Sport.be

Tennis

Williams pakt tweede eindzege in Parijs

08.06.2013 | Jesse Broekx

Belga

Serena Williams heeft Maria Sharapova geklopt in de finale van Roland Garros. Ze haalde het met twee keer 6-4. Het is de zestiende Grand Slam voor de Amerikaanse.

Met Serena Williams en Maria Sharapova stonden de twee beste vrouwen ter wereld tegenover elkaar. Wat er ook gebeurde, Williams zou sowieso nummer één van de wereld blijven. Daarnaast was het al een hele tijd geleden dat Sharapova nog eens kon winnen van de Amerikaanse. Toch stonden ze op het gravel in Parijs nog nooit tegenover elkaar.

De verwachtingen voor de finale waren hoog en Williams en Sharapova bewezen meteen waarom. Na een kleine tien minuten leidde Sharapova met 2-0, maar beide speelsters hadden wel al breakpunten gehad. Toch was het verschil tussen beide speelsters klein. Dat werd snel duidelijk, want ondanks de vroege break kwam Williams weer op gelijke hoogte. De Amerikaanse pakte zelfs een tweede break, maar na 42 minuten viel alles weer te herdoen.

Uiteindelijk duurde de eerste set 51 minuten. Het was Williams die bij een 4-4 door de opslag van Sharapova ging. Ze maakte het op haar eigen service af. Voor Sharapova, de regerende kampioene in Parijs, zag het er slecht uit. Zeker toen ze vroeg in de tweede set haar service uit handen gaf.

Dat bleek een dodelijke break, want Williams gaf de zege niet meer uit handen. Bij een 5-4 voorsprong mocht ze het op haar eigen opslag afmaken. De Amerikaanse maakte het met een ace af. Na 1u46 stak ze de handen in de lucht. Het was al de zestiende Grand Slamzege voor Williams. In Parijs was het pas haar tweede. Elf jaar geleden versloeg ze haar zus Venus in twee sets op het gravel.

Met haar eindzege verstevigt Williams haar plaats als nummer één van de wereld ook. Maria Sharapova had als titelverdedigster enkel punten te verdedigen.


 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

TENNIS ATP Paris D. Ferrer - D. Goffin 6/3 2/6 6/3
TENNIS ATP Paris D. Goffin - L. Rosol 6/4 6/3
TENNIS WTA Masters Singapore S. Williams - C. Wozniacki 2/6 6/3 7/6
TENNIS WTA Luxembourg A. Van Uytvanck - S. Voegele 5/7 6/2 6/2
TENNIS Australian Open K. Anderson - E. Roger-Vasselin 3/6 4/6 6/3 7/6 7/5
TENNIS WTA Beijing K. Flipkens - C. Suárez Navarro 2/6 4/6
TENNIS WTA Wuhan A. Cornet - K. Flipkens 7/6 1/6 6/3
TENNIS WTA Wuhan K. Flipkens - J. Gajdosova 6/3 3/6 6/3
TENNIS ATP Metz D. Goffin - J. Struff 7/6 6/3
TENNIS ATP Metz T. Kamke - D. Goffin 1/6 3/6