Sport.be

Tennis

Maandag ontknoping in Djokovic-Nadal

10.06.2012 | Erik Duchateau

Belga

De eindwinnaar van Roland Garros 2012 is nog niet bekend. Zondagavond werd de finale gestaakt door de aanhoudende regen. Maandag om 13u begint Nadal met een 2-1 voorsprong in sets tegen Djokovic.

Voor beide finalisten staat er heel wat op het spel. Rafael Nadal kan zijn record van zes eindzeges in Parijs, dat hij deelt met Bjorn Borg, aanscherpen tot zeven en zo alleen recordhouder worden. Novak Djokovic zou bij een eerste eindzege op Roland Garros regerend kampioen zijn op alle vier de Grand Slam-tornooien. Een huzarenstukje waar enkel Don Budge (1938) en Rod Laver (1962 en 1969) in slaagden. Laver deed dat zelfs in één kalenderjaar, een échte Grand Slam dus.

In de eerste set zondag kwam Djokovic meteen twee breaks achter. Dat leek hopeloos in de wetenschap dat Nadal in zijn vorige zes matchen samen slechts één keer zijn service had moeten inleveren. En toch. Djokovic ging zowaar twee keer op rij door de opslag van Nadal, maar gaf het vervolgens opnieuw uit handen door op breakpunt tegen in het zevende spel een dubbele fout te slaan. Nadal maakte geen fouten meer en won de eerste set met 6-4.

DJOKOVIC VERNIELT RECLAMEPANEEL

Ook in de tweede set toonde Djokovic twee gezichten. Eerst was hij bijzonder sportief door een punt dat volgens de letter van het reglement herspeeld had moeten worden aan Nadal te schenken. Maar toen hij in de volgende game gebroken werd, koelde Djokovic zijn woede door met zijn racket in te hameren op een reclamepaneel onder zijn zitbank. De brokstukken vlogen in het rond. De regen zorgde even later voor afkoeling. 5-3 voor Nadal stond het toen.

De regenonderbreking bracht aanvankelijk geen soelaas voor Djokovic. Hij leverde set 2 in met 6-3 en kwam 2-0 achter in de derde set. Maar toen kwam de kentering. De Serviër verbeterde zienderogen op alle vlak: service, benenspel, agressiviteit, precisie. Bij Nadal gebeurde het tegenovergestelde. Het verrassende resultaat was dat Djokovic zowaar acht games op rij won. De nummer 1 van de wereld pakte zo dus de derde set met 6-2 en kwam met een break 2-0 voor in de vierde.

TWEEDE REGENPAUZE

Net toen Nadal een einde had gemaakt aan zijn lange reeks van verloren spelletjes werd de match een tweede keer onderbroken wegens de regen. Dat was rond 18u50. Een dik uur later was het nog altijd aan het regenen en besliste de hoofdscheidsrechter er een streep onder te trekken voor zondag. Maandag om 13u wordt de finale hervat.Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer

De volgende 10 evenementen

Meer

De laatste 10 uitslagen

TENNIS ATP Paris D. Ferrer - D. Goffin 6/3 2/6 6/3
TENNIS ATP Paris D. Goffin - L. Rosol 6/4 6/3
TENNIS WTA Masters Singapore S. Williams - C. Wozniacki 2/6 6/3 7/6
TENNIS WTA Luxembourg A. Van Uytvanck - S. Voegele 5/7 6/2 6/2
TENNIS Australian Open K. Anderson - E. Roger-Vasselin 3/6 4/6 6/3 7/6 7/5
TENNIS WTA Beijing K. Flipkens - C. Suárez Navarro 2/6 4/6
TENNIS WTA Wuhan A. Cornet - K. Flipkens 7/6 1/6 6/3
TENNIS WTA Wuhan K. Flipkens - J. Gajdosova 6/3 3/6 6/3
TENNIS ATP Metz D. Goffin - J. Struff 7/6 6/3
TENNIS ATP Metz T. Kamke - D. Goffin 1/6 3/6