moet met de stilgelegde Bundesliga. Karl-Heinz Rummenigge, CEO van Bayern München, zal er vragen dat het volledige seizoen wordt afgewerkt, ook al betekent dat voetballen tot in september. "We moeten dit seizoen zeker afmaken, omdat dit sportief het eerlijkste is en natuurlijk ook om economische redenen. We moeten de schade zo beperkt mogelijk trachten te houden", zegt Rummenigge in een interview met Frankfurter Allgemeinen Zeitung.

 • 30 mrt
  • 30 mrt

  Aston Villa beboet aanvoerder Grealish

  Aston Villa heeft zijn aanvoerder Jack Grealish een boete opgelegd omdat hij zich niet heeft gehouden aan de quarantainevoorschriften van de Britse overheid. Dat laat de club uit de Premier League maandag weten.

  • 30 mrt

  Genk legt Junya Ito vast tot 2023

  KRC Genk heeft de huuroptie in het contract van Junya Ito gelicht. De 27-jarige Japanse international wordt definitief overgenomen van Kashiwa Reysol. Hij ondertekende bij de uittredende kampioen een contract tot 2023, zo maakte de club maandag bekend.

  • 30 mrt

  Ronaldo steekt hulpverleners een hart onder de riem

  Cristiano Ronaldo heeft twee dagen nadat hij met de rest van de spelersgroep van Juventus een akkoord vond om de komende vier maanden zijn salaris te laten vallen, vanuit zijn geboorte-eiland Madeira alle hulpverleners geprezen in hun strijd tegen het coronavirus. "Laat ons deze moeilijke tijden dankbaar zijn voor de zaken die er echt toe doen: gezondheid, familie en geliefden", begon Ronaldo in zijn Instagrampost. "Blijf allemaal thuis en help zo de hulpverleners vechten om levens te redden."

  • 30 mrt

  Spahl: 'Op sportief vlak de juiste belissing'

  Het BIOC reageert erg postitief op de beslissing om ook al een nieuwe datum voor de Olympische Spelen klaar te hebben. "Dat het IOC de datum van de Olympische Spelen nu reeds bekendmaakt, is goed voor alle partijen. Het IOC heeft ervoor gekozen om een vol jaar nieuwe voorbereidingen te nemen. Dat is goed voor onze atleten, op sportief vlak is dit de juiste beslissing", aldus delegatieleider Olav Spahl.

  • 30 mrt

  IOC-voorzitter: 'Wij kunnen deze ongeziene uitdaging aan'

  Een week na het uitstellen van de Olympische Spelen door de coronacrisis, heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maandag een nieuwe datum vastgelegd. De OS 2020 in Tokio zullen plaatsvinden van 23 juli tot 8 augustus 2021. Voorzitter Thomas Bach reageert verheugd. "Ik wil de internationale federaties danken voor hun unanieme steun en de continentale federaties van de nationale olympische comités voor hun uitstekende samenwerking en hun steun tijdens de consultatieronde in de voorbije dagen", reageert Bach.

  • 30 mrt

  Zwemfederatie zoekt nieuwe datum voor wereldkampioenschappen

  De Internationale Zwemfederatie FINA gaat samen met de Japanse organisatoren op zoek naar een nieuwe datum voor de wereldkampioenschappen in Fukuoka. Die zouden van 16 juli tot 1 augustus plaatsvinden, maar dat wordt moeilijk, nu de Olympische Spelen in Tokio naar 23 juli tot 8 augustus verplaatst zijn.

  • 30 mrt

  Belgisch Paralympisch Comité juicht snelle verplaatsing van Spelen toe

  Net als het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) is ook het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) tevreden met de snelle beslissing van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse organisatoren om de Olympische Spelen en Paralympische Spelen in 2021 op nagenoeg dezelfde data te laten plaatsvinden. De Paralympics gaan door van 24 augustus tot 5 september 2021

  • 30 mrt

  UEFA vergadert woensdag met nationale federaties

  De Europese Voetbalconfederatie UEFA heeft de vertegenwoordigers van zijn 55 lidstaten uitgenodigd om komende woensdag op de middag een videoconferentie te houden. Dat meldt de UEFA maandag. Tijdens die videoconferentie zal de UEFA een update geven over de vooruitgang die de twee werkgroepen die twee weken geleden werden opgericht hebben geboekt. Ook zal gediscussieerd worden over mogelijke kalenderoplossingen gezien de coronacrisis. "In de meeting zullen we de ontwikkelingen in alle UEFA-competities (nationale ploegen en clubs) bekijken", zo klinkt het. "We zullen ook de vooruitgang bij de FIFA en op Europees niveau over zaken zoals spelerscontracten en het transfersysteem bespreken."

  • 30 mrt

  BOIC is tevreden dat er snel duidelijkheid kwam over nieuwe datum Spelen

  Het Belgische Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft maandag tevreden gereageerd op de beslissing van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse organisatoren om de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar te organiseren van 23 juli tot 8 augustus. Communicatiemanager Luc Rampaer liet weten blij te zijn dat er snel duidelijkheid is. "Dit is voor de atleten mentaal heel belangrijk", liet hij in een eerste reactie bij Belga noteren.

  • 30 mrt

  F1-team Mercedes ontwikkelt beademingstoestel voor coronapatiënten

  Onderzoekers, artsen en ingenieurs van het Formule 1-team Mercedes hebben in minder dan een week tijd een toestel ontwikkeld dat coronapatiënten moet helpen ademen, zonder dat ze daarvoor aan een beademingsmachine moeten. Mercedes baseerde zich op bestaande CPAP-toestellen, die gebruikt worden door slaapapneu-patiënten en snurkers. Die CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) werd in ziekenhuizen in Italië en China al veel gebruikt om COVID-19-patiënten met ernstige longinfecties te helpen ademen. In samenwerking met onderzoekers van het University College London werden al veertig toestellen gebouwd en getest.

  • 30 mrt

  Spelers van FC Barcelona accepteren dan toch salarisverlaging

  De spelers van FC Barcelona nemen gedurende de coronacrisis genoegen met 30 procent van hun salaris. Ze hebben ook beloofd om ervoor te zorgen dat alle medewerkers van de club wel hun volledige salaris zullen ontvangen. De spelers verspreidden maandag een verklaring via hun sociale media.

  • 30 mrt

  Ploegmaat van Vermaelen is eerste positieve geval in J-League

  De Japanse verdediger Gotoku Sakai van Vissel Kobe heeft als eerste speler in de J-League positief getest op het coronavirus. Dat heeft de club maandag bekendgemaakt. De 29-jarige ploegmaat van onder meer Rode Duivel Thomas Vermaelen en Andrés Iniesta maakte volgens Vissel Kobe woensdagnacht koorts. De volgende dag werd in het ziekenhuis een luchtweginfectie vastgesteld. Sakai kreeg ook hoofd- en keelpijn en verloor zijn reukzin, waarna besloten werd de voormalige Japanse international (42 caps) te testen op het coronavirus. Die test bleek maandag positief. Volgens de club vertonen geen andere spelers symptomen.

  • 30 mrt

  Geen kampioenstitels in lagere volleybalafdelingen

  Er wordt dit seizoen geen enkele kampioenstitel uitgereikt in de lagere afdelingen van het Belgische volleybal. Dat heeft de Belgische volleybalbond vrijdag beslist, zo raakte maandag bekend. Op 11 maart werden de aan de gang zijnde competities stilgelegd. Afgelopen vrijdag besliste Volley Belgium om op basis van de ranking voor de opschorting een definitief eindklassement op te maken.

  • 30 mrt

  Japanse media: 'Olympische Spelen starten volgend jaar op 23 juli'

  De Olympische Spelen zullen volgend jaar starten op 23 juli en eindigen op 8 augustus. Dat brachten het Japanse persagentschap Kyodo en tv-station NHK maandag naar buiten. Volgens hen is er overeenstemming tussen het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Japanse organisatiecomité. De Spelen, die oorspronkelijk voorzien waren tussen 24 juli en 9 augustus dit jaar, werden vorige week dinsdag uitgesteld omwille van de coronacrisis

  • 30 mrt

  Wielerspecialist Meganck op 72-jarige leeftijd overleden

  Wielerspecialist André Meganck is op 72-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleden. Dat meldt Sporza maandag. Jarenlang werkte hij achter de schermen voor de openbare omroep VRT. Meganck begon in 1975 zijn carrière bij de VRT, in eerste instantie als chauffeur. Al snel werd hij echter de rechterhand van wielercommentatoren als Mark Van Lombeek, Mark Uytterhoeven en Michel Wuyts.

  • 30 mrt

  Red Bull dacht aan bewuste besmetting van Verstappen

  Het Formule 1-team van Red Bull heeft even met de gedachte gespeeld om de Nederlander Max Verstappen en de andere coureurs die het onder contract heeft bewust te besmetten met het coronavirus. Het idee was dat de coureurs, jonge en gezonde mannen voor wie het virus in principe geen gevaar vormt, daarna immuun zouden zijn. Ze zouden dan in de loop van dit jaar, als het Formule 1-seizoen alsnog van start kan gaan, niet meer het risico lopen alsnog besmet te raken.

  • 30 mrt

  Organisatoren hopen deze week nieuwe data Spelen vast te leggen

  De nieuwe data van de Olympische Spelen in Tokio, die omwille van de coronacrisis uitgesteld werden naar volgend jaar, zullen normaal gezien deze week vastgelegd worden. Dat heeft de voorzitter van het Japans organisatiecomité Yoshiro Mori maandag aangekondigd. "Ik denk dat IOC-voorzitter Thomas Bach deze week een aankondiging zal doen" over dit onderwerp, zei Mori op een persconferentie. Hij verklaarde verder dat men zowel Spelen in de lente als in de zomer van 2021 bestudeerd heeft.

  • 30 mrt

  Aandeel van Juventus op de beurs stijgt door verlaging van salarissen

  Het aandeel van voetbalclub Juventus is maandagmorgen op de Beurs van Milaan flink gestegen. De stijging komt er na de beslissing van de spelers om hun salarissen voor de maanden maart tot en met juni te laten vallen omwille van de coronacrisis, die veel clubs in een lastig parket brengt.

  • 30 mrt

  Transferwaarde voetballers zakt met 28 procent

  De verspreiding van het coronavirus, die nagenoeg wereldwijd het voetbal heeft stilgelegd, leidt ertoe dat de transferwaarde van de spelers in de vijf grote Europese competities met 28 procent zakt. Dat berekende het researchbureau CIES (International Centre for Sports Studies).

  • 30 mrt

  Benzema kleineert Giroud: 'Je gaat F1 toch niet vergelijken met karting'

  Karim Benzema was zondag heel duidelijk tijdens een vragenronde op Instagram waarin zijn landgenoot en collega-aanvaller Olivier Giroud ter sprake kwam. Bij de vraag of Giroud de terechte diepe spits van Frankrijk is, antwoordde Benzema - duidelijk geen grote fan - dat "je Formule 1 en karting niet met elkaar kan vergelijken". Waarna hij fijntjes opmerkte dat hij wist dat hij Formule 1-niveau was.

  • 30 mrt

  Mignolet schenkt tablets aan Sint-Trudo Ziekenhuis Sint-Truiden

  Simon Mignolet heeft tablets geschonken aan het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden. Dat heeft de doelman van Club Brugge maandag aangekondigd op Instagram. "Zoals de meesten onder jullie wel weten ben ik een geboren en getogen Truienaar. Sint-Truiden is zwaar getroffen door het coronavirus", verklaart Mignolet in een videoboodschap. "Ik wou hulp bieden aan het ziekenhuis dat me nauw aan het hart ligt, want mijn zoon is er geboren en onlangs is mijn moeder er succesvol geopereerd."

  • 30 mrt

  'Laatste' wedstrijdhanddoek Bryant brengt net geen 30.000 euro op

  De handdoek die de betreurde basketlegende Kobe Bryant in april 2016 tijdens zijn laatste NBA-wedstrijd gebruikte, heeft meer dan 33.000 dollar (29.778 euro) opgebracht bij een veiling. Dat heeft veilinghuis Iconic Auctions zondag bekendgemaakt. Het icoon van de LA Lakers kwam eind januari met zijn dochter Gianna om het leven bij een helikoptercrash.

  • 30 mrt

  Alderweireld en Vertonghen trainen via videoverbinding

  Vanaf deze week trainen ook de spelers van Tottenham via videoverbinding. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen voeren zo thuis oefeningen uit terwijl ze richtlijnen krijgen van coach José Mourinho en zijn assistenten. Eerder maakte ook Schalke 04 bekend op die manier online trainingen te organiseren.

  • 30 mrt

  'Neymar houdt zich wel degelijk aan regels zelfisolatie'

  PSG-ster Neymar, die na het stopzetten van de Franse competitie naar zijn vaderland Brazilië trok, houdt zich daar wel degelijk strikt aan de regels van zelfisolatie. Dat verklaart zijn entourage. Die reageerde daarmee zondag op de controverse die is ontstaan rond foto's die Neymar donderdag zelf op Instagram postte en waarop onder meer te zien is hoe hij met wat vrienden voetvolley speelt.

 • 29 mrt
  • 29 mrt

  Shanghai SIPG plaatst Arnautovic in quarantaine in Dubai

  De Oostenrijkse spits Marko Arnautovic verblijft momenteel in quarantaine in Dubai. Daar werkte hij onlangs een trainingskamp af met Shanghai SIPG en moest hij na een kort verblijf in Duitsland op orders van zijn club terug naartoe keren.

  • 29 mrt

  Kane ziet niets in uitspelen competitie in zomermaanden

  Harry Kane, ploegmaat van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen bij Tottenham Hotspur, voelt er weinig voor om het huidige Premier League-seizoen in juli en augustus uit te spelen. "Neen, daar zie ik niets in", liet de aanvoerder van Engeland weten. "In die periode kunnen we ons beter bezighouden met het nieuwe seizoen."

  • 29 mrt

  Saunders excuseert zich voor instructievideo voor partnergeweld

  De Britse profbokser Billy Joe Saunders heeft haastig excuses aangeboden voor een video waarin hij oproept korte metten te maken met vrouwen die tijdens thuisisolatie hun man "lastig vallen". In een "als grap bedoeld" filmpje doet de WBO-wereldkampioen bij de supermiddengewichten op een bokszak in zijn schuur voor "hoe je je vrouw het snelst het zwijgen oplegt".

  • 29 mrt

  Organisatoren van Spelen beraden zich over herstarten van voorbereidingen

  Zes dagen na de beslissing van het IOC en de Japanse regering om de Olympische Spelen, die voorzien waren van 24 juli tot 9 augustus, uit te stellen tot ten laatste de zomer van 2021 omwille van het coronavirus, zal maandag het organisatiecomité van de Spelen samenkomen om te bekijken wanneer de voorbereidingen voor de olympiade heropgestart kunnen worden. Nadien zal, om 10u Belgische tijd, bij een persconferentie in Tokio de wereldpers geïnformeerd worden.

  • 29 mrt

  Ralf Schumacher vreest ook zware gevolgen voor de grote Formule 1-teams

  Voormalig Formule 1-piloot Ralf Schumacher vreest dat de coronacrisis zware gevolgen zal hebben voor het F1-circus. "En niet alleen voor de kleinere teams, ook voor de grote. Het is zeker zorgwekkend", vertelde de 44-jarige broer van recordkampioen Michael Schumacher in een gesprek met Sky.

  • 29 mrt

  Hermans moet nog tweede schouderoperatie ondergaan

  Twee weken nadat hij voor het eerst opnieuw op de weg trainde, heeft Ben Hermans (Israel Start-Up Nation) een nieuwe update over zijn herstel gegeven. De 33-jarige Limburger moet binnenkort nog een extra schouderoperatie ondergaan. "Nadien begin ik aan de laatste fase van mijn revalidatie", liet Hermans optekenen.

  • 29 mrt

  Internationale tafeltennisfederatie legt competities langer stil

  Twee weken terug besliste de Internationale tafeltennisfederatie om al om zijn competities tot eind april op te schorten. Zondag werd die periode na een virtuele bestuursvergadering verlengd tot 30 juni. Tot dan zijn alle klassementen bevroren. Over de kwalificatie-eisen voor de Olympische en Paralympische Spelen, die met een jaar uitgesteld werden, werd nog geen beslissing genomen. Dat zal gebeuren als een nieuwe kalender bekend is.

  • 29 mrt

  Fortuna Düsseldorf neemt financiële maatregelen in coronacrisis

  Om de financiële gevolgen van de coronacrisis in te perken, heeft Fortuna Düsseldorf een deel van zijn personeel in tijdelijke werkloosheid geplaatst. De bestuursleden zien vrijwillig af van een deel van hun salaris. Dat maakte de Bundesligaclub zondag bekend. De spelers zullen met een eigen solidariteitsactie komen, details daarover werden nog niet vrijgegeven.

  • 29 mrt

  Tottenham geeft Son toestemming om terug te keren naar Zuid-Korea

  Tottenham Hotspur heeft zondag groen licht gegeven aan aanvaller Son Heung-min, die al sinds half februari geblesseerd aan de zijlijn staat, om "omwille van persoonlijke redenen" terug te keren naar zijn vaderland Zuid-Korea. De 27-jarige Son zal samen met zijn ouders terugvliegen naar hoofdstad Seoul. Daar wacht hem een periode van veertien dagen in quarantaine. Dat verplicht de Zuid-Koreaanse overheid momenteel aan elk individu die het land binnenkomt.

  • 29 mrt

  Belgische waterpolocompetitie stopgezet, geen kampioenen

  Gezien de verlengde maatregelen van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus heeft de nationale sportcommissie waterpolo zondag beslist om het Belgisch kampioenschap definitief stop te zetten. "De gezondheid van spelers, trainers, scheidsrechters, officials en supporters is momenteel onze eerste prioriteit", klinkt het. In geen enkele afdeling wordt een kampioen uitgeroepen. Er zullen er ook geen ploegen promoveren of degraderen. Voor alle seniorenploegen zal de samenstelling van de afdelingen voor het seizoen 2020-2021 identiek zijn aan die van het huidige seizoen.

  • 29 mrt

  Coe over uitstel Spelen: 'Wilden atleten mentale onrust besparen'

  De voorzitter van de Internationale Atletiekfederatie, de Brit Sebastian Coe, heeft zondag in een gesprek met de Britse radiozender TalkSport laten vallen dat het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio, die voorzien waren tussen 24 juli en 9 augustus, de atleten heeft bespaard van veel "mentale onrust". Afgelopen dinsdag beslisten het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse regering om de Spelen omwille van het coronavirus uit te stellen tot ten laatste de zomer van 2021.

  • 29 mrt

  Dortmund traint vanaf maandag in groepjes van twee

  Bij de Duitse topclub Borussia Dortmund van Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard wordt vanaf komende maandag opnieuw getraind in kleine groepen. Dat heeft middenvelder Emre Can zondag gezegd op de tv-zender Sport1. "Morgen gaan we er weer tegenaan. We willen rustig starten, in groepjes van twee spelers", stelde de middenvelder.

  • 29 mrt

  AS Roma zal medisch personeel eren in eerste match na coronacrisis

  De Serie A-club AS Roma zal bij zijn eerste thuiswedstrijd met publiek na de coronacrisis het medisch personeel in de bloemetjes zetten. Onder meer 5000 tickets zullen geschonken worden aan artsen en verpleegkundigen. Verder zullen de Romeinen hulde brengen aan de zorgverleners die tijdens de coronacrisis het leven lieten. Ook zal een deel van de ticketinkomsten van die wedstrijd in het Stadio Olimpico naar de clubcampagne gaan die geld inzamelt voor medische benodigdheden in de Italiaanse hoofdstad.

  • 29 mrt

  Navas keert met peperdure privé-vlucht terug naar huis

  PSG-doelman Keylor Navas heeft in Frankrijk voor gefronste wenkbrauwen gezorgd. De Costa Ricaan heeft ondanks de strikte coronamaatregelen die de Franse regering instelde, een privé-vlucht naar zijn thuisland genomen. Dat bracht sportzender ESPN zondag naar buiten. Aan die vlucht zou een prijskaartje van liefst 200.000 euro hebben gehangen.

  • 29 mrt

  Topgolfers prijzen essentiële beroepen in strijd tegen coronavirus

  Europese golfsterren als de Noord-Ier Rory McIlroy, de Spanjaard Jon Rahm en de Engelsman Justin Rose bedanken in een door de European Tour verspreide video diegenen die essentiële beroepen uitoefenen, zoals personen in de gezondheidssector, in de strijd tegen het coronavirus.

  • 29 mrt

  Hordorff: 'Wellicht geen grastennis dit seizoen'

  De vicevoorzitter van de Duitse tennisbond, Dirk Hordorff, heeft het nieuws gekregen dat het behoorlijk zeker is dat het hele grasseizoen niet zal doorgaan. Het grandslamtornooi Wimbledon, voorzien van 29 juni tot 12 juli, zou volgens Hordorff één van de slachtoffers zijn. "Ik zou heel blij zijn als we opnieuw in oktober zouden kunnen spelen."

  • 29 mrt

  Italiaanse minister van Sport vindt herneming Serie A op 3 mei onrealistisch

  De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, denkt dat het hernemen van de wedstrijden in de Serie A vanaf 3 mei "onrealistisch" is. Dat heeft hij zondag verklaard in een interview met de krant La Repubblica.

  • 29 mrt

  NHS-personeel mag na de crisis gratis naar boksen gaan kijken

  Bokspromotor Eddie Hearn belooft dat hij het personeel van de Britse nationale gezondheidsdienst NHS, momenteel zwaar op de proef gesteld door het coronavirus, zal belonen met gratis tickets voor al zijn belangrijkste kampen gedurende een jaar na het hervatten van de sport.

  • 29 mrt

  Godin: 'We waren tot het allerlaatste moment blootgesteld'

  Diego Godin, ploegmaat van Romelu Lukaku bij Inter Milaan, betreurt dat het Italiaans voetbal niet eerder is stilgelegd omwille van de coronacrisis. "We waren tot het allerlaatste moment blootgesteld. Ze kozen ervoor om door te gaan en te bekijken of we konden blijven spelen, tot de situatie onhoudbaar werd", verklaart de aanvoerder van Uruguay in een interview met ESPN.

Archief

Facebook

Twitter