Sport.be

Tennis

Goffin schrijft geschiedenis in het hol van de leeuw

02.08.2014 | Jesse Broekx

Belga

David Goffin heeft zijn eerste ATP-tornooi gewonnen. In Kitzbühel versloeg hij thuisspeler Dominic Thiem in drie sets.

Voor zowel Goffin als Thiem was het een grote dag. Beide spelers stonden voor het eerst in de finale van een ATP-tornooi. Vooral Goffin barstte van het vertrouwen: hij had de afgelopen weken drie Challengers op rij gewonnen. In Kitzbühel stond hij wel tegenover het vijfde reekshoofd én de publiekslieveling.

De Belg was dan ook onder de indruk en gaf meteen zijn opslag weg. Thiem had het publiek achter zich, maar kon niet uitlopen. Toch gaf de Oostenrijker niets weg, waardoor één break volstond voor de setwinst. Na iets meer dan 47 minuten stond het 6-4.

Wie dacht dat Goffin van slag was, had het mis. Bij een 2-1 stand ging de Belg een eerste keer door de opslag van Thiem, later zou hij dat een tweede keer doen. Zo stond na 32 minuten de 6-1 op het bord. Een derde set bracht beslissing.

In die derde set begon Goffin uitstekend. Hij liep uit tot 2-0 en gaf zijn voorsprong niet meer weg. Bij een 5-3 stand ging hij een tweede keer door de opslag van Thiem. Goffin won zo voor de derde keer op rij van de Oostenrijker, maar belangrijker: hij pakte zijn eerste ATP-zege en bevestigt zijn uitstekende vorm!

David Goffin speelde zaterdag de eerste ATP-finale uit zijn carrière. Hij breide tevens een vervolg aan zijn indrukwekkende zegereeks. Goffin had immers ook zijn negentien vorige matchen gewonnen. Zo pakte hij de voorbije weken de titel op de challengertornooien in het Finse Tampere, het Poolse Poznan en het Nederlandse Scheveningen.

Met deze toernooizege doet Goffin even goed als Filip Dewulf in 1997. Die won toen als eerste (en tot vandaag enige) Belg het tornooi van Kitzbühel. De laatste landgenoot die een ATP-titel kon pakken, was Steve Darcis in 2008 in Memphis.

Dominic Thiem stond net als Goffin voor het eerst in een ATP-finale. De Oostenrijker was het vijfde reekshoofd in Kitzbühel.

Maandag zal Goffin een mooie sprong maken op de wereldranglijst. Zijn hoogste ranking tot dusver is nummer 42 (in oktober 2012).Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

TENNIS ATP Paris D. Ferrer - D. Goffin 6/3 2/6 6/3
TENNIS ATP Paris D. Goffin - L. Rosol 6/4 6/3
TENNIS WTA Masters Singapore S. Williams - C. Wozniacki 2/6 6/3 7/6
TENNIS WTA Luxembourg A. Van Uytvanck - S. Voegele 5/7 6/2 6/2
TENNIS Australian Open K. Anderson - E. Roger-Vasselin 3/6 4/6 6/3 7/6 7/5
TENNIS WTA Beijing K. Flipkens - C. Suárez Navarro 2/6 4/6
TENNIS WTA Wuhan A. Cornet - K. Flipkens 7/6 1/6 6/3
TENNIS WTA Wuhan K. Flipkens - J. Gajdosova 6/3 3/6 6/3
TENNIS ATP Metz D. Goffin - J. Struff 7/6 6/3
TENNIS ATP Metz T. Kamke - D. Goffin 1/6 3/6