Sport.be

Tennis

Djokovic treft titelverdediger Nadal in finale

06.06.2014 | Niels Rouvrois

Belga

Novak Djokovic en Rafael Nadal spelen zondag de mannenfinale van Roland Garros. Voor Nadal kan het zijn negende eindzege worden. Djokovic kan voor het eerst Roland Garros winnen.

Djokovic verzekerde zich als eerste van een plaats in de finale. De Serviër nam meteen de teugels in handen. Bij een 2-2 stand liep 'Nole' uit naar 2-4. Een break die Djokovic niet meer uit handen gaf: 3-6. Set twee kende een gelijkaardig verloop. Gulbis hield gelijke tred tot 3-3, maar moest dan zijn opslag opnieuw inleveren. Djokovic deed dat niet en won opnieuw met 3-6.

De Serviër leek op weg naar een vlotte zege, maar Gulbis verweerde zich. De Est brak bij een 4-3 voorsprong door de opslag van Djokovic en won de derde set met 6-3. Bij het begin van de vierde set leek Gulbis dan toch te breken. Djokovic ging meteen door de opslag van Est, die plots ook weer naar zijn pijnlijke rug begon te grijpen. Maar Gulbis reageerde meteen met een rebreak, tot grote ergernis van Djokovic die zijn racket aan diggelen sloeg.

Een actie die enerzijds een waarschuwing opleverde, maar anderzijds ook kalmerend bleek te werken. Djokovic hervond zijn focus, won zijn eigen opslagspelletjes en brak bij een 4-3 voorsprong door de opslag van Gulbis. In het daaropvolgende game verzamelde Djokovic drie matchballen en de eerste was meteen raak. Na 2 uur en 34 minuten stond de eindstand op het bord: 3-6, 3-6, 6-3, 3-6.

NADAL SUPERIEUR


Rafael Nadal kende op zijn beurt weinig problemen met de Andy Murray. De Spaanjse gravelspecialist was baas van begin tot eind. Nadal liep in de eerste set meteen uit tot 3-0. Een voorsprong die hij niet meer uit handen gaf. De nummer één van de wereld freewheelde naar 6-3.

In set twee ging het nog vlotter. Murray speelde loom en Nadal hield de focus. Hij brak twee keer door de opslag van Murray en won de set makkelijk met 6-2. De derde set werd een maat voor niets. Nadal stuurde Murray met 6-1 wandelen en mag zich opmaken voor de finale. De wedstrijd duurde amper 1 uur en 40 minuten.

Met Djokovic en Nadal staan zondag de twee topreekshoofden tegenover elkaar. Terwijl Nadal al zijn negende titel kan pakken, is Roland Garros nog steeds het enige grandslamtoernooi dat Djokovic nog niet kon winnen. In 2012 verloor hij de finale van Nadal. Leuk detail: als Nadal er niet in slaagt voor de negende keer te winnen, dan wipt Djokovic over de Spanjaard naar de eerste plaats op de ATP-ranking.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

TENNIS ATP Paris D. Ferrer - D. Goffin 6/3 2/6 6/3
TENNIS ATP Paris D. Goffin - L. Rosol 6/4 6/3
TENNIS WTA Masters Singapore S. Williams - C. Wozniacki 2/6 6/3 7/6
TENNIS WTA Luxembourg A. Van Uytvanck - S. Voegele 5/7 6/2 6/2
TENNIS Australian Open K. Anderson - E. Roger-Vasselin 3/6 4/6 6/3 7/6 7/5
TENNIS WTA Beijing K. Flipkens - C. Suárez Navarro 2/6 4/6
TENNIS WTA Wuhan A. Cornet - K. Flipkens 7/6 1/6 6/3
TENNIS WTA Wuhan K. Flipkens - J. Gajdosova 6/3 3/6 6/3
TENNIS ATP Metz D. Goffin - J. Struff 7/6 6/3
TENNIS ATP Metz T. Kamke - D. Goffin 1/6 3/6