Sport.be

Tennis

Nishikori supportert voor Federer

13.11.2014 | Erik Duchateau

Belga

Op de ATP Masters in Londen heeft Kei Nishikori invaller David Ferrer verslagen. De Japanner stoot door naar de halve finales als Roger Federer zijn best doet tegen Andy Murray...

Kei Nishikori ging er tot een uur voor de start van zijn laatste match in groep B van uit dat hij het tegen Milos Raonic zou opnemen, maar de Canadees trok zich geblesseerd terug en werd vervangen door David Ferrer.

"In het begin was het moeilijk omdat ik mij ingesteld had op een match tegen Raonic", vertelde Nishikori na afloop. Niet abnormaal: Raonic is een opslagkanon terwijl Ferrer een ballenmachine is die in alle hoeken achter alle ballen duikt.

Ferrer won de eerste set met 6-4. In de tweede haalde Nishikori het met dezelfde cijfers. "Het is sowieso altijd zwaar tegen Ferrer. Dit jaar speelden we al vier keer tegen elkaar en telkens werd het een driesetter", aldus Nishikori.

En zo dus ook in Londen. Maar in die derde set was de vinnige Japanner duidelijk de betere. 6-1 werd het. Daarmee sluit Nishikori de groepsfase af met twee zeges (tegen Murray en Ferrer) en één nederlaag (tegen Federer).

Vanavond supporter Nishikori voor Federer, want als de Zwitser Murray verslaat dan stoot Nishikori door naar de halve finales. Ook als Murray in drie sets wint, is het Nishikori die de halve eindstrijd bereikt.

De Schot moet Federer in twee sets verslaan om door te stoten en de Japanner uit te te tellen. Federer zelf is al zeker een plaats in de halve finales.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

TENNIS ATP Paris D. Ferrer - D. Goffin 6/3 2/6 6/3
TENNIS ATP Paris D. Goffin - L. Rosol 6/4 6/3
TENNIS WTA Masters Singapore S. Williams - C. Wozniacki 2/6 6/3 7/6
TENNIS WTA Luxembourg A. Van Uytvanck - S. Voegele 5/7 6/2 6/2
TENNIS Australian Open K. Anderson - E. Roger-Vasselin 3/6 4/6 6/3 7/6 7/5
TENNIS WTA Beijing K. Flipkens - C. Suárez Navarro 2/6 4/6
TENNIS WTA Wuhan A. Cornet - K. Flipkens 7/6 1/6 6/3
TENNIS WTA Wuhan K. Flipkens - J. Gajdosova 6/3 3/6 6/3
TENNIS ATP Metz D. Goffin - J. Struff 7/6 6/3
TENNIS ATP Metz T. Kamke - D. Goffin 1/6 3/6