Sport.be

Kort

Filter op sport en datum

  • 18 feb

  Lecomte valt uit bij Belgian Lions

  Het zit de Belgische basketbalmannen niet mee in hun voorbereiding op hun eerste EK-kwalificatiewedstrijd komende vrijdag, in Bergen tegen Litouwen. Bondscoach Dario Gjergja heeft immers ook een streep mogen trekken door de naam van Manu Lecomte. De guard van het Spaanse Gran Canaria liep maandag op training een blessure aan de voetzool op en is twee tot drie maanden out. De sportieve staf besliste geen vervanger op te roepen.

 • 30 mrt
  • 30 mrt

  Zwemfederatie zoekt nieuwe datum voor wereldkampioenschappen

  De Internationale Zwemfederatie FINA gaat samen met de Japanse organisatoren op zoek naar een nieuwe datum voor de wereldkampioenschappen in Fukuoka. Die zouden van 16 juli tot 1 augustus plaatsvinden, maar dat wordt moeilijk, nu de Olympische Spelen in Tokio naar 23 juli tot 8 augustus verplaatst zijn.

  • 30 mrt

  Belgisch Paralympisch Comité juicht snelle verplaatsing van Spelen toe

  Net als het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) is ook het Belgisch Paralympisch Comité (BPC) tevreden met de snelle beslissing van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse organisatoren om de Olympische Spelen en Paralympische Spelen in 2021 op nagenoeg dezelfde data te laten plaatsvinden. De Paralympics gaan door van 24 augustus tot 5 september 2021

  • 30 mrt

  UEFA vergadert woensdag met nationale federaties

  De Europese Voetbalconfederatie UEFA heeft de vertegenwoordigers van zijn 55 lidstaten uitgenodigd om komende woensdag op de middag een videoconferentie te houden. Dat meldt de UEFA maandag. Tijdens die videoconferentie zal de UEFA een update geven over de vooruitgang die de twee werkgroepen die twee weken geleden werden opgericht hebben geboekt. Ook zal gediscussieerd worden over mogelijke kalenderoplossingen gezien de coronacrisis. "In de meeting zullen we de ontwikkelingen in alle UEFA-competities (nationale ploegen en clubs) bekijken", zo klinkt het. "We zullen ook de vooruitgang bij de FIFA en op Europees niveau over zaken zoals spelerscontracten en het transfersysteem bespreken."

  • 30 mrt

  BOIC is tevreden dat er snel duidelijkheid kwam over nieuwe datum Spelen

  Het Belgische Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) heeft maandag tevreden gereageerd op de beslissing van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse organisatoren om de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar te organiseren van 23 juli tot 8 augustus. Communicatiemanager Luc Rampaer liet weten blij te zijn dat er snel duidelijkheid is. "Dit is voor de atleten mentaal heel belangrijk", liet hij in een eerste reactie bij Belga noteren.

  • 30 mrt

  F1-team Mercedes ontwikkelt beademingstoestel voor coronapatiënten

  Onderzoekers, artsen en ingenieurs van het Formule 1-team Mercedes hebben in minder dan een week tijd een toestel ontwikkeld dat coronapatiënten moet helpen ademen, zonder dat ze daarvoor aan een beademingsmachine moeten. Mercedes baseerde zich op bestaande CPAP-toestellen, die gebruikt worden door slaapapneu-patiënten en snurkers. Die CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) werd in ziekenhuizen in Italië en China al veel gebruikt om COVID-19-patiënten met ernstige longinfecties te helpen ademen. In samenwerking met onderzoekers van het University College London werden al veertig toestellen gebouwd en getest.

  • 30 mrt

  Spelers van FC Barcelona accepteren dan toch salarisverlaging

  De spelers van FC Barcelona nemen gedurende de coronacrisis genoegen met 30 procent van hun salaris. Ze hebben ook beloofd om ervoor te zorgen dat alle medewerkers van de club wel hun volledige salaris zullen ontvangen. De spelers verspreidden maandag een verklaring via hun sociale media.

  • 30 mrt

  Ploegmaat van Vermaelen is eerste positieve geval in J-League

  De Japanse verdediger Gotoku Sakai van Vissel Kobe heeft als eerste speler in de J-League positief getest op het coronavirus. Dat heeft de club maandag bekendgemaakt. De 29-jarige ploegmaat van onder meer Rode Duivel Thomas Vermaelen en Andrés Iniesta maakte volgens Vissel Kobe woensdagnacht koorts. De volgende dag werd in het ziekenhuis een luchtweginfectie vastgesteld. Sakai kreeg ook hoofd- en keelpijn en verloor zijn reukzin, waarna besloten werd de voormalige Japanse international (42 caps) te testen op het coronavirus. Die test bleek maandag positief. Volgens de club vertonen geen andere spelers symptomen.

  • 30 mrt

  Geen kampioenstitels in lagere volleybalafdelingen

  Er wordt dit seizoen geen enkele kampioenstitel uitgereikt in de lagere afdelingen van het Belgische volleybal. Dat heeft de Belgische volleybalbond vrijdag beslist, zo raakte maandag bekend. Op 11 maart werden de aan de gang zijnde competities stilgelegd. Afgelopen vrijdag besliste Volley Belgium om op basis van de ranking voor de opschorting een definitief eindklassement op te maken.

  • 30 mrt

  Japanse media: 'Olympische Spelen starten volgend jaar op 23 juli'

  De Olympische Spelen zullen volgend jaar starten op 23 juli en eindigen op 8 augustus. Dat brachten het Japanse persagentschap Kyodo en tv-station NHK maandag naar buiten. Volgens hen is er overeenstemming tussen het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Japanse organisatiecomité. De Spelen, die oorspronkelijk voorzien waren tussen 24 juli en 9 augustus dit jaar, werden vorige week dinsdag uitgesteld omwille van de coronacrisis

  • 30 mrt

  Wielerspecialist Meganck op 72-jarige leeftijd overleden

  Wielerspecialist André Meganck is op 72-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleden. Dat meldt Sporza maandag. Jarenlang werkte hij achter de schermen voor de openbare omroep VRT. Meganck begon in 1975 zijn carrière bij de VRT, in eerste instantie als chauffeur. Al snel werd hij echter de rechterhand van wielercommentatoren als Mark Van Lombeek, Mark Uytterhoeven en Michel Wuyts.

  • 30 mrt

  Red Bull dacht aan bewuste besmetting van Verstappen

  Het Formule 1-team van Red Bull heeft even met de gedachte gespeeld om de Nederlander Max Verstappen en de andere coureurs die het onder contract heeft bewust te besmetten met het coronavirus. Het idee was dat de coureurs, jonge en gezonde mannen voor wie het virus in principe geen gevaar vormt, daarna immuun zouden zijn. Ze zouden dan in de loop van dit jaar, als het Formule 1-seizoen alsnog van start kan gaan, niet meer het risico lopen alsnog besmet te raken.

  • 30 mrt

  Organisatoren hopen deze week nieuwe data Spelen vast te leggen

  De nieuwe data van de Olympische Spelen in Tokio, die omwille van de coronacrisis uitgesteld werden naar volgend jaar, zullen normaal gezien deze week vastgelegd worden. Dat heeft de voorzitter van het Japans organisatiecomité Yoshiro Mori maandag aangekondigd. "Ik denk dat IOC-voorzitter Thomas Bach deze week een aankondiging zal doen" over dit onderwerp, zei Mori op een persconferentie. Hij verklaarde verder dat men zowel Spelen in de lente als in de zomer van 2021 bestudeerd heeft.

  • 30 mrt

  Aandeel van Juventus op de beurs stijgt door verlaging van salarissen

  Het aandeel van voetbalclub Juventus is maandagmorgen op de Beurs van Milaan flink gestegen. De stijging komt er na de beslissing van de spelers om hun salarissen voor de maanden maart tot en met juni te laten vallen omwille van de coronacrisis, die veel clubs in een lastig parket brengt.

  • 30 mrt

  Transferwaarde voetballers zakt met 28 procent

  De verspreiding van het coronavirus, die nagenoeg wereldwijd het voetbal heeft stilgelegd, leidt ertoe dat de transferwaarde van de spelers in de vijf grote Europese competities met 28 procent zakt. Dat berekende het researchbureau CIES (International Centre for Sports Studies).

  • 30 mrt

  Benzema kleineert Giroud: 'Je gaat F1 toch niet vergelijken met karting'

  Karim Benzema was zondag heel duidelijk tijdens een vragenronde op Instagram waarin zijn landgenoot en collega-aanvaller Olivier Giroud ter sprake kwam. Bij de vraag of Giroud de terechte diepe spits van Frankrijk is, antwoordde Benzema - duidelijk geen grote fan - dat "je Formule 1 en karting niet met elkaar kan vergelijken". Waarna hij fijntjes opmerkte dat hij wist dat hij Formule 1-niveau was.

  • 30 mrt

  Mignolet schenkt tablets aan Sint-Trudo Ziekenhuis Sint-Truiden

  Simon Mignolet heeft tablets geschonken aan het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden. Dat heeft de doelman van Club Brugge maandag aangekondigd op Instagram. "Zoals de meesten onder jullie wel weten ben ik een geboren en getogen Truienaar. Sint-Truiden is zwaar getroffen door het coronavirus", verklaart Mignolet in een videoboodschap. "Ik wou hulp bieden aan het ziekenhuis dat me nauw aan het hart ligt, want mijn zoon is er geboren en onlangs is mijn moeder er succesvol geopereerd."

  • 30 mrt

  'Laatste' wedstrijdhanddoek Bryant brengt net geen 30.000 euro op

  De handdoek die de betreurde basketlegende Kobe Bryant in april 2016 tijdens zijn laatste NBA-wedstrijd gebruikte, heeft meer dan 33.000 dollar (29.778 euro) opgebracht bij een veiling. Dat heeft veilinghuis Iconic Auctions zondag bekendgemaakt. Het icoon van de LA Lakers kwam eind januari met zijn dochter Gianna om het leven bij een helikoptercrash.

  • 30 mrt

  Alderweireld en Vertonghen trainen via videoverbinding

  Vanaf deze week trainen ook de spelers van Tottenham via videoverbinding. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen voeren zo thuis oefeningen uit terwijl ze richtlijnen krijgen van coach José Mourinho en zijn assistenten. Eerder maakte ook Schalke 04 bekend op die manier online trainingen te organiseren.

  • 30 mrt

  'Neymar houdt zich wel degelijk aan regels zelfisolatie'

  PSG-ster Neymar, die na het stopzetten van de Franse competitie naar zijn vaderland Brazilië trok, houdt zich daar wel degelijk strikt aan de regels van zelfisolatie. Dat verklaart zijn entourage. Die reageerde daarmee zondag op de controverse die is ontstaan rond foto's die Neymar donderdag zelf op Instagram postte en waarop onder meer te zien is hoe hij met wat vrienden voetvolley speelt.

 • 29 mrt
  • 29 mrt

  Shanghai SIPG plaatst Arnautovic in quarantaine in Dubai

  De Oostenrijkse spits Marko Arnautovic verblijft momenteel in quarantaine in Dubai. Daar werkte hij onlangs een trainingskamp af met Shanghai SIPG en moest hij na een kort verblijf in Duitsland op orders van zijn club terug naartoe keren.

  • 29 mrt

  Kane ziet niets in uitspelen competitie in zomermaanden

  Harry Kane, ploegmaat van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen bij Tottenham Hotspur, voelt er weinig voor om het huidige Premier League-seizoen in juli en augustus uit te spelen. "Neen, daar zie ik niets in", liet de aanvoerder van Engeland weten. "In die periode kunnen we ons beter bezighouden met het nieuwe seizoen."

  • 29 mrt

  Saunders excuseert zich voor instructievideo voor partnergeweld

  De Britse profbokser Billy Joe Saunders heeft haastig excuses aangeboden voor een video waarin hij oproept korte metten te maken met vrouwen die tijdens thuisisolatie hun man "lastig vallen". In een "als grap bedoeld" filmpje doet de WBO-wereldkampioen bij de supermiddengewichten op een bokszak in zijn schuur voor "hoe je je vrouw het snelst het zwijgen oplegt".

  • 29 mrt

  Organisatoren van Spelen beraden zich over herstarten van voorbereidingen

  Zes dagen na de beslissing van het IOC en de Japanse regering om de Olympische Spelen, die voorzien waren van 24 juli tot 9 augustus, uit te stellen tot ten laatste de zomer van 2021 omwille van het coronavirus, zal maandag het organisatiecomité van de Spelen samenkomen om te bekijken wanneer de voorbereidingen voor de olympiade heropgestart kunnen worden. Nadien zal, om 10u Belgische tijd, bij een persconferentie in Tokio de wereldpers geïnformeerd worden.

  • 29 mrt

  Ralf Schumacher vreest ook zware gevolgen voor de grote Formule 1-teams

  Voormalig Formule 1-piloot Ralf Schumacher vreest dat de coronacrisis zware gevolgen zal hebben voor het F1-circus. "En niet alleen voor de kleinere teams, ook voor de grote. Het is zeker zorgwekkend", vertelde de 44-jarige broer van recordkampioen Michael Schumacher in een gesprek met Sky.

  • 29 mrt

  Hermans moet nog tweede schouderoperatie ondergaan

  Twee weken nadat hij voor het eerst opnieuw op de weg trainde, heeft Ben Hermans (Israel Start-Up Nation) een nieuwe update over zijn herstel gegeven. De 33-jarige Limburger moet binnenkort nog een extra schouderoperatie ondergaan. "Nadien begin ik aan de laatste fase van mijn revalidatie", liet Hermans optekenen.

  • 29 mrt

  Internationale tafeltennisfederatie legt competities langer stil

  Twee weken terug besliste de Internationale tafeltennisfederatie om al om zijn competities tot eind april op te schorten. Zondag werd die periode na een virtuele bestuursvergadering verlengd tot 30 juni. Tot dan zijn alle klassementen bevroren. Over de kwalificatie-eisen voor de Olympische en Paralympische Spelen, die met een jaar uitgesteld werden, werd nog geen beslissing genomen. Dat zal gebeuren als een nieuwe kalender bekend is.

  • 29 mrt

  Fortuna Düsseldorf neemt financiële maatregelen in coronacrisis

  Om de financiële gevolgen van de coronacrisis in te perken, heeft Fortuna Düsseldorf een deel van zijn personeel in tijdelijke werkloosheid geplaatst. De bestuursleden zien vrijwillig af van een deel van hun salaris. Dat maakte de Bundesligaclub zondag bekend. De spelers zullen met een eigen solidariteitsactie komen, details daarover werden nog niet vrijgegeven.

  • 29 mrt

  Tottenham geeft Son toestemming om terug te keren naar Zuid-Korea

  Tottenham Hotspur heeft zondag groen licht gegeven aan aanvaller Son Heung-min, die al sinds half februari geblesseerd aan de zijlijn staat, om "omwille van persoonlijke redenen" terug te keren naar zijn vaderland Zuid-Korea. De 27-jarige Son zal samen met zijn ouders terugvliegen naar hoofdstad Seoul. Daar wacht hem een periode van veertien dagen in quarantaine. Dat verplicht de Zuid-Koreaanse overheid momenteel aan elk individu die het land binnenkomt.

  • 29 mrt

  Belgische waterpolocompetitie stopgezet, geen kampioenen

  Gezien de verlengde maatregelen van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus heeft de nationale sportcommissie waterpolo zondag beslist om het Belgisch kampioenschap definitief stop te zetten. "De gezondheid van spelers, trainers, scheidsrechters, officials en supporters is momenteel onze eerste prioriteit", klinkt het. In geen enkele afdeling wordt een kampioen uitgeroepen. Er zullen er ook geen ploegen promoveren of degraderen. Voor alle seniorenploegen zal de samenstelling van de afdelingen voor het seizoen 2020-2021 identiek zijn aan die van het huidige seizoen.

  • 29 mrt

  Coe over uitstel Spelen: 'Wilden atleten mentale onrust besparen'

  De voorzitter van de Internationale Atletiekfederatie, de Brit Sebastian Coe, heeft zondag in een gesprek met de Britse radiozender TalkSport laten vallen dat het uitstel van de Olympische Spelen in Tokio, die voorzien waren tussen 24 juli en 9 augustus, de atleten heeft bespaard van veel "mentale onrust". Afgelopen dinsdag beslisten het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse regering om de Spelen omwille van het coronavirus uit te stellen tot ten laatste de zomer van 2021.

  • 29 mrt

  Dortmund traint vanaf maandag in groepjes van twee

  Bij de Duitse topclub Borussia Dortmund van Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard wordt vanaf komende maandag opnieuw getraind in kleine groepen. Dat heeft middenvelder Emre Can zondag gezegd op de tv-zender Sport1. "Morgen gaan we er weer tegenaan. We willen rustig starten, in groepjes van twee spelers", stelde de middenvelder.

  • 29 mrt

  AS Roma zal medisch personeel eren in eerste match na coronacrisis

  De Serie A-club AS Roma zal bij zijn eerste thuiswedstrijd met publiek na de coronacrisis het medisch personeel in de bloemetjes zetten. Onder meer 5000 tickets zullen geschonken worden aan artsen en verpleegkundigen. Verder zullen de Romeinen hulde brengen aan de zorgverleners die tijdens de coronacrisis het leven lieten. Ook zal een deel van de ticketinkomsten van die wedstrijd in het Stadio Olimpico naar de clubcampagne gaan die geld inzamelt voor medische benodigdheden in de Italiaanse hoofdstad.

  • 29 mrt

  Navas keert met peperdure privé-vlucht terug naar huis

  PSG-doelman Keylor Navas heeft in Frankrijk voor gefronste wenkbrauwen gezorgd. De Costa Ricaan heeft ondanks de strikte coronamaatregelen die de Franse regering instelde, een privé-vlucht naar zijn thuisland genomen. Dat bracht sportzender ESPN zondag naar buiten. Aan die vlucht zou een prijskaartje van liefst 200.000 euro hebben gehangen.

  • 29 mrt

  Topgolfers prijzen essentiële beroepen in strijd tegen coronavirus

  Europese golfsterren als de Noord-Ier Rory McIlroy, de Spanjaard Jon Rahm en de Engelsman Justin Rose bedanken in een door de European Tour verspreide video diegenen die essentiële beroepen uitoefenen, zoals personen in de gezondheidssector, in de strijd tegen het coronavirus.

  • 29 mrt

  Hordorff: 'Wellicht geen grastennis dit seizoen'

  De vicevoorzitter van de Duitse tennisbond, Dirk Hordorff, heeft het nieuws gekregen dat het behoorlijk zeker is dat het hele grasseizoen niet zal doorgaan. Het grandslamtornooi Wimbledon, voorzien van 29 juni tot 12 juli, zou volgens Hordorff één van de slachtoffers zijn. "Ik zou heel blij zijn als we opnieuw in oktober zouden kunnen spelen."

  • 29 mrt

  Italiaanse minister van Sport vindt herneming Serie A op 3 mei onrealistisch

  De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, denkt dat het hernemen van de wedstrijden in de Serie A vanaf 3 mei "onrealistisch" is. Dat heeft hij zondag verklaard in een interview met de krant La Repubblica.

  • 29 mrt

  NHS-personeel mag na de crisis gratis naar boksen gaan kijken

  Bokspromotor Eddie Hearn belooft dat hij het personeel van de Britse nationale gezondheidsdienst NHS, momenteel zwaar op de proef gesteld door het coronavirus, zal belonen met gratis tickets voor al zijn belangrijkste kampen gedurende een jaar na het hervatten van de sport.

  • 29 mrt

  Godin: 'We waren tot het allerlaatste moment blootgesteld'

  Diego Godin, ploegmaat van Romelu Lukaku bij Inter Milaan, betreurt dat het Italiaans voetbal niet eerder is stilgelegd omwille van de coronacrisis. "We waren tot het allerlaatste moment blootgesteld. Ze kozen ervoor om door te gaan en te bekijken of we konden blijven spelen, tot de situatie onhoudbaar werd", verklaart de aanvoerder van Uruguay in een interview met ESPN.

  • 29 mrt

  Beginnen Olympische Spelen op 23 juli 2021?

  De Olympische Spelen in Tokio, die omwille van de coronacrisis uitgesteld werden naar volgend jaar, zouden van start gaan op 23 juli en eindigen op 8 augustus 2021. Dat meldt een bron binnen het organisatiecomité, aldus verschillende Japanse en Amerikaanse media.

  • 29 mrt

  Eigenaar New York Knicks test positief op coronavirus

  De Amerikaanse zakenman en eigenaar van NBA-team New York Knicks, James Dolan, heeft positief getest op het coronavirus. Dat hebben de Knicks zaterdag aangekondigd. De 64-jarige Dolan, tevens eigenaar van het ijshockeyteam New York Rangers, zit in quarantaine nadat hij lichte symptomen gewaar werd van Covid-19.

  • 29 mrt

  Turkse recordinternational Rüstü Reçber is ook besmet

  De Turkse recordinternational Rüstü Reçber is besmet met het coronavirus. Dat meldde de partner van de 46-jarige keeper zaterdag. "Alles was in orde, totdat hij plotseling symptomen ging vertonen. Dit zijn moeilijke tijden en we zijn nog steeds in shock. Mijn enige verzoek aan iedereen is om na te denken en respect te tonen. Onze zoon en dochter en ikzelf hebben negatief getest en we mogen hem niet bezoeken in het ziekenhuis", schreef de partner van de doelman op Instagram.

  • 29 mrt

  De Witte wil reguliere competitie afwerken

  AA Gent-voorzitter Ivan De Witte heeft zaterdag bij VTM Nieuws de positie van zijn club verduidelijkt bij de onderhandelingen binnen de Pro League over het al dan niet stopzetten van de Jupiler Pro League. "Wij pleiten ervoor de 30ste speeldag af te werken, als de gezondheidsmaatregelen dat toelaten", aldus De Witte. Gent kan op die slotspeeldag zijn tweede plaats nog verliezen. "Maar we willen geen opportunistische stelling innemen."

  • 29 mrt

  Atlético Madrid rouwt om dood van jeugdspeler

  Atlético Madrid heeft zaterdag het overlijden van haar 14-jarige jeugdspeler Christian Minchola bekendgemaakt. De club onthulde de doodsoorzaak niet, maar volgens Spaanse media is zijn dood niet gerelateerd aan het in Spanje hevig woekerende coronavirus. De hele club is in rouw en liet haar vlag halfstok hangen ter ere van de jonge aanvaller, die aan zijn zesde seizoen in de jeugdopleiding van Atlético Madrid bezig was.

  • 29 mrt

  Alaphilippe kan zich Tour zonder fans moeilijk inbeelden

  Julian Alaphilippe kan zich de Tour de France zonder publiek maar moeilijk voorstellen. Dat zei de Franse kopman van Deceuninck-Quick Step een paar dagen na de mededeling van Roxana Maracineanu, de Franse minister van Sport, die zei dat het een optie is om de Ronde van Frankrijk zonder toeschouwers te houden.

 • 28 mrt
  • 28 mrt

  Spelers van Juventus leveren vier maanden salaris in

  De spelers van Italiaans kampioen Juventus hebben zaterdag besloten vier maanden loon af te staan als gevolg van de coronacrisis. Juventus maakte het nieuws bekend op haar website. De geste van de spelers bespaart de Oude Dame liefst 90 miljoen euro.

  • 28 mrt

  West Ham heeft acht spelers met milde symptomen

  Premier League-club West Ham United heeft acht spelers in quarantaine geplaatst "omdat ze milde symptomen vertonen van het coronavirus". Dat schreef de vicevoorzitster van de club, Karren Brady, zaterdag in haar column in The Sun. Ze maakte niet bekend om welke spelers het gaat.

  • 28 mrt

  Lierse Kempenzonen stelt Tom Van Imschoot aan

  Lierse Kempenzonen heeft zijn nieuwe coach voorgesteld. De bijna veertigjarige Tom Van Imschoot ondertekende op het Lisp een contract voor twee seizoenen. De fusieclub werd het voorbije seizoen, dat vrijdag door de voetbalbond werd beëindigd omwille van het coronavirus, dertiende in de eerste amateurdivisie en kon zich zo maar net redden.

  • 28 mrt

  Chelsea stelt bouw nieuwe stadion opnieuw uit

  Chelsea heeft besloten de bouw van haar nieuw voetbalstadion opnieuw uit te stellen. Dat maakte de Londense club, met nog steeds Rode Duivel Michy Batshuayi in haar rangen, bekend in een korte verklaring op haar website.

  • 28 mrt

  NHL wil ijshockeycompetitie in augustus afwerken

  De Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL sluit niet uit dat de competitie, momenteel wegens het coronavirus opgeschort, dit jaar toch nog afgewerkt zal kunnen worden. Voor één keer moet er dan maar in de zomer aan wintersport gedaan worden.

  • 28 mrt

  HSV ontslaat CEO

  In volle coronacrisis heeft de Duitse traditieclub Hamburg, intussen afgegleden naar de Tweede Bundesliga, zijn CEO ontslagen. Bernd Hoffmann moet plaatsruimen na een machtstrijd. Clubicoon Marcell Jansen, die in januari vorig jaar tot voorzitter werd verkozen, neemt er de functie van CEO bij.

  • 28 mrt

  Roda houdt Croux langer aan boord

  De Nederlandse tweedeklasser Roda JC heeft zaterdag de optie in het contract van onze landgenoot Jordy Croux gelicht. De 26-jarige Limburger ligt nu tot juni 2021 vast bij de traditieclub uit Kerkrade.

  • 28 mrt

  Formule 1 overweegt seizoenseinde in 2021

  De Formule 1 overweegt om het seizoen door te trekken naar 2021. Ook is het een optie om de raceweekends in te korten. Dat heeft Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, gezegd in gesprek met Sky Italia.

  • 28 mrt

  Roma bezorgt hulppakketten bij oudste abonnementhouders

  De Italiaanse voetbalclub AS Roma heeft pakketten met voedsel en medische hulpmiddelen bezorgd bij alle abonnementhouders van 75 jaar en ouder. De club stelde tientallen pakketten samen met daarin onder meer pasta en flessen water, maar ook met mondmaskertjes, handschoenen en desinfecterende handgel.

  • 28 mrt

  Stadion van Wales wordt gebruikt als tijdelijk ziekenhuis

  Het Millenium Stadium in Cardiff, het nationaal stadion van Wales, zal als een tijdelijk ziekenhuis met 2.000 extra bedden gebruikt worden in de strijd tegen het coronavirus. Verschillende specialisten zijn momenteel aan de slag om het tijdelijk ziekenhuis gebruiksklaar te maken.

  • 28 mrt

  Speler van Celta de Vigo vlucht van Spanje naar Denemarken

  De Deense voetballer Pione Sisto heeft zonder toelating van zijn club Celta de Vigo Spanje verlaten voor het land waar hij is opgegroeid. De 25-jarige vleugelspeler trok zich daarbij niets aan van de lockdown in Spanje. Hij riskeert een sanctie van zijn club, zo melden verschillende Spaanse media. Een bevestiging van Celta de Vigo is er evenwel (nog) niet.

  • 28 mrt

  FC Barcelona en sponsor schenken 30.000 mondmaskers

  FC Barcelona zal in de strijd tegen het coronavirus 30.000 mondmaskers schenken aan de Catalaanse regering. Dat heeft de koploper in La Liga zaterdag bekendgemaakt.

  • 28 mrt

  Antwerp licht optie in contract Quirynen

  Antwerp heeft de optie voor twee bijkomende seizoenen in het contract van de 18-jarige Robbe Quirynen gelicht. De jonge rechtsachter blijft zo tot medio 2022 bij de Great Old, zo maakte de club vrijdag bekend.

  • 28 mrt

  Schalke 04-spelers trainen online in groep

  De spelers van Schalke 04 volgen thuis op vaste tijdstippen het trainingsprogramma van de club, terwijl ze via een videocall met elkaar in contact staan. Dat heeft de Bundesliga-club van Benito Raman zaterdag bekendgemaakt. Omwille van de coronacrisis kunnen normale groepstrainingen momenteel niet doorgaan.

 • 27 mrt
  • 27 mrt

  Clijsters bedankt vanuit VS medisch personeel

  Kim Clijsters heeft op Instagram voor het eerst gereageerd op de ontwikkelingen rond het coronavirus. "Tijdens deze onzekere tijden zijn we er blij om dat we veilig en gezond samen kunnen zijn als een familie", postte Clijsters vanuit de Verenigde Staten. "We bewonderen het werk van zij die in de frontlinie staan: dokters, verplegers, al het medisch personeel dat zo hard werkt. Vanuit ons gezin, bedankt voor alles wat jullie doen."

  • 27 mrt

  WADA-baas is duidelijk: 'Anti-dopingbeleid slaapt ook nu niet'

  In scherpe bewoordingen heeft Witold Banka, de baas van het Wereldantidopingagentschap (WADA), sporters gewaarschuwd. "Denk niet dat je nu kunt profiteren van de huidige crisis in de wereld vanwege het coronavirus", liet de Poolse oud-atleet noteren. "Als je een bedrieger bent, zul je ook in deze tijden gepakt worden. Ga daar maar vanuit. We zullen je ontmaskeren en uit de sport gooien. Want dan ben je geen atleet."

  • 27 mrt

  Heracles wil verder met Van den Buijs en Schoofs

  Heracles Almelo heeft bekendgemaakt de aflopende contracten van onze landgenoten Dario Van den Buijs en Lucas Schoofs graag te willen verlengen. Hun overeenkomsten werden formeel opgezegd - een administratieve maatregel - maar de club heeft bij beide spelers aangegeven in gesprek te willen gaan voor een contractverlenging.

  • 27 mrt

  Marco Reus schenkt half miljoen aan lokale bedrijven

  Veel topsporters hebben de voorbije dagen hun groot hart laten zien en flinke stortingen overgemaakt om de strijd aan te gaan met het coronavirus en ook Marco Reus blijft niet achter. De kapitein van Borussia Dortmund, het team van Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard, richtte het project 'Help your hometown' op en stortte 500.000 euro aan lokale KMO's om de financiële gevolgen door het coronavirus te bestrijden.

  • 27 mrt

  Renners en personeel van Lotto Soudal doen vrijwillig afstand van deel van loon

  Wielerploeg Lotto Soudal heeft bekendgemaakt dat haar renners en stafmedewerkers vrijwillig afstand zullen van een deel van hun loon omwille van de coronacrisis. 25 personeelsleden worden noodgedwongen werkloos. Maandag liet de ploeg nog weten alle personeel helemaal door te betalen.

  • 27 mrt

  Coe beseft dat flexibiliteit nodig zal zijn

  Nu de Olympische Spelen van 2020 in Tokio uitgesteld zijn, is het niet duidelijk of de wereldkampioenschappen atletiek volgend jaar in Eugene (Oregon) op de geplande data door kunnen gaan. Het WK staat voor 6 tot 15 augustus op de kalender, de Spelen worden naar de zomer, of mogelijk het voorjaar, van 2021 verschoven. "Zolang er geen nieuwe datum voor de Spelen is, kunnen we weinig beginnen", verklaarde Sebastan Coe, voorzitter van World Athletics, vrijdag. "Het is nodig dat er snel een beslissing komt, zodat er tijd is om alle opties af te wegen. Ook de atleten hebben nood aan duidelijkheid. Het is evident dat er flexibiliteit nodig zal zijn."

  • 27 mrt

  Premier League start pas opnieuw wanneer het écht veilig is

  Alle Engelse profclubs, die uit de Premier League inbegrepen, hebben vrijdag in een gezamenlijke verklaring laten weten het seizoen alleen te zullen hervatten als het echt 'safe' is. Hoewel de financiële consequenties van het niet-uitspelen van de competities immens zijn, mag dat bij de moeilijke beslissingen die komen gaan geen rol spelen.

  • 27 mrt

  Gobert en Mitchell zijn coronavrij

  Utah Jazz heeft laten weten dat haar basketters Rudy Gobert en Donovan Mitchell hersteld zijn van het coronavirus. "Het Ministerie van Gezondheid van Utah heeft ons bevestigd dat al onze spelers en personeelsleden, Donovan Mitchell en Rudy Gobert inbegrepen, geen risico meer lopen om anderen te besmetten", liet het NBA-team weten. "Ze mogen hun quarantaine verlaten."

  • 27 mrt

  La Louvière Centre niet akkoord met stopzetting competitie

  La Louvière Centre, actief in de eerste amateurdivisie, heeft aangekondigd niet akkoord te gaan met de beslissing van de KBVB eerder op de dag om omwille van het coronavirus alle amateur- en jeugdcompetities dit seizoen definitief stop te zetten en daarbij de huidige standen als eindstanden te beschouwen. Het eerste elftal van de Henegouwers zakt bij een stopzetting van de competitie naar de tweede amateurdivisie.

  • 27 mrt

  Ronde van Zwitserland laat profs virtuele koers rijden

  De organisatoren van de Ronde van Zwitserland hebben vrijdag een primeur aangekondigd. De WorldTour-wedstrijd zal tussen 22 en 26 april als eerste een volledig virtuele koers organiseren. "Daarin worden uiteraard alle beperkingen door het coronavirus gerespecteerd", liet de organisatie optekenen.

  • 27 mrt

  TAS houdt tot 1 mei geen zittingen

  Wegens het coronavirus zal het Internationaal Sporttribunaal TAS minstens tot 1 mei geen zittingen houden. Het beroep van Rusland tegen zijn dopingschorsing wordt tot juni uitgesteld.

  • 27 mrt

  Dybala en Hudson-Odoi genezen

  Paulo Dybala (Juventus) en Callum Hudson-Odoi (Chelsea) zijn helemaal genezen na hun besmetting door het coronavirus. Dat maakten hun respectievelijke clubs vrijdag bekend.

  • 27 mrt

  Manchester United biedt abonnees terugbetaling aan

  Manchester United heeft haar abonneehouders vrijdag een gedeeltelijke terugbetaling voorgesteld indien de Premier League dit seizoen omwille van de coronacrisis niet meer zal afgewerkt worden of als de wedstrijden achter gesloten deuren zouden doorgaan. De fans kunnen hun terugbetaling ook omzetten in een korting op een abonnement voor volgend seizoen.

  • 27 mrt

  Parijs-Roubaix voor beloften afgelast

  Paris-Roubaix voor beloften (U23) zal dit jaar wegens het coronavirus niet doorgaan. Dat deelde de organisatie vrijdag mee. De 53ste editie van de wedstrijd stond voor zondag 17 mei op de kalender. Een nieuwe datum wordt niet gezocht. Ook de "Mini Paris-Roubaix" voor de jeugdcategorieën is afgelast.

  • 27 mrt

  Halve finales in Duitse beker worden uitgesteld

  De Duitse voetbalbond (DFB) heeft vrijdag het uitstel van de halve finales van de DFB Pokal, de Duitse beker, bekendgemaakt. Omwille van het coronavirus kunnen de duels tussen Bayern München en Eintracht Frankfurt en tussen vierdeklasser FC Saarbrücken en Bayer Leverkusen, die voorzien waren op 21 en 22 april, niet doorgaan. Nieuwe data zijn er nog niet. Het uitstel lag in de lijn der verwachting, omdat eerder de Bundesliga tot minstens 30 april 'on hold' werd gezet.

  • 27 mrt

  Ook Atlético Madrid stelt gedeeltelijk werkloosheidsplan voor

  Na FC Barcelona en Espanyol Barcelona heeft ook Atlético Madrid een plan van gedeeltelijke werkloosheid voorgesteld om de economische moeilijkheden door de wereldwijde coronacrisis het hoofd te bieden. De club van Rode Duivel Yannick Carrasco gaf op haar website aan dat "om het welzijn van de club te verzekeren terwijl ons land in een noodtoestand verkeert maatregelen nodig zijn".

  • 27 mrt

  Spelers van Schalke doen afstand van deel van salaris

  De spelers van Bundesliga-club Schalke 04 hebben vrijdag aanvaard tijdens de coronacrisis een deel van hun loon af te staan. Benito Raman is één van de smaakmakers van de Königsblauen.

Archief

Facebook

Twitter