Sport.be

Tennis

'Ik voelde het aankomen'

10.11.2014 | Filip Dewulf

Belga

THE GRAVEYARD - Wim Fissette geeft commentaar bij zijn verrassende breuk met Simona Halep.

Het was toch wel een donderslagje bij heldere hemel, dat 'ontslag' van Wim Fissette uit de entourage van Simona Halep vorige week. Het nieuws ging de wereld rond, niet abnormaal daar de 23-jarige Roemeense haar beste seizoen in haar carrière erop had zitten en er totaal geen haar in de boter van hun relatie leek te zitten. We laten Fissette dan maar zelf het verhaal doen.

"We hebben een goed seizoen gedraaid, alles was eigenlijk top. Maar zij voelde zich toch niet zo heel comfortabel in deze situatie. Vooral qua taal had ze het wat moeilijker. Het is nooit simpel met een buitenlandse trainer, hè. Ik kon bijvoorbeeld niet de hele tijd in Boekarest zijn. En als ik daar was moest er voor mij gezorgd worden, hotels en zo verder. Nu, we hebben een fantastisch jaar gehad en ik had er geen problemen mee om aan dezelfde voorwaarden verder te werken maar ik heb het gevoel dat zij voor een volledig Roemeens team wou gaan."

"Ik voelde het eigenlijk al een tijdje aankomen. Op het eind werd de situatie moeilijk voor haar. Ze had nood aan iemand in haar thuisbasis. Misschien hebben er ook wat extrasportieve zaken gespeeld, werd ze beïnvloed door haar entourage, ik kan niet helemaal in haar hoofd kijken, hè. Nochtans had ik wel een goed contact met haar familie en met het team."

"Ik heb ondertussen de ervaring opgedaan dat het heel snel kan verkeren in de tenniswereld. Op voorhand had ik, en zij, nooit durven dromen van zo'n resultaten maar langs de andere kant wordt dat zeer snel vergeten. Alles moet ook kloppen, hè. Zowel met de speler als met de persoon. Bovendien is Simona door alles dat ze heeft meegemaakt dit jaar ook veranderd als mens. In het begin van het seizoen was ze nog een beetje een timide meisje maar op het einde van het jaar was ze een wereldster die de finales van Roland Garros en de Masters had gespeeld. Dat is niet makkelijk om daar mee om te gaan en telkens de juiste keuzes te maken."

"Ze is in contact met belangrijke mensen in Roemenië (Ion Tiriac) en ze zal sowieso voor een Roemeense coach gaan. Ze hecht heel veel belang aan haar vaderland. De toekomst zal uitwijzen of ze de juiste sportieve keuze gemaakt heeft."

"Ik vind het wel jammer dat het gedaan is. Ook al was het ook een zwaar en vermoeiend jaar, zo de hele tijd op en af naar Roemenië is niet simpel. Ik weet ook wel dat zo'n project nooit een heel lang leven beschoren is maar ik ben wel fier over het werk dat ik afgeleverd heb. Ik had er alleszins nog graag een jaartje bijgedaan. Ik denk dat ik van haar nog een betere speelster had kunnen maken. Haar die laatste stap laten maken en haar helpen de grote titels te winnen. Mijn werk afmaken als het ware."

"Ik heb ondertussen al een heel deel aanbiedingen binnen. Die kwamen al binnen toen ik nog met Simona aan het werken was trouwens. Ik ga mijn tijd nemen om de juiste keuze te maken. Tegenwoordig wordt er zo hard naar de korte termijn gekeken dat er contracten van een half jaar worden aangeboden, waarna een evaluatie volgt. Dat is niet evident. Maar goed, ik zal toch zeer gemotiveerd zijn voor mijn volgend project. Tussen die aanbiedingen zitten enkele grote en interessante namen. Meisjes die nog niet helemaal aan de top staan maar wel het potentieel hebben en op het punt staan door te breken. Dus dat komt wel in orde."Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

TENNIS ATP Paris D. Ferrer - D. Goffin 6/3 2/6 6/3
TENNIS ATP Paris D. Goffin - L. Rosol 6/4 6/3
TENNIS WTA Masters Singapore S. Williams - C. Wozniacki 2/6 6/3 7/6
TENNIS WTA Luxembourg A. Van Uytvanck - S. Voegele 5/7 6/2 6/2
TENNIS Australian Open K. Anderson - E. Roger-Vasselin 3/6 4/6 6/3 7/6 7/5
TENNIS WTA Beijing K. Flipkens - C. Suárez Navarro 2/6 4/6
TENNIS WTA Wuhan A. Cornet - K. Flipkens 7/6 1/6 6/3
TENNIS WTA Wuhan K. Flipkens - J. Gajdosova 6/3 3/6 6/3
TENNIS ATP Metz D. Goffin - J. Struff 7/6 6/3
TENNIS ATP Metz T. Kamke - D. Goffin 1/6 3/6