Club Brugge heeft zondagnamiddag zijn 16de landstitel in de clubgeschiedenis gevierd tijdens een heuse kampioenenshow. Wegens de coronacrisis werd het een ietwat atypisch feest, dat de Club-fans online konden volgen.

Blauw-zwart zette de festiviteiten in met een ware titelwedstrijd, die Club zogezegd moest winnen om het kampioenschap veilig te stellen. Er was zelfs een tv-omkadering voorzien met ex-speler Leo Van der Elst en Club-fan en acteur Rik Verheye.

Het team van coach Philippe Clement nam het in het duel op tegen de 'Jupiler Pro League'. Club-fans kregen 90 minuten lang een compilatie van spectaculaire fases en goals te zien van wedstrijden van blauw-zwart dit seizoen, tegen alle tegenstanders.

Club Brugge opende al na een handvol tellen de score, na een pegel van Balanta tegen Charleroi. Halfweg stond het 8-0, na 90 minuten won Club met 16-0 (een verwijzing naar het aantal titels) en pakte het dus de trofee.

Naast Balanta troffen ook Hans Vanaken, Percy Tau, Emmanuel Dennis, Krépin Diatta, Siebe Schrijvers, David Okereke en Mats Rits raak. Simon Mignolet moest enkele knappe saves doen om de nul te houden.

Na de kampioenenwedstrijd volgde een Zoom party, met de spelers en supporters. Verdediger Clinton Mata was de DJ.