Sport.be

Tennis

Bouchard en Li strijden om finaleplaats

21.01.2014 | Bart Peeters

Belga

Op de Australian Open is de eerste halve finale bij de vrouwen bekend. Tornooiverrassing Eugenie Bouchard, die Ana Ivanovic uitschakelde, neemt het op tegen Na Li. Het nummer vier van de wereld was veel te sterk voor Flavia Pennetta.

Ana Ivanovic was nog ongeslagen dit jaar en klopte in de vierde ronde nog Serena Williams. De Servische begon dan ook als favoriete aan haar kwartfinale tegen Eugenie Bouchard. De jonge Canadese liet Down Under ook wel al mooi dingen zien maar trof voor de kwartfinales nog geen reekshoofd.

Het was dan ook Ivanovic die het best aan de partij begon. Aan het eind van een erg hoogstaande eerste set kon de Servische na vijf breaks op rij (vanaf 3-3) als eerste haar opslag nog een keer behouden. Meteen goed voor 7-5 setwinst.

In set twee waren de rollen echter omgedraaid. Ivanovic liet haar concentratie wat zakken en bouchard profiteerde meteen. Met vooral een sterke backhand trok ze set twee naar zich toe: 7-5. De Canadese begon aan de beslissende set met het momentum aan haar kant en liet Ivanovic niet meer in de match komen: 6-2.

Voor de 19-jarige Bouchard is deze prestatie sowieso de beste op een Grand Slam ooit. Tot nu toe kwam ze nooit verder dan de derde ronde. Bouchard is bovendien de eerste Canadese ooit in de halve finales van de Australian Open.

Daarin wacht Na Li. De Chinese schaarde zich al voor de vierde keer bij de laatste vier Down Under, de laatste drie jaar speelde Li twee keer de finale.  In haar kwartfinale kende de pupil van Carlos Rodríguez weinig problemen met Flavia Pennetta. Na amper 66 minuten stond het 6-2 en 6-2.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

TENNIS ATP Paris D. Ferrer - D. Goffin 6/3 2/6 6/3
TENNIS ATP Paris D. Goffin - L. Rosol 6/4 6/3
TENNIS WTA Masters Singapore S. Williams - C. Wozniacki 2/6 6/3 7/6
TENNIS WTA Luxembourg A. Van Uytvanck - S. Voegele 5/7 6/2 6/2
TENNIS Australian Open K. Anderson - E. Roger-Vasselin 3/6 4/6 6/3 7/6 7/5
TENNIS WTA Beijing K. Flipkens - C. Suárez Navarro 2/6 4/6
TENNIS WTA Wuhan A. Cornet - K. Flipkens 7/6 1/6 6/3
TENNIS WTA Wuhan K. Flipkens - J. Gajdosova 6/3 3/6 6/3
TENNIS ATP Metz D. Goffin - J. Struff 7/6 6/3
TENNIS ATP Metz T. Kamke - D. Goffin 1/6 3/6