Daags nadat Michel Preud'homme officieel aankondigde te stoppen als trainer van Standard hebben de Rouches de nieuwe T1 voor volgend seizoen voorgesteld. Dat wordt de Fransman Philippe Montanier.

"Standard de Liège en Philippe Montanier hebben een akkoord bereikt: de Franse coach heeft een contract getekend bij de Rouches", klinkt het in een officiële mededeling van de Luikse club.

De 55-jarige Montanier is, net als Preud'homme, een voormalige doelman. Hij stond onder de lat bij onder meer Caen, Nantes, Toulouse, Gueugnon en Saint-Etienne. Zijn trainerscarrière startte hij in 2004 bij US Boulogne, waarmee hij op vijf seizoenen tijd promoveerde van de lagere reeksen naar de Ligue 1.

Vervolgens trok Montanier voor twee seizoenen naar Valenciennes, gevolgd door twee seizoenen bij Real Sociedad. Met die Spaanse club eindigde hij in 2012-2013 knap vierde in La Liga en werd hij verkozen tot trainer van het Jaar in Spanje.

Nadien keert hij terug naar Frankrijk, bij Rennes. Een nieuw buitenlands avontuur volgde in Engeland bij Nottingham Forrest, gevolgd door een terugkeer naar Frankrijk. Montanier streek in 2018 neer in Lens en dwong afgelopen seizoen met die club de promotie naar de Ligue 1 af.