Sport.be

Tennis

Djokovic houdt Federer van record

06.07.2014 | Jesse Broekx

Belga

Novak Djokovic heeft zijn tweede Wimbledon gewonnen. Hij versloeg Roger Federer in vijf sets. De Zwitser moet zo minstens een jaar wachten op zijn achtste eindzege op het legendarische gras.

Met Federer en Djokovic stonden twee van de beste grasspelers tegenover elkaar. De Zwitser kon al voor de achtste keer winnen op het heilige gras van de All England Club. Dan zou hij beter doen dan Sampras, die het tornooi eveneens zeven keer won. Voor Djokovic kon het de tweede keer zijn.

Het niveau lag van bij de start erg hoog. Beide spelers gaven amper iets weg en niemand slaagde erin een breakpunt te versieren. Pas in de tiebreak begonnen de twee foutjes te maken. Eerst was het Djokovic die zijn service meteen uit handen gaf, nadien ging Federer twee keer in de fout. Nole kon het echter niet afmaken en moest de set alsnog aan de FedExpress laten.

De Zwitser pakte ook het eerste spel van de tweede set. Hij kreeg daarin wel meteen enkele breakpunten tegen. Djokovic viel wel zwaar tegen het gras en riep om de fysio. Ondanks die val ging hij in het derde spel door de opslag van Federer. Dat bleek te volstaan voor de set. Na 43 minuten hing hij de bordjes in evenwicht: 6-4.

Het verschil tussen beide spelers was erg klein. Ook in de derde set gaven ze elkaar weinig ruimte. Niemand slaagde erin een breakpunt te versieren. Pas in de tiebreak lieten ze een steek vallen. Federer deed dat een keertje meer dan Djokovic, waardoor de derde set naar de Serviër ging.

Djokovic begon het beste aan de vierde set en liep uit de 3-1. Hij kon de break echter niet bevestigen, maar Federer deed dat ook niet. Zo moest de Zwitser bij een 5-2 stand serveren om in de wedstrijd te blijven. Hij gaf echter niet af en kwam zelfs terug tot 5-5. Djokovic leek een beetje gebroken door de terugkeer van de Zwitser en gaf meteen zijn opslag uit handen. Federer haalde zo de vierde set binnen met 7-5.

De Zwitser leek het mentale overwicht te hebben, zeker nu Djokovic leek te sukkelen met zijn enkel. Het was echter de Serviër die het laken naar zich toe trok. Bij een 5-4 voorsprong, serveerde Federer om in de wedstrijd te blijven. Nole versierde twee breakpunten en maakte het af.

Zo pakt Djokovic zijn tweede eindzege op Wimbledon. Federer zal nog minstens een jaar moeten wachten om het record van Sampras te verbreken. Beide heren staan op zeven eindzeges.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

TENNIS ATP Paris D. Ferrer - D. Goffin 6/3 2/6 6/3
TENNIS ATP Paris D. Goffin - L. Rosol 6/4 6/3
TENNIS WTA Masters Singapore S. Williams - C. Wozniacki 2/6 6/3 7/6
TENNIS WTA Luxembourg A. Van Uytvanck - S. Voegele 5/7 6/2 6/2
TENNIS Australian Open K. Anderson - E. Roger-Vasselin 3/6 4/6 6/3 7/6 7/5
TENNIS WTA Beijing K. Flipkens - C. Suárez Navarro 2/6 4/6
TENNIS WTA Wuhan A. Cornet - K. Flipkens 7/6 1/6 6/3
TENNIS WTA Wuhan K. Flipkens - J. Gajdosova 6/3 3/6 6/3
TENNIS ATP Metz D. Goffin - J. Struff 7/6 6/3
TENNIS ATP Metz T. Kamke - D. Goffin 1/6 3/6