KV Oostende heeft een eerste versterking beet. De 23-jarige spits Marko Kvasina komt over van de Oostenrijkse eersteklasser SV Mattersburg. De gewezen jeugdinternational van Oostenrijk ondertekende een contract t/m 2023 met een optie op een bijkomend seizoen.

Marko Kvasina is een Oostenrijkse spits met Kroatische roots. In 2014 debuteerde hij op 17-jarige leeftijd voor de Oostenrijkse topclub Austria Wien. Na drie seizoenen bij Austria speelde hij zichzelf op de radar van verscheidene clubs. Het was uiteindelijk FC Twente dat hem naar Nederland haalde. Na één seizoen in de Nederlandse Eredivisie keerde Marko terug naar de Oostenrijkse heimat. Hij ging er aan de slag bij SV Mattersburg.

"Mijn contract bij Mattersburg loopt eind juni af dus ik verwacht om begin juli te kunnen aansluiten bij KVO. Ik kijk er in elk geval naar uit. De tijd was aangebroken om de Oostenrijkse competitie om te ruilen voor een hoger aangeschreven competitie. De Belgische Pro League is dan de ideale volgende stap voor mij. Een sterke competitie met veel goede, jonge spelers die kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Gauthier legde mij uit dat dit ook helemaal is waar het nieuwe project van KVO voor staat. Ook trainer Alexander Blessin overtuigde mij in een persoonlijk gesprek. Hij wist perfect wat mijn kwaliteiten zijn en wat hij van mij kan verwachten en dat schenkt mij heel wat vertrouwen."