Sport.be

Kort

Filter op sport en datum

  • 17 feb

  Lotto Soudal start met 3 kopmannen

  Lotto Soudal begint woensdag met een sterk bezette ploeg aan de Ronde van de Algarve (2.Pro). Met Philippe Gilbert, Tim Wellens en John Degenkolb staan drie kopmannen aan het vertrek. De laatste ritzege van het Belgische WorldTour-team in Portugal dateert van 2017 met André Greipel.

 • 06 apr
  • 06 apr

  EK judo verschoven naar begin november

  Het EK judo, dat begin mei in de Tsjechische hoofdstad Praag moest plaatsvinden, is vanwege het coronavirus verschoven naar 8 tot 10 november, zo maakte de Europese Judofederatie EJF maandag bekend.

  • 06 apr

  EK Ironman in Frankfurt kan eind juni niet doorgaan

  De Europese kampioenschappen Ironman van 28 juni in het Duitse Frankfurt zijn voor onbepaalde tijd uitgesteld, zo werd maandag bekendgemaakt.

  • 06 apr

  Internationaal Testagentschap ziet dat strijd tegen doping 'zwaar bemoeilijkt' is

  Het coronavirus bemoeilijkt danig de werkomstandigheden van de antidopingjagers. Dat kon het International Testing Agency (ITA), het wereldwijde controleagentschap in de strijd tgen doping, niet ontkennen. "Het is natuurlijk moeilijker controleren", legde een woordvoerder van het ITA maandag uit aan AFP. "Nagenoeg alle competities liggen stil en door het verbod op essentiële beperkingen in de meeste landen is het logistiek ook zeer moeilijk controles buiten competitie af te nemen."

  • 06 apr

  Spelers KV Mechelen leveren deel van loon van april en mei in

  Bij eersteklasser KV Mechelen is er een akkoord met de spelersgroep om een deel van hun lonen in de maanden april en mei af te staan, "om de werking van de club te garanderen en mee bij te dragen aan de steun van 100.025 euro die KVM voorziet voor de zorgsector", zo klinkt het maandag in een clubmededeling.

  • 06 apr

  Hertha Berlijn, Fortuna Düsseldorf en Hoffenheim hervatten trainingen

  Na meer dan drie weken gedwongen pauze omwille van de coronacrisis hebben in Duitsland de meeste teams maandag de trainingen hervat in kleine groepjes en achter gesloten deuren. Dat gold ook voor Hoffenheim, Fortuna Düsseldorf en het Hertha Berlijn van landgenoten Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio. De Bundesliga ligt voorlopig stil tot 30 april. Nadien hopen de teams snel te hervatten.

  • 06 apr

  Turks recordinternational Reçber mag ziekenhuis verlaten

  De Turkse recordinternational Rüstü Reçber is terug thuis nadat hij elf dagen in een ziekenhuis in Istanboel verzorgd werd na zijn besmetting met het coronavirus, zo maakte zijn echtgenote maandag bekend."Wat een mooie dag", schreef Isil Reçber op Instagram. "Na een beproeving van elf dagen heeft mijn man het ziekenhuis mogen verlaten."De intussen 46-jarige Rüstü speelde voor de Turkse topclubs Fenerbahçe en Besiktas en stond ook kortstondig onder contract bij FC Barcelona.

  • 06 apr

  Nieuwe datums voor PGA Championship, US Open en Masters golf

  Het Amerikaanse PGA Championship, het US Open en de Masters golf, die eerder al uitgesteld werden vanwege het coronavirus, zijn verschoven naar het tweede deel van het jaar, zo maakte de PGA maandag bekend. Het PGA Championship, dat in mei op het programma stond, wordt nu van 6 tot 9 augustus gespeeld in Harding Park in San Francisco. De US Open van juni wordt verplaatst naar 17 tot 20 september. De Masters Augusta, die deze week moesten plaatsvinden, worden uitgesteld tot 12 november. De Ryder Cup gaat zoals gepland van 24 tot 27 september door in het Amerikaanse Kohler, in de staat Wisconsin.

  • 06 apr

  Drazen Brncic verlengt contract bij FC Luik

  Drazen Brncic heeft zijn contract bij traditieclub FC Luik uit de eerste amateurklasse voor onbepaalde duur verlengd, zo maakte de club maandag bekend.De 48-jarige Belgische Kroaat streek eind vorig jaar neer op Rocourt om er de ontslagen Marc Grosjean op te volgen. Zijn overeenkomst zou er over enkele maanden aflopen.

  • 06 apr

  Italiaanse clubs akkoord omtrent salarisvermindering spelers

  De Lega Serie A, organisator van de Italiaanse hoogste voetbalklasse, heeft salarisverminderingen voor spelers goedgekeurd, zo werd maandag bekendgemaakt. De Serie A ligt al sinds 9 maart stil vanwege de uitbraak van het coronavirus.

  • 06 apr

  Zweedse bondscoach Andersson gedeeltelijk technisch werkloos

  De Zweedse voetbalbond heeft tot eind mei voor negentig werknemers het statuut van gedeeltelijke technische werkloosheid aangevraagd. Onder hen zijn ook bondscoach Janne Andersson en Peter Gerhardsson, bondscoach van het olympische elftal, zo maakte de Zweedse voetbalfederatie SVFF maandag bekend.

  • 06 apr

  Anderlecht vraagt solidariteit: 'Teams die Europees spelen moeten inkomsten verdelen'

  RSC Anderlecht heeft maandag in een uitgebreid gesprek op haar website tussen CEO Karel Van Eetvelt en bezieler Vincent Kompany gepleit voor solidariteit tussen de teams die volgend seizoen Europees voetbal zullen spelen en tussen zij die - mede door de vroegtijdige stopzetting van de competitie - buiten de boot vallen. Anderlecht gaat ook akkoord met een eerste klasse van achttien teams volgend seizoen.

  • 06 apr

  Brits Open Championship golf kan niet doorgaan

  De 149ste editie van het Brits Open Championship golf, dat medio juli op het programma stond, is vanwege de pandemie van het coronavirus uitgesteld en verplaatst naar de zomer van 2021, zo maakte de organisatie maandag bekend. Het Brits Open Championship werd opgericht in 1860 en is daarmee een van de oudste golftoernooien ter wereld. Het is de eerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog dat het toernooi niet kan doorgaan. De beslissing werd genomen in samenspraak met de Britse regering en gezondheidsinstanties.

  • 06 apr

  Moeder van City-coach Guardiola overleden aan coronavirus

  De moeder van Manchester City-coach Pep Guardiola, Dolors Sala Carrió, is in Manresa, in de buurt van Barcelona, op 82-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus, zo maakte de club van Rode Duivel Kevin De Bruyne maandag bekend in een mededeling. "Iedereen bij de club betuigt in deze barre tijden zijn medeleven aan Pep, familie en vrienden", zo klinkt het op de website van de club

  • 06 apr

  Ook Werder Bremen mag dan toch in kleine groepen trainen

  Werder Bremen mag dan toch ook - onder strikte voorwaarden - de trainingen hervatten. Dat deelde de stad Bremen maandag mee aan de club. In plaats van de door Werder aangevraagde tien spelers per training, werd besloten slechts kleine groepen, per vier, op een trainingsveld toe te laten. Spelers moeten achteraf thuis gaan douchen. Vooraf moeten ze zich voor elke sessie laten controleren door een arts. De maatregelen gelden enkel voor het eerste team. Werder vroeg dat ook de teams U23 en U19 zouden mogen trainen, maar dat verzoek werd afgewezen.

  • 06 apr

  Engelse bondscoach Southgate levert 30 procent loon in

  De Engelse bondscoach Gareth Southgate gaat vanwege de coronacrisis 30 procent van zijn salaris inleveren. Dat maakte de Engelse voetbalbond (FA) maandag bekend.Southgate verdient jaarlijks drie miljoen pond (3,45 miljoen euro). Werknemers van de FA die 50.000 pond (57.000 euro) of meer opstrijken, moeten een tijdelijke loonsverlaging van 7,5 procent slikken. De directie ziet 15 procent van zijn loon wegvallen. Volgens FA-directeur Mark Bullingham zijn het "moeilijke tijden" en moeten dergelijke beslissingen "niet licht worden genomen".

  • 06 apr

  Sporta veroordeelt actie van Standard

  Spelersvakbond Sporta heeft de actie van Standard om enkele spelers, die een salarisverlaging weigerden, in het stelsel van technische werkloosheid te plaatsen maandag "onbegrijpelijk en onjuist" genoemd. Standard kondigde op 24 maart aan dat "een grote meerderheid van haar spelers een salarisverlaging spontaan accepteerde zolang de competitie stilligt". Het voorstel van de Rouches was om het loon van elke speler te beperken tot 3.250 euro, waarbij datzelfde bedrag, per speler, ook nog eens door de club werd doorgestort aan de Fondation Standard de Liège om Luikse ziekenhuizen te helpen bij de aankoop van noodzakelijk materiaal. Indien de spelers niet akkoord gingen met dit voorstel, werden ze zonder pardon in het stelsel van technische werkloosheid geplaatst.

  • 06 apr

  Del Bosque vindt niet dat Barcelona Neymar moet terughalen

  Vicente del Bosque vindt het geen goed idee als Barcelona zou proberen Neymar terug naar Catalonië te halen, een gerucht dat wel vaker opduikt. Dat vertelde de gerespecteerde ex-trainer van onder meer Real Madrid en de Spaanse nationale ploeg. "Hij is een beetje een moeilijk geval. Ik denk niet dat hij een goed voorbeeld is. Maar ik vind hem voor alle duidelijkheid wel een heel goede speler", zegt de 69-jarige Del Bosque. "Als je mij vraagt wie de beste vijf spelers in de wereld zijn, dan zou hij zeker in de lijst staan. Maar op het veld probeert hij vals te spelen, speelt hij veel toneel. En er is ook nog de manier waarop hij Barcelona verliet..."

  • 06 apr

  Oostenrijk bant alle publieke sportevenementen tot eind juni

  De Oostenrijkse regering heeft maandag besloten alle publieke sportevenementen tot eind juni af te gelasten. Het is nog niet duidelijk of er in de Oostenrijkse voetbalcompetitie wedstrijden achter gesloten deuren mogen doorgaan. De regering voorziet wel in uitzonderingsmaatregelen om profsporters hun trainingen te kunnen laten verderzetten. Minister van Sport, Werner Kogler, had dit de voorbije weken meermaals beloofd.

  • 06 apr

  Meerderheid van Nederlandse voetbalfans wil geen hervatting zonder publiek

  Een meerderheid van de voetbalsupporters is van mening dat de Nederlandse voetbalcompetities dit seizoen niet meer uitgespeeld moeten worden als er geen publiek welkom is in de stadions. Dat concludeert het Supporterscollectief Nederland op basis van een enquête. Voor zo'n 60 procent van de ruim 12.600 respondenten is het uitspelen van de competitie zonder publiek geen optie, 40 procent vindt dat dit alleen kan als er echt geen andere optie meer is en als alle wedstrijden dan op een open tv-kanaal worden uitgezonden.

  • 06 apr

  FINA gaat zwemmers raadplegen in zoektocht naar nieuwe datum voor WK

  De Internationale Zwemfederatie FINA laat zijn atleten mee beslissen wanneer het WK van 2021 moet plaatsvinden. De organisatie schuift vier data naar voor waaruit de zwemmers kunnen kiezen. Door het uitstellen van de Olympische Spelen in Tokio naar volgende zomer, moet het WK in het Japanse Fukuoka worden verplaatst. Dat stond geprogrammeerd van 16 juli tot 1 augustus 2021 maar overlapt nu met de nieuwe datum voor de Spelen (23 juli - 8 augustus).

  • 06 apr

  FIFA-werkgroep stuurt aan op collectieve overeenkomsten voor spelers en clubs

  De werkgroep van de Wereldvoetbalbond FIFA die oplossingen moet zoeken voor de problematische gevolgen van de coronacrisis op het voetbal, heeft richtlijnen klaar met betrekking tot salarisvermindering voor spelers en coaches, die momenteel werkloos aan de kant staan, zo blijkt uit een vertrouwelijk rapport van de werkgroep dat persagentschap Belga kon inkijken.

  • 06 apr

  Weyts is niet te spreken over technische werkloosheid bij Standard

  Vlaams Minister van Sport, Ben Weyts, is absoluut niet te spreken over de huidige toestand van technische werkloosheid bij Standard. De Luikenaars verplichtten in het licht van de coronacrisis haar spelers een groot deel van hun loon in te leveren. Een meerderheid van de spelers ging op de vraag van de Luikse club in, maar de zeven spelers die geen positief antwoord leverden, werden meteen in technische werkloosheid geplaatst. "Ethisch en moreel is dit natuurlijk een kwalijke zaak", bevestigde woordvoerder Michaël Devoldere. "Ze profiteren van het systeem, en dan nog op een manier zoals het hen best uitkomt."

  • 06 apr

  F1-renstal Williams bespaart op lonen van rijders en personeel

  De rijders en het management van Formule 1-team Williams leveren vanaf deze maand 20 procent van hun loon in. Daarnaast wordt een deel van het personeel tijdelijk op non-actief geplaatst, alvast tot eind mei. De maatregelen kaderen in een breder plan om kosten te besparen vanwege de coronacrisis, zo maakte het Britse team maandag bekend. "We zijn niet licht over deze beslissingen gegaan. Maar het is onze betrachting de jobs van onze staf in Grove te beschermen en te verzekeren dat ze weer voltijds aan het werk kunnen wanneer de situatie het toelaat", aldus het team.

  • 06 apr

  Neuer na hervatten van trainingen: 'Ongewoon gevoel'

  Bayern München heeft maandag na drie weken pauze vanwege de coronacrisis de groepstrainingen hervat. "Het was een heel ongewoon gevoel, vandaag in zo'n kleine groepjes te trainen", reageerde Manuel Neuer, sluitstuk van de Duitse recordkampioen en de nationale ploeg. "Maar het was ook prettig de jongens nog eens in het echt te zien."

  • 06 apr

  Sporta zoekt een collectieve oplossing voor problematiek rond spelerslonen

  De Belgische spelersvakbond Sporta is momenteel druk bezig met het zoeken naar een collectieve oplossing voor de lonen van voetballers nu de competities in België zijn opgeschort als gevolg van de coronacrisis. "We hopen binnen vier à vijf dagen een concreet plan te kunnen voorstellen", legde manager Sébastien Stassin uit.

  • 06 apr

  Kyrgios biedt hulp aan: 'Ga niet met lege maag slapen'

  Nick Kyrgios roept zijn 1,4 miljoen volgers op Instagram op hulp te vragen als ze in de problemen verkeren door de coronacrisis. De Australische tennisvedette stelt zelfs voor persoonlijk voedsel te gaan afleveren aan wie dat vraagt. "Wie niet werkt of zonder inkomen valt en daardoor geen eten meer heeft, of het gewoon lastig heeft ... ga alsjeblief niet slapen met een lege maag. Heb geen schrik of wees niet beschaamd om mij een privé-bericht te sturen. Ik wil heel graag delen wat ik heb. Ook al is het maar een doos noedels, een brood of melk. Ik zet het af aan je voordeur, zonder vragen!"

  • 06 apr

  Steunpakket van 11 miljoen euro voor Nederlands voetbal

  De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft samen met sponsor ING en de Nederlandse A-internationals een financieel steunpakket ter waarde van 11 miljoen euro opgezet voor alle Nederlandse voetbalclubs. Het pakket bestaat uit een combinatie van donaties, maatregelen en tegemoetkomingen, allemaal bedoeld om de financiële consequenties van de coronacrisis voor zowel de prof- als amateurclubs enigszins te beperken. De verdeling van het geld tussen de profs en amateurs is ongeveer 'fiftyfifty'.

  • 06 apr

  Vanwijn is Belgische Speler van het Jaar, Massey wint bij de vrouwen

  Hans Vanwijn (25) is maandag in het referendum van Het Nieuwsblad uitgeroepen tot Belgische Speler van het Jaar. De 2m08 grote forward van bekerwinnaar Antwerp Giants volgt op de erelijst zijn ex-ploegmaat Ismael Bako op. Hij is de 62ste Belgische Speler van het Jaar. Bij de vrouwen was Billy Massey (20) de grote winnares. Ze volgt op het palmares haar oud-ploegmate bij Sint-Katelijne-Waver, Laure Resimont, op.

  • 06 apr

  Kwiatkowski stelt appartementen in Polen ter beschikking van verplegend personeel

  Michal Kwiatkowski draagt zijn steentje bij in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. De renner van Ineos stelt zijn appartementen in het Poolse Torun gratis ter beschikking van dokters en verplegers. "Er zijn geen woorden om het medisch personeel te bedanken voor hun werk", schreef de wereldkampioen van 2014 op Facebook. "Ik hou van deze stad en ik wil helpen. In het centrum van Torun heb ik een aantal appartementen die ik wil delen."

  • 06 apr

  Van Bronckhorst heeft bewondering voor strenge aanpak China

  De Nederlandse ex-international Giovanni van Bronckhorst is vandaag coach bij het Chinese Guangzhou R&F. Hij heeft er onder meer ex-Rode Duivel Mousa Dembélé onder zijn hoede. Maandag hervatte de club de trainingen na een periode van quarantaine waarin zeer streng werd gecontroleerd door de Chinese overheid. "Er was voortdurend controle. Stonden er mannen met pakken voor je deur, werd je verplicht een app op je telefoon te installeren en diende je daarmee elke dag je temperatuur door te geven", vertelt hij vanuit Guangzhou aan het Nederlandse dagblad De Telegraaf.

  • 06 apr

  Jovanic na vijf maanden aan de deur gezet in Verenigde Arabische Emiraten

  De Serviër Ivan Jovanovic is na slechts vijf maanden aan de deur gezet door de voetbalbond van de Verenigde Arabische Emiraten. Die maakte het nieuws maandag bekend.Jovanovic werd in december aangesteld als opvolger van de Nederlander Bert van Marwijk. De 57-jarige Serviër, ex-trainer van onder meer het Cypriotische APOEL, moest de Verenigde Arabische Emiraten naar het WK van 2022 in Qatar en de Azië Cup in 2023 loodsen. Maar vanwege de uitbraak van het coronavirus werden alle kwalificatiewedstrijden in maart en juni uitgesteld.

  • 06 apr

  Gilbert neemt vier landgenoten op in zijn droomploeg

  Voor de wielerwebsite cyclingnews heeft Philippe Gilbert zijn droomploeg samengesteld. De ex-wereldkampioen selecteerde zeven renners aan wiens zijde hij in zijn carrière heeft gereden. Gilbert heeft in zijn ploeg plaats voor vier landgenoten. Met Mario Aerts en Jelle Vanendert reed hij samen bij Lotto. Die laatste was in 2008 ook zijn ploegmaat bij het Franse FDJ. Uit dat team selecteerde Gilbert eveneens Christophe Detilloux. Verder koos hij voor Iljo Keisse, de Duitse sprintbom André Greipel en ex-Tourwinnaars Cadel Evans en Bradley Wiggins.

  • 06 apr

  Hoogspringer Zhangt hangt spikes aan de wilgen

  De Chinese hoogspringer Zhang Guowei zet op 28-jarige leeftijd een punt achter zijn atletiekcarrière. Dat maakte de vicewereldkampioen van 2015 bekend via de sociale media. "Ik vind het jammer maar ik zal niet meer hoogspringen en heb beslist mijn afscheid aan te kondigen", verklaarde hij op het sociale netwerk Weibo. De Chinees kende zijn absolute topjaar in 2015. Hij verraste toen met zilver op het WK voor eigen publiek in Peking. Met een sprong over 2,33 meter moest hij alleen de Canadees Derek Drouin (2,34 meter) voor zich dulden. Hij scherpte dat jaar zijn persoonlijk record aan tot 2,38 meter.

  • 06 apr

  Amstel Gold Race krijgt geen virtuele versie zoals Ronde van Vlaanderen

  Wedstrijddirecteur Leo van Vliet van de Amstel Gold Race heeft met interesse gekeken naar de virtuele Ronde van Vlaanderen die zondag door dertien profrenners werd verreden. "Ik vond het leuk om te kijken en de renners zijn er volgens mij ook ingevlogen. Maar je krijgt natuurlijk niet hét Ronde-gevoel", zegt de Nederlander. Voor de de Gold Race die over twee weken verreden had moeten worden, zegt Van Vliet dat hij samen met de NOS nog wat speciale dingen aan het bedenken is. "Maar we moeten geen dingen gaan doen, die al bedacht zijn", lijkt hij een variant op de digitale Ronde van Vlaanderen vooralsnog uit te sluiten.

  • 06 apr

  Hainer gelooft dat transferbedragen zullen dalen

  Herbert Hainer, de voorzitter van de Duitse topclub Bayern München, voorspelt dat de transferbedragen door de coronacrisis zullen dalen. "Als er minder inkomsten zijn, is er minder geld voorhanden om uit te geven", zegt hij in het ledenblad van de Rekordmeister. "Hoewel het moeilijk is voorspellingen te doen, ligt het voor de hand dat er veranderingen op komst zijn. Ik geef Uli Hoeness (zijn voorganger, red) gelijk als hij zegt dat de transfersommen zullen dalen. De ongehoorde miljoenenbedragen zijn vandaag gezien de economische gevolgen van de coronacrisis op het dagelijkse leven van de mensen nog minder te rechtvaardigen dan vroeger. Ik hoop dat het gezond verstand terugkeert."

  • 06 apr

  Italiaanse bondsvoorzitter houdt opties open: 'Competitie kan doorlopen tot oktober'

  Het uitspelen van het complete seizoen in de Serie A is dit jaar de enige manier om de noodtoestand in het Italiaanse voetbal vanwege de coronacrisis op te lossen. Dat is de stellige overtuiging van Gabriele Gravina, de voorzitter van de Italiaanse voetbalfederatie (FIGC). "Het kan, hypothetisch gezien, betekenen dat we in september of oktober nog bezig zijn met het seizoen 2019-2020. Daarmee brengen we echter het huidige seizoen niet in gevaar en kunnen we daarna ook gewoon beginnen aan het nieuwe seizoen", legde hij uit bij de Italiaanse openbare omroep RAI.

  • 06 apr

  Leclerc wint virtuele GP van Australië, Vandoorne wordt zesde

  Charles Leclerc (Ferrari) heeft zondag de virtuele Grand Prix Formule 1 van Australië in Albert Park op zijn naam geschreven. De Monegask haalde het voor de Deen Christian Lundgaard (Renault) en de Brit Georges Russell (Williams). Stoffel Vandoorne (Mercedes) werd zesde. Leclerc vertrok vanuit tweede positie, maar ging al snel Lundgaard, die vanuit poleposition was vertrokken, voorbij. Vandoorne startte vanop de tiende plaats en wist nog een zesde plek binnen te halen. In Bahrein werd hij twee weken geleden nog tweede.

  • 06 apr

  Vakbond Première Ligue in Frankrijk ziet salarisplafond als oplossing

  Bernard Caïazzo, de voorzitter van de vakbond Première Ligue in Frankrijk, heeft zondag in de Franse sportkrant L'Equipe geopperd dat het installeren van een salarisplafond een oplossing kan bieden voor de financiële gevolgen die de coronacrisis met zich meebracht. Enkele Franse eersteklassers zouden in financieel zwaar vaarwater zitten. "We worden geconfronteerd met een vorm van extreem kapitalisme in het voetbal", legde Caïazzo, die ook voorzitter van traditieclub AS Saint-Etienne is, uit. "Misschien moeten we een salarisplafond instellen, met slechts drie of vier spelers die daarboven mogen gaan."

  • 06 apr

  McLaren-teambaas Zak Brown: 'F1 bevindt zich in zeer fragiele toestand'

  De Formule 1 bevindt zich vanwege de huidige coronacrisis in een zeer fragiele toestand. Dat zei McLaren-teambaas Zak Brown zondag in een interview met de BBC. "Dit virus kan een verwoestende uitwerking op de teams hebben en is daardoor zeer bedreigend voor de toekomst van onze raceklasse", begon Brown. "Als we dit probleem niet goed aanpakken, kunnen er vier renstallen verdwijnen en het is dan nog maar de vraag in deze crisistijd of er andere partijen klaar staan om de opengevallen plaatsen in te nemen."

  • 06 apr

  Bayern hervat trainingen in kleine groepjes

  Bayern München heeft zondag de berichtgeving in voetbalmagazine Kicker van zaterdag bevestigd. De Duitse topclub hervat maandag de trainingen achter gesloten deuren en in kleine groepjes van maximum vier à vijf spelers. De 'Rekordmeister' volgt daarmee het voorbeeld van de meeste andere Duitse eersteklassers. De schorsing van de trainingen van de Duitse clubs liep ook tot slechts vandaag/zondag. Toch kreeg bijvoorbeeld Werder Bremen van haar lokale autoriteiten nog niet de toestemming de trainingen te hervatten.

  • 06 apr

  Clubdokter Reims pleegt zelfmoord

  De clubarts van Ligue 1-club Stade Reims, Bernard Gonzalez, is op zestigjarige leeftijd overleden. Dat maakte de club van onze landgenoot Thomas Foket zondagavond bekend. Gonzalez pleegde zelfmoord. Hij testte veertien dagen geleden positief op het coronavirus. Bjorn Engels, die vorig seizoen bij Stade Reims speelde, schreef op sociale media mooie woorden over Gonzalez. "Triestig nieuws. Woorden ontbreken. Bedankt voor alles wat je voor mij en mijn familie hebt gedaan. RIP Doc." Engels verruilde vorige zomer Stade Reims voor Aston Villa.

  • 06 apr

  Van der Poel verrast: 'Sta open om dit jaar al deel te nemen aan de Tour'

  Mathieu van der Poel heeft zondag in een interview met Sporza zijn voorkeur uitgesproken om dit jaar al deel te nemen aan de Ronde van Frankrijk. De Nederlandse alleskunner van Alpecin-Fenix mikte oorspronkelijk op olympisch goud in Tokio in het mountainbiken, maar zag de Spelen met een jaartje uitgesteld worden. "Als de Tour zou doorgaan, sta ik zeker open voor een deelname", liet hij optekenen.

 • 05 apr
  • 05 apr

  Smolov ontvlucht bij Celta Vigo thuisisolatie in Spanje

  De Russische international Fedor Smolov van de Spaanse club Celta Vigo is de verplichte thuisisolatie ontvlucht en terug naar zijn vaderland gereisd. De 30-jarige middenvelder had om privéredenen nog wel toestemming gevraagd om naar huis te gaan. De club mocht echter onder de strikte regels van de noodtoestand in Spanje geen goedkeuring verlenen aan de reis. Toch besloot Smolov te vertrekken, met de belofte aan zijn club dat hij zal terugkeren zodra zijn persoonlijke kwesties in Rusland zijn opgelost.

  • 05 apr

  Italiaanse tennisbelofte Jannik Sinner doet oproep donaties te doen

  Jannik Sinner heeft op sociale media laten weten erg geraakt te zijn door de coronacrisis die momenteel de hele wereld in zijn greep houdt. De 18-jarige Italiaanse tennisser, nummer 68 van de wereld, die geboren werd in het noorden van Italië, deed een oproep donaties te doen. Zelf schonk hij met zijn team 12.500 euro.

  • 05 apr

  Spaanse voetballers verzetten zich tegen technische werkloosheid

  De Spaanse profvoetballers uit de eerste en tweede klasse zijn niet akkoord met de beslissing van LaLiga om de clubs aan te raden om gebruik te maken van het systeem van gedeeltelijke technische werkloosheid.

  • 05 apr

  Schalke traint vanaf maandag per zeven

  Schalke 04, het team van Benito Raman, gaat vanaf maandag trainen in groepjes van zeven spelers. Dat bracht voetbalmagazine Kicker zondag naar buiten. De Bundesliga-club liet weten zich aan de verruimde trainingsvoorschriften te zullen houden. De spelers zullen nog steeds de nodige afstand houden.

  • 05 apr

  Coe waarschuwt dopingzondaars

  World Athletics-voorzitter Sebastian Coe heeft dopingzondaars gewaarschuwd dat ze niet moeten denken dat ze door de coronacrisis door de mazen van het net kunnen glippen. "Ik roep de atleten in de eerste plaats op de huidige situatie niet als een opschorting van de integriteit van de sport te beschouwen", verklaarde de Brit in een interview tijdens de Sportschau op de Duitse zender ARD.

  • 05 apr

  Kyle Walker komt met excuses na seksrel

  Kyle Walker heeft zich verontschuldigd nadat eerder op de dag naar buiten kwam dat hij samen met een vriend vorige week twee escortdames naar zijn appartement liet komen, een duidelijke inbreuk op de lockdownmaatregelen die Groot-Brittannië sinds 24 maart installeerde. Ironisch genoeg riep Walker later die dag zijn volgers op Instagram nog op de maatregelen van de regering correct op te volgen. De 29-jarige verdediger van Manchester City werd hiervoor zwaar op de korrel genomen op sociale media en zag zich verplicht met excuses te komen.

  • 05 apr

  Manchester City doet geen beroep op technische werkloosheid

  Het bestuur van Manchester City heeft al het personeel van de club in een e-mail gerustgesteld: er komen geen speciale maatregelen vanwege de ingrijpende coronacrisis. Dat betekent onder meer dat de regerende landskampioen en werkgever van Rode Duivel Kevin De Bruyne geen medewerkers verplicht met verlof stuurt. De Engelse topclub zal daardoor ook geen beroep doen op het noodfonds van de Britse overheid, dat onder meer voor doorbetaling van het salaris tot 80 procent zorgt voor werknemers die na de uitbraak van het coronavirus door hun baas naar huis zijn gezonden.

  • 05 apr

  Canadese triatleet Lionel Sanders wint 'Ronde van Zwift'

  Lionel Sanders (Canyon ZCC), een Canadese triatleet, heeft zondag de 'Ronde van Zwift', een virtuele wedstrijd van in totaal 27,8 kilometer over het parcours van het WK wielrennen van 2015 in het Amerikaanse Richmond, op zijn naam geschreven. Alpecin-Fenix nam met negentien renners, waaronder goudhaantje Mathieu van der Poel, deel aan de race, maar speelde geen rol van betekenis. De top-10 bestond volledig uit renners van eRacing-teams.

  • 05 apr

  Bottas gaat hiken tijdens isolatie

  Formule 1-rijder Valtteri Bottas (Mercedes) heeft zaterdagavond in een video op Instagram een update gegeven over zijn toestand in volle coronacrisis. De Fin had op dat moment net de Mount Saana, een berg in het noorden van zijn land, beklommen en zei zich goed te voelen in isolatie. "Maar ik kan toch niet wachten om nog eens een F1-race te rijden", stelde hij zijn volgers gerust.

  • 05 apr

  Van Avermaet wint de Ronde op rollen

  Greg Van Avermaet heeft de eerste virtuele editie van de Ronde van Vlaanderen gewonnen. De olympische kampioen haalde het solo. Even later klopte Oliver Naesen de Ier Nicolas Roche in de sprint voor de tweede plaats. In De Ronde2020 kregen 13 profrenners, thuis op rollen op het digitale platform van partners Bkool en Kiswe, de laatste 32 km van de Ronde voorgeschoteld.

  • 05 apr

  Burundese voetbalbond geeft zegen om te blijven voetballen

  De Burundese voetbalbond (FFB) heeft na een buitengewone Raad van Bestuur besloten de competities in de plaatselijke eerste en tweede klasse te blijven laten doorgaan. De buitengewone samenkomst kwam er nadat de eerste gevallen van het coronavirus in het land ontdekt werden.

  • 05 apr

  Tchmil geopereerd aan kankergezwel

  Voormalig wielrenner Andrei Tchmil heeft een kankergezwel operatief laten verwijderen. Dat bevestigde hij in een bericht op Facebook.

  • 05 apr

  Drie spelers van Fiorentina zijn genezen

  De drie spelers van Fiorentina die midden maart positief hadden getest op het nieuwe coronavirus zijn hersteld. De Italiaanse eersteklasser laat zondag weten dat Patrick Cutrone, German Pezzella en Dusan Vlahovic "niet langer positief zijn op covid-19". "Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken om de dokters, verplegers en ziekenhuizen te bedanken die mee zorgen voor iedereen die hulp nodig heeft in deze moeilijke periode in het land en de wereld", stelt de club.

  • 05 apr

  Rooney: 'Voetballers zijn makkelijke doelwitten'

  Wayne Rooney vindt dat voetballers in Engeland worden geviseerd in deze coronacrisis. Volgens de gewezen topspits van Manchester United zijn hij en zijn collega's "makkelijke doelwitten" voor critici die vinden dat de spelers te weinig solidair zijn. "Als de regering mij zou vragen de gezondheidswerkers financieel te steunen of ademhalingstoestellen te kopen, dan zou ik fier zijn dat te doen, zolang ik weet waarvoor het geld bestemd is", schrijft hij in zijn column van de Sunday Times.

  • 05 apr

  Prijovic krijgt drie maanden huisarrest

  De Servische international Aleksandar Prijovic krijgt drie maanden huisarrest omdat hij de quarantainemaatregelen in zijn land heeft overtreden. Dat melden lokale media zondag. De 29-jarige aanvaller van het Saudische Al Ittihad werd vrijdag in Belgrado opgepakt door de politie omdat hij het samenscholingsverbod had genegeerd. Hij bevond zich in het gezelschap van 19 andere mensen in een hotel.

  • 05 apr

  Pulev doneert 1,5 miljoen euro in strijd tegen corona

  De Bulgaarse bokser Kubrat Pulev zal een financiële bijdrage leveren in de strijd tegen het coronavirus. De 38-jarige Pulev heeft beloofd om de helft van zijn prijzengeld van drie miljoen euro, dat hij krijgt voor zijn wereldtitelgevecht bij de zwaargewichten tegen Anthony Joshua, af te staan om de pandemie te bestrijden.

  • 05 apr

  Enquête onder supporters over vervolg Nederlandse voetbalcompetities

  Het Supporterscollectief Nederland houdt een enquête onder voetbalfans, om hun mening te peilen over de voortgang van de Eredivisie en eerste divisie. Het betaalde voetbal in Nederland ligt als gevolg van de coronacrisis stil. In de Eredivisie wil een aantal clubs dat het seizoen met onmiddellijke ingang wordt beëindigd.

  • 05 apr

  Bedoeling dat Ronde van Vlaanderen dit jaar nog doorgaat

  Flanders Classics wil de afgelaste 104de editie van de Ronde van Vlaanderen, die vandaag/zondag had moeten plaatsvinden, nog dit jaar organiseren. Dat bevestigde CEO Tomas Van Den Spiegel in "De zevende dag" op één.

  • 05 apr

  Profrenners verkiezen Declercq als beste knecht

  De profrenners van alle WorldTour-teams hebben in een poll van de gespecialiseerde wielerwebsite Cyclingnews Tim Declercq verkozen tot beste knecht. Onze 31-jarige landgenoot van Deceuninck-Quick-Step bleef de Welshman Luke Rowe (Ineos) voor.

  • 05 apr

  UEFA-voorzitter Ceferin bekritiseert FIFA om noodfonds

  Aleksander Ceferin, de voorzitter van de UEFA, vindt dat de FIFA duidelijk moet maken hoe het geld uit het noodfonds verdeeld gaat worden. De FIFA kondigde vorige maand aan geld vrij te maken voor iedereen uit de voetbalwereld die lijdt onder het coronavirus. Het is vooralsnog onduidelijk om hoeveel geld het gaat, wie daar aanspraak op maakt en welke voorwaarden daaraan zijn verbonden.

  • 05 apr

  Premier van Fiji haalt uit naar rugbyspelers

  Twee spelers van de nationale rugbyploeg van Fiji zijn opgepakt omdat ze zich niet hielden aan de quarantainevoorschriften in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. De premier van de eilandstaat heeft geen begrip voor het gedrag van de mannen, wiens identiteit niet werd vrijgegeven. "Het is onverantwoord. Zij brengen de hele gemeenschap in Fiji in gevaar", zei Frank Bainimarama.

  • 05 apr

  Trump hoopt snel gevulde sportstadions te zien in VS

  De Amerikaanse president Donald Trump hoopt dat de sportarena's in zijn land snel weer kunnen vollopen met supporters. Dat verklaarde hij na een telefonisch onderhoud over de coronacrisis met de bazen van de verschillende grote Amerikaanse competities. "Ik hoop dat de fans snel terugkeren naar de stadions. Wanneer we er klaar voor zijn. Zo snel als het kan, uiteraard. Een datum kan ik niet geven, maar ik verwacht dat het eerder vroeg dan laat zal zijn," zei Trump tijdens een briefing in het Witte Huis.

  • 05 apr

  Bayern München start maandag met training in kleine groepjes

  Bayern München begint maandag opnieuw met trainen in kleine groepjes van maximum vier tot vijf spelers. Dat bericht het Duitse voetbalmagazine Kicker zaterdagavond. De 'Rekordmeister' volgt daarmee het voorbeeld van verschillende andere Duitse eersteklassers. De Bundesliga ligt momenteel tot 30 april stil. Bayern is koploper met 4 punten voorsprong op eerste achtervolger Dortmund.

  • 05 apr

  Engelse spelersvakbond: 'Spelers willen wel degelijk inleveren'

  De Engelse spelersvakbond (PFA) heeft zaterdagavond in een persbericht gereageerd op alle kritiek die de spelers in Engeland de voorbije dagen over zich heen kregen, omdat er nog geen akkoord kwam over een salarisverlaging. De spelers benadrukten dat de onderhandelingen nog volop lopen, maar gaven ook mee dat een salarisverlaging negatieve effecten kan hebben voor de Britse gezondheidsdiensten.

  • 05 apr

  Degenkolb: 'Ik zou zelfs vijf weken Tour willen'

  John Degenkolb (Lotto Soudal) heeft enorm veel zin in de Ronde van Frankrijk. Dat benadrukte de Duitser zaterdag in een interview met diverse Duitse media. De Tour van dit jaar wordt ook door de coronacrisis bedreigd, maar staat momenteel nog op de kalender. "Ik zou zelfs een Tour van vijf weken willen rijden indien nodig", liet de 31-jarige Degenkolb met lichte zin voor overdrijving noteren.

  • 05 apr

  Spelers Rode Ster Belgrado leveren helft salaris in

  De spelers van Rode Ster Belgrado leveren de komende drie maanden de helft van hun salaris in. Ze willen de kampioen van Servië op die manier tegemoet komen in de coronacrisis.

  • 05 apr

  Olympique Marseille stelt Stade Vélodrome ter beschikking

  De Franse topclub Olympique Marseille heeft zaterdag bekendgemaakt haar Stade Vélodrome en haar trainingscentrum La Commanderie ter beschikking te stellen in de strijd tegen het coronavirus. Marseille legt in een persbericht uit dat "haar installaties gebruikt kunnen worden om zorgend personeel, materiaal of voedsel te herbergen". De Zuid-Franse club sluit ook niet uit dat zieke mensen verzorgd kunnen worden in haar stadion.

 • 04 apr
  • 04 apr

  Xavi schenkt miljoen euro aan ziekenhuis in Barcelona

  Xavi Hernandez en zijn echtgenote Nuria Cunillera hebben een miljoen euro overgemaakt aan het Hospital Clinic de Barcelona. Ze gingen daarmee in op een oproep van de instelling om donaties in de strijd tegen het nieuwe coronavirus.

  • 04 apr

  Liverpool stuurt groot deel van haar personeel op betaald verlof

  Champions League-winnaar Liverpool heeft een groot deel van haar personeel vakantie gegeven. De medewerkers krijgen wel hun volledige salaris doorbetaald, zo benadrukte de koploper in de Premier League zaterdag.

  • 04 apr

  Voetbalseizoen in Tadzjikistan start gewoon

  Ondanks het wijdverspreide coronavirus is zaterdag het nieuwe voetbalseizoen begonnen in Tadzjikistan. Uittredend kampioen FC Istiklol won de Supercup tegen FK Khujand met 2-1. De wedstrijd in het nationaal stadion in de hoofdstad vond wel achter gesloten deuren plaats. Zondag begint de competitie in Tadzjikistan. Het land heeft voorlopig, officieel, geen enkele besmetting van het coronavirus.

  • 04 apr

  EK korfbal in november in Antwerpen nu al afgelast

  Het tornooi zou pas in november worden gehouden, maar de Internationale Korfbalfederatie (IKF) heeft nu al besloten om het EK in Antwerpen uit te stellen. De federatie schrapte zaterdag vrijwel alle evenementen die voor dit jaar op het programma stonden vanwege het coronavirus. "De gezondheid van onze atleten, officials en fans is onze eerste prioriteit", zei Jan Fransoo, voorzitter van de IKF.

  • 04 apr

  Hermans krijgt geen opvolger in Ronde van Utah

  Er vindt dit jaar geen zestiende editie van de wielerronde van Utah (2.Pro) plaats. De organisatie bevestigt het nieuws op de website van de rittenkoers. Ben Hermans blijft dus voorlopig de laatste naam op de erelijst.

  • 04 apr

  FIFA wil leeftijdslimiet voor olympisch voetbaltornooi optrekken

  De Wereldvoetbalbond FIFA overweegt de leeftijdslimiet voor deelname aan het olympisch voetbaltoernooi voor mannen in Tokio op te trekken. Het is een van de aanbevelingen van de werkgroep die zich binnen de organisatie buigt over de gevolgen van de coronacrisis.

Archief

Facebook

Twitter