Club Brugge vierde zondagnamiddag zijn 16de titel in de Jupiler Pro League tijdens een virtuele kampioenenshow. Sterkhouders Ruud Vormer, Hans Vanaken, Simon Mignolet en voorzitter Bart Verhaeghe bilkten nadien meer dan tevreden terug op het sterke seizoen van blauw-zwart.

Voor Vormer is het, net als voor Vanaken, de derde Belgische titel in vijf jaar. "Mij hoor je dus niet klagen", aldus de Nederlander. "Natuurlijk hadden we liever op het veld gevierd, want ik ben er zeker van dat we na de play-offs kampioen waren gespeeld. We verloren slechts één keer in 29 competitiewedstrijden, hoe vaak lukt dat? We woeten hier dus echt van genieten. Het spreekt voor zich dat de situatie met corona niet ideaal is, maar het is nu zo. Niets aan te veranderen."

Dat vindt ook Hans Vanaken, die begin dit jaar zijn tweede Gouden Schoen op rij won. "We moesten lang wachten op de verlossing, maar ik ben blij dat we nu officieel kampioen zijn. We pakken de titel verdiend. We hadden de klus liever op het veld geklaard, maar aan de coronacrisis is niets te doen. Toch is dit een mooi moment voor mij."

Simon Mignolet, die Liverpool vorige zomer ruilde voor Club, ontpopte zich in West-Vlaanderen meteen tot cruciale pion in doel. "Dit is voor mij nog maar de eerste kampioenentitel in een hoogste afdeling, ik ben dus heel fier", vertelde de Limburger. "Hopelijk komen er in de toekomst nog meer prijzen bij. Dit seizoen wil ik nog de Croky Cup winnen en ook volgend jaar moeten we weer op drie fronten strijden."

Ook de honger van Bart Verhaeghe is nog niet gestild. "We gaan dit seizoen nog vol voor de winst van de Croky Cup", klonk het bij de Club-voorzitter. "Ik ben alvast heel blij met deze titel. We zijn sportief gezien de oververdiende kampioen. We hebben de competitie compleet gedomineerd. We verloren maar één keer en scoorden heel veel doelpunten. We waren klaar om in Play-Off 1 snel onze titel veilig te stellen."