Sport.be

Tennis

Nadal: 'Een onvergetelijk moment'

11.06.2012 | Jesse Broekx

Belga

Rafael Nadal is nu ook in de cijfers dé onbetwiste gravelkoning. De Spanjaard won voor de zevende keer Roland Garros, een absoluut record. In de finale versloeg hij Novak Djokovic in vier sets.

Nadal deelde tot vandaag het record van zes zeges met de Zweedse legende Bjorn Borg.

"Het is een eer dat ik nu alleen recordhouder ben, maar wat echt telt is dit toernooi, in mijn ogen het mooiste ter wereld. Dit is een moment dat ik nooit zal vergeten. Ik had tegen Novak de vorige drie grandslamfinales verloren. Ik ben heel gelukkig. Ik voel heel wat emoties", zo vertelde de 26-jarige Spanjaard toen hij de trofee in handen kreeg.

Djokovic feliciteerde op zijn beurt Nadal met zijn historische zege. "Ik wil Rafa en zijn team feliciteren met hun nieuwe titel. Hij is een groot speler. Ik hoop hier volgend jaar terug te komen en nog beter te spelen."

"Door de regen en de onderbrekingen was het een vreemde finale. Maar ik ben blij dat ik zo ver geraakt ben want ik had er vroeger in het toernooi al kunnen uitliggen. Het was mijn eerste finale hier, dus eigenlijk zou ik tevreden moeten zijn. Maar natuurlijk overheerst nu de ontgoocheling. De eerste twee sets heb ik heel slecht opgeslagen. In de derde set ging het beter en ik geloofde echt dat ik een vijfde set uit de brand zou kunnen slepen. De regen kwam ongelegen maar ik zoek geen excuses. De eerste onderbreking heeft me geholpen, de tweede kwam ongelegen. De beste speler heeft gewonnen."

Djokovic had mits winst in Parijs zijn grandslam kunnen volmaken. "Ik heb de kans gekregen om geschiedenis te schrijven maar dat was niet mijn prioriteit. Het was wel een stimulans. Maar op deze ondergrond is niemand sterker dan Nadal. Hij is gewoon een van de beste spelers uit de geschiedenis."

 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

TENNIS ATP Paris D. Ferrer - D. Goffin 6/3 2/6 6/3
TENNIS ATP Paris D. Goffin - L. Rosol 6/4 6/3
TENNIS WTA Masters Singapore S. Williams - C. Wozniacki 2/6 6/3 7/6
TENNIS WTA Luxembourg A. Van Uytvanck - S. Voegele 5/7 6/2 6/2
TENNIS Australian Open K. Anderson - E. Roger-Vasselin 3/6 4/6 6/3 7/6 7/5
TENNIS WTA Beijing K. Flipkens - C. Suárez Navarro 2/6 4/6
TENNIS WTA Wuhan A. Cornet - K. Flipkens 7/6 1/6 6/3
TENNIS WTA Wuhan K. Flipkens - J. Gajdosova 6/3 3/6 6/3
TENNIS ATP Metz D. Goffin - J. Struff 7/6 6/3
TENNIS ATP Metz T. Kamke - D. Goffin 1/6 3/6