Sport.be

Tennis

Goffin kan niet stunten tegen Murray

23.06.2014 | Niels Rouvrois

Belga

Voor David Goffin is Wimbledon al afgelopen. Hij ging in drie sets onderuit tegen Andy Murray, de titelverdediger in Londen.

Goffin was zichtbaar onder de indruk van de omstandigheden. Openen op centre court tegen de titelverdediger is niet alledaags en de spanning zorgde voor heel wat afval in het spel van Goffin. De unforced errors stapelden zich op en de eerste set ging vlot met 6-1 naar Murray.

In de tweede set stak Goffin een tandje bij, maar Murray echt bedreigen lukte niet. In de rally hield Goffin goed gelijke tred met enkele mooie punten als exponent, maar opnieuw slopen er te veel onnodige fouten in het spel van de Belg. Murray daarentegen had alles onder controle, won vrij makkelijk zijn opslagspelletjes en brak eenmaal door de opslag van Goffin, die net als in de eerste set geen enkel breakpunt kon versieren. 6-4 was het verdict.

In de derde set speelde Goffin alles of niets en dat leek de juiste keuze te zijn. Goffin was zichtbaar meer ontspannen en pakte nu en dan uit met een heerlijk punt. Hij hield Murray in bedwang tot 5-5, maar moest toen toch de rol lossen. Murray serveerde uitstekend uit en staat zo in de tweede ronde van 'zijn' tornooi.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

TENNIS ATP Paris D. Ferrer - D. Goffin 6/3 2/6 6/3
TENNIS ATP Paris D. Goffin - L. Rosol 6/4 6/3
TENNIS WTA Masters Singapore S. Williams - C. Wozniacki 2/6 6/3 7/6
TENNIS WTA Luxembourg A. Van Uytvanck - S. Voegele 5/7 6/2 6/2
TENNIS Australian Open K. Anderson - E. Roger-Vasselin 3/6 4/6 6/3 7/6 7/5
TENNIS WTA Beijing K. Flipkens - C. Suárez Navarro 2/6 4/6
TENNIS WTA Wuhan A. Cornet - K. Flipkens 7/6 1/6 6/3
TENNIS WTA Wuhan K. Flipkens - J. Gajdosova 6/3 3/6 6/3
TENNIS ATP Metz D. Goffin - J. Struff 7/6 6/3
TENNIS ATP Metz T. Kamke - D. Goffin 1/6 3/6