Sport.be

Tennis

Nadal pakt achtste Coupe des Mousquetaires

09.06.2013 | Jesse Broekx

Belga

Rafael Nadal heeft voor de achtste keer de finale van Roland Garros gewonnen. Hij wordt daarmee de absolute kampioen in Parijs. David Ferrer moest in drie sets buigen voor zijn landgenoot.

Met twee gravelspecialisten in de finale op Roland Garros kan je niet anders dan lange rally's verwachten. Dat was ook het geval in de finale tussen Rafael Nadal en David Ferrer. Het verschil tussen beide heren was dan ook heel klein. Recordkampioen Nadal pakte wel in het derde spelletje al een eerste break, maar kon die niet benutten. De tweede break kon hij wel bevestigen, waardoor het 5-3 werd. Ferrer moest het volgende spel winnen, maar gaf opnieuw een break weg. Daardoor stond het na 40 minuten 6-3 voor Nadal.

Zo gaf Ferrer voor het eerst een set weg in Parijs. Toch maakte hij het zijn landgenoot erg moeilijk met zijn uitstekende verdediging en krachtige slagen. Dat betekende wel dat hij ook zelf in de fout ging. Vooral als Nadal de rally overnam, werd Ferrer gedwongen tot het maken van een fout. Zo liep Nadal vroeg in de tweede set uit tot 2-0. Hij behield nadien makkelijk zijn opslag. De regen leek Nadal te stoppen, maar de wedstrijdleiding besloot de beide heren toch te laten verderspelen ondanks de dreigende druppels.

Nadal liep zo uit tot 5-1, want hij pakte een tweede break. Daardoor mocht hij zelf serveren voor de set. Toch moest de Spanjaard daar nog even op wachten; een man met bengaals vuurwerk verstoorde de wedstrijd. Ook tijdens het zesde spel had de security al eens moeten ingrijpen in de tribunes. Rafa leek even uit zijn lood geslagen en gaf zijn service weg. Ferrer kon de break echter niet bevestigen en daardoor stond de 6-2 na 54 minuten op het bord.

Toen het begon te regenen, begon Ferrer te hopen dat de partij werd stilgelegd, maar uiteindelijk ging het spel toch door. Nadal ging meteen door de service van zijn landgenoot en liep uit tot 2-0. Ferrer gaf echter niet af, kwam terug, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Nadal. Na 38 minuten pakte die de derde set met 6-3. Voor Nadal is het zijn achtste eindzege in Parijs, een absoluut record. Nooit won een man meer Grand Slams sinds de invoering van de open era meer dan de acht van Nadal op Roland Garros.

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

TENNIS ATP Paris D. Ferrer - D. Goffin 6/3 2/6 6/3
TENNIS ATP Paris D. Goffin - L. Rosol 6/4 6/3
TENNIS WTA Masters Singapore S. Williams - C. Wozniacki 2/6 6/3 7/6
TENNIS WTA Luxembourg A. Van Uytvanck - S. Voegele 5/7 6/2 6/2
TENNIS Australian Open K. Anderson - E. Roger-Vasselin 3/6 4/6 6/3 7/6 7/5
TENNIS WTA Beijing K. Flipkens - C. Suárez Navarro 2/6 4/6
TENNIS WTA Wuhan A. Cornet - K. Flipkens 7/6 1/6 6/3
TENNIS WTA Wuhan K. Flipkens - J. Gajdosova 6/3 3/6 6/3
TENNIS ATP Metz D. Goffin - J. Struff 7/6 6/3
TENNIS ATP Metz T. Kamke - D. Goffin 1/6 3/6