KRC Genk promoveert twee talenten uit de eigen jeugdacademie naar de A-kern. Dat hebben de Limburgers dinsdag gemeld. Pierre Dwomoh (15) en Luca Oyen (17) zullen aan het nieuwe seizoen als volwaardig lid van de groep van coach Hannes Wolf beginnen.

Dwomoh ondertekende een contract tot 2024. "Pierre moet nog 16 jaar worden - eind juni - maar is klaar om de sprong te maken", schrijft Racing Genk. "Hij kwam als 12-jarige over van Anderlecht, ondertekende vorige zomer zijn eerste contract en maakte in de voorbereiding van vorig seizoen al zijn debuut in een oefenwedstrijd. Dwomoh is een polyvalente middenvelder die zich ook toonde in de voorbije campagne in de Youth League. Ondanks concrete interesse van een Europese gigant als Juventus heeft Pierre zijn contract in Genk vandaag met vier seizoenen verlengd."

Ook Luca Oyen, in maart 17 geworden, maakt de stap van de beloften naar de A-selectie. Oyen doorliep vanaf de U7 de hele jeugdopleiding bij KRC Genk. "Hij geldt al langer als een aanstormend talent. Luca mocht in januari al mee op winterstage en dwong in de laatste competitiewedstrijd in Oostende al een eerste keer een plaats op de bank af. Oyen verlengde in oktober zijn contract. Hij is een creatieve middenvelder, maar kan op elke aanvallende positie terecht."